Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αποτυγχάνει η ουκρανική αντεπίθεση-Το ΝΑΤΟ ενισχύει τις δυνατότητές του προετοιμαζόμενο για πόλεμο με τη Ρωσία-"Πλημμύρα" πυρομαχικών (Βίντεο)

Τον Ιούνιο, αμέσως μόλις ξεκίνησε η αντεπίθεση, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι ο στρατός είχε σχεδόν εξαντλήσει τα πυρομαχικά πυροβολικού των 152 χιλιοστών της σοβιετικής εποχής και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει βλήματα 155 χιλιοστών του ΝΑΤΟ. Οι ισχυρισμοί αυτοί προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στο ΝΑΤΟ, το οποίο άρχισε να αναζητά ενεργά πυρομαχικά για τη φτωχή Ουκρανία.

Στην πραγματικότητα, οι δυτικοί προστάτες του Κιέβου προμήθευαν ασταμάτητα την Ουκρανία με βλήματα και το Κίεβο ξεκίνησε ακόμη και τη μεγάλη αντεπίθεσή του παρά την υποτιθέμενη έλλειψη.

Η Ουάσιγκτον, ανταποκρινόμενη στην εξάντληση των συμβατικών πυρομαχικών από τον ουκρανικό στρατό, έστειλε επικίνδυνα πυρομαχικά διασποράς στο Κίεβο. Ωστόσο, στις 19 Ιουλίου, τα συμβατικά βλήματα πυροβολικού των 152 χιλιοστών συμπεριλήφθηκαν ήδη στο επόμενο πακέτο αμερικανικής βοήθειας. Ταυτόχρονα, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να αυξήσει την παραγωγή πυρομαχικών.

Το Λονδίνο δήλωσε περήφανα ότι παρέδωσε 15 φορές περισσότερα "κρίσιμα" πυρομαχικά πυροβολικού στην Ουκρανία από ό,τι είχε προγραμματίσει πριν από ένα χρόνο, πάνω από 200 χιλιάδες σφαίρες αντί για 16 χιλιάδες.

Η θυγατρική του γαλλικού ομίλου Europlasma, Les Forges de Tarbes, φέρεται να έχει συνάψει δύο συμβάσεις με τον όμιλο Ukroboronprom για την παραγωγή βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών για την Ουκρανία. Το 2022, οι ικανότητες των στρατιωτικών οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Tarbes αυξήθηκαν δραστικά με επενδύσεις ύψους περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών ετών.

Ακόμη και η Βουλγαρία, η οποία επισήμως αρνήθηκε να παράγει βλήματα για την Ουκρανία, ισχυριζόμενη ότι δεν διαθέτει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, προμηθεύει πυρομαχικά πυροβολικού μέσω τρίτων χωρών. Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στις ΗΠΑ, αποδείχθηκε ότι η Σόφια προμήθευε βλήματα των 155 χιλιοστών στην Ουάσιγκτον από την αρχή των εχθροπραξιών.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι χώρες του ΝΑΤΟ για να υποστηρίξουν δήθεν την Ουκρανία. Με τη σειρά του, το Κίεβο δηλώνει τις επιθυμίες του να ρίχνει 18 χιλιάδες βλήματα διαμετρήματος 152 / 155 χιλιοστών την ημέρα- αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο 4 χιλιάδες.

Παρά τους ηχηρούς ισχυρισμούς, ο ρυθμός παραγωγής στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αφήνει πολλά περιθώρια. Επί του παρόντος παράγει περίπου 20 χιλιάδες βλήματα το μήνα, η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό αυτό έως και τις 70 χιλιάδες. Η ΕΕ θέλει να επιτύχει τον στόχο παραγωγής ενός εκατομμυρίου βλημάτων όλων των διαμετρημάτων ετησίως. Αυτά εκτιμάται σε μεγάλο βαθμό ότι είναι αρκετά απεχθή σχέδια. Επιπλέον, δεν θα αποσταλούν όλα τα βλήματα στον ουκρανικό στρατό.

Σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, το ΝΑΤΟ θα είναι σε θέση να παρέχει στην Ουκρανία συνολικά 130 χιλιάδες βλήματα 152 / 155 χιλιοστών το μήνα, δηλαδή μόνο 10% περισσότερα από όσα βάλλει η Ουκρανία τώρα. Η Δύση δεν έχει στόχο να οδηγήσει την Ουκρανία στη νίκη, αλλά μάλλον μόνο να παρατείνει τη σύγκρουση.

Ο διεθνής θόρυβος με την αναζήτηση βλημάτων για την Ουκρανία δεν αποσκοπεί στον εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού, αλλά στην ενίσχυση των δυνατοτήτων του ίδιου του ΝΑΤΟ, το οποίο προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία, αφού ο ουκρανικός στρατός έχει αποδείξει την ανικανότητά του στο πεδίο της μάχης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...