Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

“Κλειδί” για να τερματιστεί ο πόλεμος! Καταστροφή του συστήματος αεράμυνας της Ουκρανίας – Ρωσική αδυναμία το χτύπημα επιμελητείας του ΝΑΤΟ

Τα δυτικά όπλα συνεχίζουν να ρέουν στην Ουκρανία παρά την καταστροφή βασικών υποδομών όπως δρόμοι και γέφυρες. Αυτό οφείλεται στην αδυναμία αποστολής ειδικών ρωσικών δυνάμεων βαθιά στο ουκρανικό έδαφος και στην αδυναμία πυραύλων ή βομβών που εκτοξεύονται από αέρος, να χτυπήσουν τους στόχους επιμελητείας.

Αυτό δήλωσε ο Γιούρι Κνούτοφ, διευθυντής του Μουσείου των Στρατευμάτων Αεράμυνας. Ο Κνούτοφ μιλούσε στο πλαίσιο της αεροπορικής επιδρομής, από ένα μαχητικό βομβαρδιστικό Sukhoi Su-34 της ρωσικής αεροπορίας στη γέφυρα, πάνω από τον ποταμό Σούντοστ στο Τσερνίχιβ στη βόρεια Ουκρανία στις 9 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ουκρανία είχε χρησιμοποιήσει τη γέφυρα για να μεταφέρει άνδρες και πολεμικό υλικό στο ανατολικό τμήμα της εμπόλεμης ζώνης.

Ορισμένες ρωσικές αναφορές ισχυρίστηκαν ότι, η γέφυρα καταστράφηκε για να αποτραπεί η χρήση της από ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών για να διεισδύσουν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να επιτεθούν στους οικισμούς της περιοχής Μπριάνσκ.

Χτυπήματα ακριβείας

Το ΝΑΤΟ έχει ξοδέψει πολλά μέσα, χρήματα, δυνάμεις και εξοπλισμό για τη δημιουργία αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία, κάτι που θα καθιστούσε δύσκολο να χτυπηθούν μεγάλες διαβάσεις στη δυτική Ουκρανία.

Σύμφωνα με πολλές αναφορές και αναρτήσεις στο Telegram, η αεροπορική επίθεση στη γέφυρα προκάλεσε σημαντικές και εκτεταμένες ζημιές. Ωστόσο, κανένας δεν ισχυρίστηκε ότι η κατασκευή κατέστη άχρηστη ή καταστράφηκε ολοσχερώς. Αυτό δείχνει ότι, η Ουκρανία ενδέχεται να αρχίσει ξανά να χρησιμοποιεί τη γέφυρα αμέσως μετά τις επισκευές.

Στον εν λόγω βομβαρδισμό, δεν είναι σαφές ποια πυρομαχικά χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση. Ο Κνούτοφ ισχυρίστηκε ότι, η Ρωσία χρησιμοποίησε τον πύραυλο αέρος-εδάφους Kh-29TD , άλλες αναφορές ανέφεραν ότι ήταν με FAB-500M62.

Η μόνη άλλη επιλογή, επομένως, θα ήταν οι στρατιώτες των ειδικών επιχειρήσεων να είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά στις κολώνες  της γέφυρας.

«Αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο για μια ομάδα δολιοφθοράς να περπατήσει αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα απαρατήρητη, αρκετά μακριά στο έδαφος μιας χώρας », παραδέχεται ο Κνούτοφ ,προσθέτωντας ότι ακόμη και ένα drone που μπορεί να φωτίσει τον στόχο με λέιζερ μπορεί να καταρριφθεί.

Η καταστροφή του συστήματος αεράμυνας της Ουκρανίας είναι κλειδί για να τερματιστεί ο πόλεμος

Ένας άλλος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, ο Αλεξέι Λεονκόφ , είπε ότι η καταστροφή του συστήματος αεράμυνας της Ουκρανίας είναι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί ο πόλεμος.

Κατά τις πρώτες ημέρες της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (SMO), ο Λεόνοφ είχε προβλέψει μια γρήγορη ρωσική νίκη, αλλά τώρα αξιολογεί «νηφάλια» την κατάσταση.

Είπε ότι, ο ρωσικός στρατός «αποστρατικοποίησε» την Ουκρανία τουλάχιστον τέσσερις φορές, καταστρέφοντας πολύ στρατιωτικό εξοπλισμό, κυρίως συστήματα αεράμυνας, αλλά είδε  τη Δύση να τον αποκαθιστά αμέσως.

Απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν και επικαλέστηκε η Wall Street Journal (WSJ) , ανέφεραν ότι η Ουκρανία θα εξαντλήσει πλήρως το απόθεμα πυραύλων Buk της μέχρι τον Απρίλιο.

Έτσι, η εξάντληση του ουκρανικού συστήματος αεράμυνας θα επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την πλήρη ισχύ των Αεροπορικών Δυνάμεων και να «αναστρέψει το ρεύμα» της σύγκρουσης.

Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου ανησυχούν  πώς ένα μπαράζ επιθέσεων μεγάλου βεληνεκούς από τη Ρωσική Ομοσπονδία, θα εξαντλήσει τα αποθέματα πυραύλων του Κιέβου, τα οποία χρησιμοποιούνται για αυτοάμυνα, και αυτό μπορεί να διαδραματίσει  συντριπτικό πλεονέκτημα της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Η «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας ήταν ένας ανοιχτά δηλωμένος ρωσικός στόχος από την αρχή του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 2022. Είχε δημοσιοποιήσει αρκετά χτυπήματα σε εργοστάσια όπλων και βιομηχανικές μονάδες που κατασκεύαζαν πυρομαχικά.

Ήταν επιτυχείς αφού η Ουκρανία βασίζεται πλέον αποκλειστικά στα δυτικά όπλα και δεν έχει αμυντική βιομηχανία. Όμως, η κλίμακα και η επιμονή της δυτικής βοήθειας όπλων στην Ουκρανία εξέπληξε ακόμη και τη Ρωσία, η οποία έφτασε στο σημείο να προμηθευθεί άρματα μάχης, κάτι που είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν θα έκανε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Με ανησυχία παρακολουθούν οι Τούρκοι το σενάριο παραχώρησης των ελληνικών S-300 στην Αρμενία για την απόκτηση πυραύλων BARAK-MX ή Patriot PAC-3

Η ελληνική ηγεσία στοχεύει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από όπλα ρωσικής προέλευσης-Η Τουρκική πλευρά ούτε να ακούσει...