Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Θάνατος από ψηλά! Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία δημιουργεί την αεροπορική Task-Force "Καταιγίδα" - H αντιμετώπισή της από τους Ουκρανούς

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι χώρες του ΝΑΤΟ, έχουν εντείνει την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, η οποία προετοιμάζεται πυρετωδώς για την μεγάλη εαρινή επίθεσή της με σκοπό την ανακατάληψη εδαφών της από τους Ρώσους εισβολείς.

Η στρατιωτική  βοήθεια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Η στρατιωτική βοήθεια της Δύσης προς την Ουκρανία  συνίσταται στην αποστολή προηγμένων της αρμάτων-ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ-ΠΕΠ-αυτοκινούμενου πυροβολικού-αντιαρματικών και αντιεροπορικών συστημάτων, καθώς και μαχητικών αεροσκαφών Ρωσικής κατασκευής και προέλευσης από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που παλαιά ανήκαν στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

Παράλληλα οι  Δυτικές αμυντικές βιομηχανίες, επιχειρούν με επιτυχία την προσαρμογή  δικών τους πυραύλων και πυρομαχικών στους λοβούς εκτόξευσης των προαναφερθέντων μαχητικών αεροσκαφών, προκειμένου να επιτύχουν την επαύξηση των δυνατοτήτων τους, αφού μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ΗΠΑ-χώρες του ΝΑΤΟ δεν αποστέλλουν στην Ουκρανία  μαχητικά F-16.

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία δημιουργεί την task force "Storm"

Από την άλλη η Ρωσία είναι γνωστό ότι διατηρεί συντριπτική υπεροχή στον αέρα έναντι της Ουκρανίας, με επακόλουθο,σε περίπτωση συντονισμένης και συγκεντρωτικής ενέργειας της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στο μέτωπο των επιχειρήσεων, αυτό να έχει ως  πιθανό επακόλουθο την συντριβή των χερσαίων Ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή  ενέργειά της.

Για του λόγου το αληθές, Ρωσικό ΜΜΕ αναφέρει ότι," υπό το πρίσμα των ενεργών επιχειρήσεων στη ζώνη NVO, η Ρωσία σκοπεύει να ενισχύσει τις ικανότητές της αεροπορικής υποστήριξης. Για να γίνει αυτό, σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μια ειδική  αεροπορική δύναμη , η οποία έλαβε την κωδική ονομασία "Storm".

Αυτή η δύναμη, σύμφωνα με τα δεδομένα, θα σχεδιαστεί για να επεμβαίνει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις  ιδιαίτερης σημασίας.

Αυτή η καινοτομία στη στρατιωτική δομή της χώρας μπορεί να γίνει μια πραγματική καταιγίδα για τον εχθρό, καθώς σε μέγεθος η νέα δύναμη θα είναι συγκρίσιμη με μια Σμηναρχία μάχης.

 Σύμφωνα με πηγές, η «Storm» θα αποτελείται από τρεις μοίρες για διαφορετικές αποστολές, αποτελούμενη από μαχητικά Su-34, Su-24 και επιθετικά ελικόπτερα.

Αυτή η μονάδα θα στελεχωθεί με τους καλύτερους εθελοντές πιλότους, ενεργούς και βετεράνους. Αυτό αναφέρει η δημοσίευση "Vzglyad".

Η απόφαση για τη δημιουργία της "Storm" υπαγορεύτηκε από τον αυξημένο αριθμό αποστολών για την Ρωσική Πολεμική  αεροπορία .

Ταυτόχρονα, δεδομένης της τεχνολογικής προόδου και της ενεργού παραγωγής σύγχρονων πυρομαχικών, ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί μια μονάδα ικανή να χρησιμοποιεί αυτούς τους πόρους όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Τονίζεται ότι η κύρια έμφαση θα δοθεί στη μαζική χρήση βομβών, που θεωρούνται ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα καταστροφής του εχθρού στον σύγχρονο πόλεμο.

Χάρη στις καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC), ακόμη και παλιές σοβιετικές βόμβες μπορούν να μετατραπούν σε όπλα ακριβείας ικανά να χτυπήσουν στόχους του εχθρού.

