Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσική “σφήνα στην καρδιά” της Φινλανδίας: Επτά “αδίστακτα” βήματα προς την πλήρη “νίκη” επί της χώρας του ΝΑΤΟ – Νέο πυραυλικό σύστημα “Hermes”

Eίναι σαφές ότι, η Μόσχα ασκεί ενεργά οικονομική και πολιτική πίεση, επιδιώκοντας να επιτύχει τους στόχους της και να εξασφαλίσει μια πλήρη «νίκη» επί της Φινλανδικής πλευράς.

Η αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Φινλανδίας, έχει φτάσει σε ένα νέο επίπεδο έντασης και το Κρεμλίνο πιστεύει ότι, τα επτά «στρατηγικά» βήματα που έλαβε η Ρωσία ως μέρος της προσπάθειας για ολοκληρωτική «νίκη» επί αυτού του νέου μέλους του ΝΑΤΟ, θα αποδώσουν «καρπούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτο βήμα: Διακοπή της παροχής ενέργειας στο Ελσίνκι. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές των ενεργειακών πόρων, καθώς και των αγαθών, της θέρμανσης και των υπηρεσιών έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Δεύτερο βήμα: Ακύρωση προμηθειών ξυλείας. Αυτό είχε μεγάλη σημασία για τη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου στη Φινλανδία, καθώς και για τη χρήσης ξύλου ως καύσιμο. Πολλά εργοστάσια αναγκάστηκαν να αναζητήσουν νέες πηγές πρώτων υλών, γεγονός που επηρέασε σημαντικά το κόστος τους.

Τρίτο βήμα: Αποσύνδεση της Φινλανδίας από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Τα εγχώρια τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας έχουν εκτοξευθεί, με σημαντικό αντίκτυπο στους Φινλανδούς καταναλωτές.

Τέταρτο βήμα: Έναρξη κατασκευής της ρωσικής στρατιωτικής βάσης στο νησί Gogland. Αυτό το βήμα προϋποθέτει τον πλήρη έλεγχο της κίνησης των πλοίων στον Κόλπο της Φινλανδίας, θεωρώντας το νησί στρατηγική θέση.

Πέμπτο βήμα: Σπάζοντας τη μίσθωση του καναλιού Saimaa. Η Φινλανδία αναμένει να χάσει την πιο βολική διαδρομή μεταφοράς για τα εμπορεύματά της, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά την οικονομία και το εμπόριο.

Έκτο βήμα: Η μαζική άρνηση της Ρωσίας να αγοράσει πολλά Φινλανδικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων προϊόντων που δημιουργήθηκαν ειδικά για τη ρωσική αγορά, όπως χρώματα, χαρτόνι, χαρτί και προϊόντα εκτύπωσης.

Και τέλος, το τελευταίο χτύπημα: Απαγόρευση εισόδου Φινλανδών στη Ρωσία. Αυτό είναι ένα πλήγμα για τους Φινλανδούς πολίτες, που ταξίδευαν τακτικά στη Ρωσική Ομοσπονδία για φθηνά αγαθά και ανεφοδιασμό αυτοκινήτων.

Η Ρωσία προετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει το πυραυλικό σύστημα πυραύλων «Hermes»

Το Κρεμλίνο ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει στο μέτωπο του πολέμου, το νέο πυραυλικό σύστημα «Hermes». Οι δοκιμές έχουν ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Το Design Bureau of Instrumentation, ξεκίνησε τις δοκιμές του πυραυλικού συστήματος πολλαπλών χρήσεων «Hermes». Μπορεί να χτυπήσει τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης, στόχους επιφανείας και αεροσκάφη χαμηλής ταχύτητας σε απόσταση έως και 100 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος στη βασική έκδοση, μπορεί να επιταχύνει έως και 1.300 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Διαθέτει ισχυρή εκρηκτική κεφαλή 28 κιλών.

Κατά την πτήση, ο πύραυλος χρησιμοποιεί δύο τύπους καθοδήγησης. Όταν η ταχύτητα του πυραύλου είναι η φάση κρουζ, χρησιμοποιεί αδρανειακή ή/και ραδιοκαθοδήγηση εντολών.

Η ημιενεργή καθοδήγηση με λέιζερ, χρησιμοποιείται στην τελευταία (τελική) φάση της πτήσης πριν ο πύραυλος χτυπήσει τον στόχο. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα αυτή τη στιγμή, λέγεται ότι ο «Hermes» χρησιμοποιεί επίσης ραντάρ και υπέρυθρη προσέλευση.

Ανάλογα με τη διαμόρφωση, το Hermes έχει διαφορετικό βάρος. Το σύστημα ζυγίζει 110 κιλά όταν ο ενισχυτής πυραύλων έχει διάμετρο 170 mm. Όταν η διάμετρος του ενισχυτή είναι 210 mm, η διαμόρφωση του συστήματος φτάνει τα 130 κιλά.

Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, η Ρωσία ήταν έτοιμη να ξεκινήσει τη σειριακή παραγωγή του «Hermes». Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, αυτό δεν συνέβη. Αποδείχθηκε ότι, η ανάπτυξη του συστήματος δεν έχει ολοκληρωθεί και υπάρχουν σοβαρά κενά. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2016, η ανάπτυξη αποκαταστάθηκε. Παρήχθησαν αρκετά πρωτότυπα.

Είναι πλέον σαφές ότι, η Ρωσία έχει αναπτύξει διάφορες παραλλαγές αυτού του συστήματος. Το «Hermes-A» έχει σχεδιαστεί για εκτόξευση αέρα. Αυτή η έκδοση μπορεί να δοκιμαστεί στην Ουκρανία, καθώς επιτρέπει την ενσωμάτωση σε κοινώς χρησιμοποιούμενες αεροπορικές πλατφόρμες στον πόλεμο, όπως το επιθετικό ελικόπτερο Ka-52 και το επιθετικό αεροσκάφος Su-25. Η αυτονομία θα είναι περίπου 15-20 χιλιόμετρα, λένε οι γνωρίζοντες.

Οι άλλες δύο παραλλαγές είναι οι «Hermes-K» και «Hermes-C». Το πρώτο σχεδιάστηκε για να εκτοξεύεται από πολεμικό πλοίο. Η δεύτερη επιλογή, έχει σχεδιαστεί για εκτόξευση ξηράς. Υποτίθεται ότι, το σύστημα θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε ένα φορτηγό Kamaz που θα μετέφερε 24 εκτοξευτές πυραύλων.

Το «Hermes» μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε όχημα μέσης ή μεγάλης χωρητικότητας. Αυτό περιλαμβάνει, τόσο τις εναέριες όσο και τις χερσαίες πλατφόρμες. Σύμφωνα με πηγές, το σύστημα θα μπορούσε να σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε πλοία. Οι αποφάσεις παράδοσης θα ληφθούν με βάση τα αποτελέσματα των δοκιμών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...