Πριν λίγες ώρες δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο ένα τρομερό βίντεο από τις εχθροπραξίες στην Γάζα μεταξύ της παλαιστινιακής Χαμάς και του ισραηλινού στρατού, ενώ εχθές η οργάνωση εξέφρασε την επιθυμία της να γίνει άμεσα μία ανταλλαγή ομήρων με την Ιερουσαλήμ.
Το Απίστευτο Βίντεο
Πριν ώρες εμφανίστηκε στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, ένα βίντεο που κατέγραψε ένας Ισραηλινός στρατιώτης κατά την διάρκεια μίας εφόδου που πραγματοποίησε με την ομάδα του σε ένα παλαιστινιακό σπίτι, η τοποθεσία του οποίου δεν αποκαλύφθηκε.
Στο βίντεο οι Ισραηλινοί στρατιώτες φαίνονται να ψάχνουν το εν λόγω μικρό σπίτι, το οποίο μοιάζει άδειο. Λίγο αργότερα όμως ένας Ισραηλινός στρατιώτης περνάει μπροστά από ένα μικρό γωνιακό δωμάτιο και αιφνιδιάζεται από έναν μαχητή της Χαμάς ο οποίος κρύβονταν εκεί. Ο Ισραηλινός στρατιώτης δέχεται άμεσα πυρά από τον μαχητή της Χαμάς, ωστόσο οι άλλοι Ισραηλινοί στρατιώτες τον καλύπτουν και ξεκινάνε να γαζώνουν το δωμάτιο.
Από το μικρής διάρκειας βίντεο δεν φαίνεται να τραυματίστηκε σοβαρά κανένας από τους Ισραηλινούς κομάντος.
Η Χαμάς Θέλει Τώρα Ανταλλαγή Ομήρων με Κρατουμένων
Σε άλλη πρόσφατη είδηση, η παλαιστινιακή ισλαμική οργάνωση Χαμάς εξέφρασε δημόσια ότι είναι σύμφωνη με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητά την «άμεση κατάπαυση του πυρός» στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς. Η οργάνωση ανέφερε πως είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε μία διαδικασία ανταλλαγής Παλαιστίνιων κρατουμένων με Ισραηλινούς και ξένους ομήρους άμεσα.
Οι Παλαιστίνιοι πιστεύουν πως το ψήφισμα του ΟΗΕ ίσως αποτελέσει την βάση για μία μόνιμη κατάπαυση του πυρός, η οποία και θα οδηγήσει στην απόσυρση όλων των ισραηλινών δυνάμεων από την Λωρίδα της Γάζας.
Βέβαια μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ, ο Ισραηλινός υπουργός άμυνας Ιωάβ Γκάλαντ δήλωσε πως το Ισραήλ δεν θα τελειώσει τον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας μέχρι η Χαμάς να απελευθερώσει όλους τους ομήρους.
Μετά από περισσότερους από πέντε μήνες πολέμου, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε μία απόφαση που ζητά την «άμεση κατάπαυση πυρός» στην Γάζα, απόφαση η οποία στο παρελθόν δεν μπορούσε να ψηφιστεί λόγω του βέτο που ασκούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αυτήν την ψηφοφορία ωστόσο η Ουάσιγκτον δεν συμμετείχε με αποτέλεσμα να ψηφίσουν υπέρ της εκεχειρίας τα 14 από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.