Το καθεστώς του Κιέβου πραγματοποίησε άλλη μια απόπειρα επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον στόχου στη ρωσική ενδοχώρα. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η επίθεση είχε στόχο "εγκαταστάσεις στην περιοχή της Μόσχας". Το εν λόγω μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταστράφηκε από τα συστήματα αεράμυνας. Δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές ως αποτέλεσμα της επίθεσης.
Η εντατικοποίηση των προσπαθειών του Κιέβου να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία, καθώς και οι απόπειρες επίθεσης με μη επανδρωμένα εκρηκτικά σκάφη σε ρωσικά πλοία και στη γέφυρα της Κριμαίας ήρθαν εν μέσω της ευρείας κλίμακας προέλασης των δυνάμεων του Κιέβου στις περιοχές Ραμποτίνο και Βερμπόβοε στην περιοχή Ζαπορόζιε.
Οι υποστηριζόμενες από το ΝΑΤΟ μονάδες που συμμετείχαν στις επιθέσεις έχουν ήδη υποστεί καταστροφικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά δεν μπόρεσαν να επιτύχουν καμία πρόοδο στην περιοχή. Λιγότερο έντονες συγκρούσεις έλαβαν χώρα και σε άλλες περιοχές του μετώπου της Ζαπορόζιε.
Η περιοχή Ζαπορόζιε παραμένει το κύριο σημείο εστίασης των συντονισμένων από το ΝΑΤΟ επιθετικών προσπαθειών. Ωστόσο, οι πολυάριθμες απώλειες που υπέστη το καθεστώς του Κιέβου δεν οδήγησαν σε τίποτα που θα μπορούσε να βαφτιστεί ως "επιτυχία" ακόμη και από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.
Την ίδια στιγμή, το Κίεβο κατάφερε να επιτύχει μια τακτική επιτυχία στην περιοχή Ουγκλεντάρ στον τομέα του Νότιου Ντονιέτσκ. Μονάδες υπέρ του Κιέβου φέρονται να πήραν τον έλεγχο ενός χωριού στη γκρίζα ζώνη Σταρομαγιόρσκοε, το οποίο παρέμενε αμφισβητούμενο τους τελευταίους μήνες. Ο πληθυσμός του χωριού το 2001, όταν πραγματοποιήθηκε η τελευταία απογραφή, ήταν 840 άτομα.
Σύντομα, το υπουργείο Άμυνας του Κιέβου πιθανότατα θα προβεί σε δημόσια ανακοίνωση αυτής της ένδοξης κατάκτησης. Μια ξεχωριστή επίθεση μονάδων του Κιέβου προς την κατεύθυνση του Ουροζάινιο αποκρούστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις.
Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές μονάδες αναπτύσσουν δυναμική στον τομέα του Κράσνι Λίμαν. Οι κύριες συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα γύρω από τα χωριά Σεργκέεβκα και Τέρνι.
Μία ημέρα νωρίτερα, στις 27 Ιουλίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν συγκεντρωτικά πλήγματα με όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς από αέρος και θαλάσσης εναντίον υποδομών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Στους στόχους περιλαμβάνονταν αεροδρόμια, σημεία διοίκησης και ανάπτυξης, εργαστήρια συναρμολόγησης και χώροι αποθήκευσης μη επανδρωμένων σκαφών, καθώς και πύραυλοι, όπλα και στρατιωτικό υλικό που προμηθεύτηκαν οι ΗΠΑ και άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.
Από τα τέλη Ιουλίου, η πολυδιαφημισμένη επίθεση του καθεστώτος του Κιέβου που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί σίγουρα μια επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση. Παρ' όλα αυτά, αυτό δεν εμποδίζει τους ηγέτες στο Κίεβο να προσποιούνται ότι όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδιά τους.