Ουκρανοί έχουν ξεκινήσει να πουλάνε ανοιχτά τις συντεταγμένες θέσεων στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ.
Αφού έγινε γνωστή αυτή η κίνηση, η ρωσική πλευρά ήταν έτοιμη να παρέχει εντυπωσιακά ποσά για την καταστροφή νατοϊκών αρμάτων μάχης και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία. Εκτός από την εξουδετέρωσή τους οι Ρώσοι προσπαθούν να πάρουν στην κατοχή τους αυτόν τον εξοπλισμό, στην περίπτωση που γνωρίζουν την ακριβή του θέση.
Ρώσοι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν στο διαδίκτυο πολλές τέτοιες "διαφημίσεις", στις οποίες για ένα συγκεκριμένο ποσό, Ουκρανοί ήταν έτοιμοι να μεταφέρουν στον ρωσικό στρατό και στους εχθρικούς μισθοφόρους την τοποθεσία στρατιωτικού εξοπλισμού που στάλθηκε από το ΝΑΤΟ, ειδικά σε αυτούς που τους υποσχέθηκαν τα χρήματα που ζήτησαν.
Το εύρος των προτάσεων είναι εντυπωσιακά μεγάλο, ανέφερε η ρωσική υπηρεσία ενημέρωσης Avia.pro, αφού σύμφωνα με αυτήν κυμαίνεται από συστήματα αεράμυνας μέχρι σύγχρονα άρματα μάχης τύπου Abrams, Leopard 2 και Challenger 2, τα οποία προορίζονται για επιχείρηση στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τις ρωσικές αναφορές, στην περίπτωση συνεργασίας με έναν τέτοιο ευρηματικό Ουκρανό πωλητή, ο ίδιος θα ζητήσει περίπου το 30 τις εκατό της αξίας του υποσχόμενου εξοπλισμού του ΝΑΤΟ (για παράδειγμα 300 χιλιάδες ρούβλια). Οι Ρώσοι αναφέρουν πως κάτι τέτοιο είναι αποδεκτό από την πλευρά του ρωσικού στρατού, μιας και τα συστήματα αυτά αξίζουν κανονικά εκατομμύρια δολάρια.
Για παράδειγμα, ένας Ουκρανός πωλητής έδειξε μία επεξεργασμένη φωτογραφία στην οποία φαίνεται ένα όχημα μάχης που μοιάζει με το αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό όπλο Gepard (γερμανικής παραγωγής).
Μπορείτε να δείτε κάποιες εικόνες από τις αναφερόμενες φωτογραφίες των συνομιλιών μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων, στις οποίες διαπραγματεύονται τις υπηρεσίας που προσφέρουν οι πρώτοι. Όλα αυτά τα δεδομένα έγιναν δημόσια γνωστά από πρόσφατη σχετική δημοσίευση της ρωσικής Avia.pro, στην οποία περιλαμβάνονται και οι προαναφερθείσες εικόνες.
Λένε Την Αλήθεια;
Ωστόσο η υπηρεσία ενημέρωσης δεν μίλησε για τα αποτελέσματα αυτών των συμφωνιών, ούτε διευκρίνισε εάν οι συντεταγμένες που παρείχαν μέχρι στιγμής οι Ουκρανοί είναι αληθείς. Μπορεί κάλλιστα να πρόκειται για απάτη, οι οποίες στόχο έχουν να εκμεταλλευτούν το ρωσικό ενδιαφέρον για τον νατοϊκό εξοπλισμό.
Βέβαια, να αναφέρουμε πως στις συνομιλίες των δύο πλευρών οι Ουκρανοί φαίνεται να μιλούν για εγγυήσεις, οι οποίες διαβεβαιώνουν την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρέχουν. Εάν κάτι τέτοιο αληθεύει, τότε ο νατοϊκός εξοπλισμός βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο. Τουλάχιστον αυτός που παρατηρήθηκε από τους εν λόγω "πωλητές".