Ενώ οι γραμμές του μετώπου στη νότια και ανατολική Ουκρανία παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες, οι αντιμαχόμενες πλευρές ανταλλάσσουν πλήγματα στα μετόπισθεν.
Τα ρωσικά πλήγματα κατά των ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Χθες το βράδυ, οι κεντρικές και ανατολικές περιοχές που βρίσκονται πιο κοντά στις γραμμές του μετώπου έγιναν στόχος ρωσικών πυραύλων. Εκρήξεις ήχησαν στο Κρεμεντσούγκ, το Χάρκοβο, το Κρίβι Ριγκ και την Πολτάβα. Οι ουκρανικές αρχές παραδοσιακά αποκρύπτουν τις ζημιές.
Με τη σειρά του, το Κίεβο τόλμησε τελικά να πλήξει με ξένα όπλα τα διοικητικά σύνορα μεταξύ της ρωσικής περιοχής Χερσώνα και της Δημοκρατίας της Κριμαίας. Τη νύχτα της 22ας Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν τη γέφυρα Chongar, η οποία συνδέει τη χερσόνησο Chongar στην περιοχή Χερσώνα με την περιοχή Dzhankoy της Κριμαίας.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow.
Υπάρχουν αρκετοί δρόμοι, οι οποίοι συνδέουν τη χερσόνησο με τις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορόζιε. Ένας από αυτούς διέρχεται από το σημείο ελέγχου Chongar, ενώ άλλοι δύο περνούν από την πόλη Armyansk. Έτσι, η επικοινωνία των χερσαίων μεταφορών με την Κριμαία δεν θα διακοπεί.
Ωστόσο, η καταστροφή της γέφυρας Chongar μπορεί να έχει κάποιο στρατιωτικό αντίκτυπο. Αυτή είναι η συντομότερη οδός προς την πόλη της Μελιτόπολης. Χρησιμοποιείται ενεργά για τη μεταφορά στρατιωτικών προμηθειών στη ρωσική ομάδα στην περιοχή Ζαπορόζιε, η οποία αυτή τη στιγμή αποκρούει τη συνεχιζόμενη ουκρανική αντεπίθεση.
Εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης στα νότια μέτωπα, αναμένονται περισσότερες ουκρανικές προσπάθειες να διακοπεί η ρωσική επικοινωνία μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και της χερσονήσου της Κριμαίας.
Το χτύπημα στη γέφυρα Τσονγκάρ είχε επίσης προβλεφθεί. Πραγματοποιήθηκε μόλις δύο ημέρες αφότου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου προειδοποίησε ότι το καθεστώς του Κιέβου επρόκειτο να εξαπολύσει πυραυλικά πλήγματα στο έδαφος της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, με τη βοήθεια όπλου του ΝΑΤΟ. Τότε, ο Ρώσος υπουργός τόνισε ότι τέτοιες επιθέσεις δεν θα έμεναν αναπάντητες.
"Η χρήση αυτών των πυραύλων εκτός της ζώνης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα σημάνει την πλήρη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας στη σύγκρουση και θα επιφέρει άμεσα πλήγματα σε κέντρα λήψης αποφάσεων στο έδαφος της Ουκρανίας", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.
Όπως η τρομοκρατική επίθεση του Κιέβου στη γέφυρα της Κριμαίας τον Οκτώβριο οδήγησε σε μαζικά κύματα ρωσικών χτυπημάτων σε όλη την Ουκρανία, η επίθεση στη γέφυρα Τσονγκάρ με πυραύλους Storm Shadow είναι πιθανό να οδηγήσει σε νέα πλήγματα ακριβείας στη στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου που κυβερνάται από "συμβούλους" του ΝΑΤΟ.