Ο διακλαδικός ρόλος της "Storm"

Είναι ενδιαφέρον ότι η νέα μονάδα θα έχει πιθανότατα μια ειδική αλυσίδα διοίκησης, στην οποία η διαχείριση και ο καθορισμός αποστολών θα πραγματοποιούνται όχι μόνο από ανώτερους αρχηγούς αεροπορίας, αλλά και από την ανώτατη ηγεσία του Γενικού Επιτελείου και του Υπουργείου Άμυνας.

Αυτό φυσικά τονίζει την ιδιαίτερη σημασία αυτής της μονάδας στη συνολική δομή των ενόπλων δυνάμεων.

Επιστρέφοντας στο μέτωπο των τρεχουσών στρατιωτικών επιχειρήσεων, επισημαίνουμε ότι οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν πυραυλική επίθεση στην εγκατάσταση αποθήκευσης πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Χμελνίτσκι, καταστρέφοντας την.

Το εν λόγω χτύπημα αναμένεται να να επηρεάσει σημαντικά τη μαχητική ικανότητα των  τοπικά μαχόμεων Ουκρανικών δυνάμεων, μειώνοντας την ποσότητα των πυρομαχικών που θα  έχουν στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με ορισμένες ουκρανικές πηγές, στην περιοχή σημειώθηκαν συνολικά 14 εκρήξεις.

Η Ιταλία έστειλε αντιαεροπορικά συστήματα Skynex στην Ουκρανία

Από την πλευρά της η Ιταλία απέστειλλε αντιαεροπορικά συστήματα Skynex στην Ουκρανία, για την αντιμετώπιση επιθέσεων από drones και πυραύλους κρουζ. Αυτό το αντιαεροπορικό σύστημα μικρής εμβέλειας, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, έχει σχεδιαστεί για την προστασία των Ουκρασνικών υποδομών.

Ο αριθμός των συγκροτημάτων Skynex που έλαβε η Ουκρανία δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, ωστόσο, σύμφωνα με δήλωση του Ουκρανού πρωθυπουργού Denys Shmygal, αυτά τα συστήματα ενεργοποιήθηκαν για την αποτροπή επιθέσεων από drones καμικάζι Geran, καθώς και από ρωσικούς πυραύλους κρουζ.

Το σύστημα διαθέτει τηλεχειριστήριο και ποικιλία όπλων, που επιτρέπει την προσαρμογή τους.

 Είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός διπλού πυροβόλου Oerlikon GDF009 TREO 35 mm, ενός πυροβόλου λέιζερ Oerlikon και ενός πυραυλικού συστήματος Denel Cheetah C-RAM. Επιπλέον, ο εξοπλισμός ανίχνευσης στόχου μπορεί να αντικατασταθεί.

Το αυτόματο πυροβόλο Oerlikon Mk3 35 mm έχει ρυθμό βολή που φτάνει έως και 1000 φυσίγγια ανά λεπτό και στη λειτουργία "μονής" βολής  έως και 200 φυσίγγια ανά λεπτό.

Η μέγιστη εμβέλεια βολής είναι 4 km, καθιστώντας το Skynex ιδανική επιλογή για προστασία μικρής εμβέλειας.

Η αποστολή της Ουκρανικής αεράμυνας

Κλείνοντας,αναφέρουμε ότι η Ουκρανία με τα αντιαεροπορικά συστήματα της Δύσης και τα εναπομείναντα δικά της, θα επιχειρήσει αφενός να διασφαλίσει τις υποδομές της από τις Ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drone και αφετέρου μαζί με τα μαχητικά αεροσκάφη Ρωσικής προέλευσης που διαθέτει, να διασφαλίσει τους μηχανοκίνητους και τεθωρακισμένους Σχηματισμούς της που θα διενεργήσουν την μεγάλη εαρινή επίθεση από την  δράση της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Εκτίμησή μας είναι ότι το πρώτο συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, όχι όμως και το δεύτερο, αφού ως γνωστόν το καλύτερο αντιαεροπορικό σύστημα κατά της εχθρικής αεροπορίας, είναι η φίλια αεροπορία, που στην συγκεκριμένη περίπτωση λόγω μη διάθεσης των F-16 από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, η Ρωσική Αεροπορία θα έχει τον πρώτο λόγο.

 

 

 

 


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