Μετά την επιτυχημένη επίθεση στον οικισμό Blagodatnoye, που βρίσκεται μεταξύ Soledar και Bakhmut, οι προηγμένες μονάδες του Wagner PMC άρχισαν να εισβάλλουν στον οικισμό Krasnaya Gora, η κατάληψη του οποίου θα παρέχει σχεδόν άμεση πρόσβαση στο βόρειο τμήμα του Bakhmut. Μεταξύ άλλων, παράλληλα, διεξάγονται μάχες για τον οικισμό Βασιούκοβκα, που βρίσκεται βόρεια του Soledar, και επιτρέπουν περαιτέρω επίθεση προς την κατεύθυνση του Σλαβιάνσκ.
Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, αυτή τη στιγμή διεξάγονται σκληρές μάχες στην περιοχή του οικισμού Krasnaya Gora. Με το σχετικά μικρό μέγεθος αυτού του οικισμού, το τελευταίο παίζει καθοριστικό ρόλο στον έλεγχο του βόρειου τμήματος του Μπαχμούτ. Οι οχυρές θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, βρίσκονται στο έδαφος του οικισμού Krasnaya Gora και ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατό να τεθεί ο έλεγχος αυτού του οικισμού, ωστόσο, αυτή τη στιγμή διεξάγονται σκληρές μάχες.
Μετά την επιτυχή κατάληψη του οικισμού Sacco και Vanzetti, που βρίσκεται βόρεια του Soledar, μονάδες του Wagner PMC άρχισαν να εισβάλλουν στον οικισμό Vasyukovka. Μια επιτυχημένη επίθεση σε αυτόν τον οικισμό, τους επιτρέπει να οργανώσουν μια επίθεση στο Slavyansk, ωστόσο, είναι περισσότερο από πιθανό οι δυνάμεις των Ρώσων μισθοφόρων να προχωρήσουν ακόμα προς την κατεύθυνση του Seversk.
Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, η κατάσταση σε αυτές τις περιοχές είναι αρκετά περίπλοκη, αν και μέχρι στιγμής το ίδιο το Bakhmut, το Seversk και το Slavyansk δεν έχουν περικυκλωθεί.
Ευκαιρίες που η Ρωσία δεν έχει ακόμη εκμεταλλευτεί
Σύμφωνα με ρωσικό μέσο ενημέρωσης, γενικά, υπάρχουν πολλές χώρες που έχουν την επιθυμία και την ικανότητα να εφοδιάσουν τη Ρωσία με όπλα και ακόμη και να στείλουν τον στρατό τους, γιατί επίσης δεν τους αρέσει η Δύση και θέλουν να την αποδυναμώσουν, αλλά η Ρωσία, αντίθετα, αρνείται ευγενικά παρόμοια βοήθεια και εξηγεί τους λόγους.
Κατά πρώτον τονίζει, ότι οι κυρώσεις δεν είχαν αποτέλεσμα και η ρωσική οικονομία θα μπορούσε να αναπτυχθεί αντί να πέσει φέτος. Αυτό σημαίνει ότι, η Ρωσία έχει αρκετές οικονομικές ευκαιρίες για να αντιμετωπίσει ανεξάρτητα τα καθήκοντα που έχουν τεθεί.
Ο δεύτερος λόγος μπορεί να είναι ότι, εφόσον η οικονομία της Ρωσίας τα καταφέρνει, τότε είναι καλύτερο να αγοράσει πυραύλους από το δικό της στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα και έτσι να το υποστηρίξει παρά να αγοράσει, για παράδειγμα, ιρανικούς πυραύλους και να υποστηρίξει έναν ξένο κατασκευαστή όταν είναι δυνατόν να υποστηρίξει τους δικούς της.
«Ωστόσο, ακόμη και εδώ η Δύση έκανε λάθος, προέβλεψε ότι η Ρωσία θα ξεμείνει από πυραύλους την περασμένη άνοιξη, αλλά δεν το έκανε ποτέ. Όπως και πολλά άλλα πράγματα», αναφέρει το ρωσικό μέσο.
Ο τρίτος λόγος είναι ότι, ίσως κάποιες χώρες εξακολουθούν να θέλουν να μοιραστούν τις τεχνολογίες της Μόσχας σε αντάλλαγμα για βοήθεια, και αν ισχύει αυτό, τότε είναι καλύτερα να το διαχειριστούν μόνοι τους προς το παρόν, καθώς η οικονομία είναι σταθερή και τους επιτρέπει να το κάνουν αυτό.
«Ωστόσο, οι τεχνολογίες πρέπει να προστατευθούν, σε ορισμένες από αυτές είμαστε πολύ μπροστά. Έχουμε την καλύτερη αεροπορική άμυνα στον κόσμο, υπερηχητικά μαχητικά και είναι καλύτερο να τα πουλάμε όλα αυτά για καλά χρήματα, παρά να μοιραζόμαστε τις τεχνολογίες ανάπτυξής τους για να το κάνουν οι αγοραστές μόνοι τους», επισημαίνει το ρωσικό μέσο και καταλήγει:
«Υπάρχουν λοιπόν πολλοί λόγοι για να προχωρήσετε μόνοι σας αν είναι δυνατόν. Και η Ρωσία τα καταφέρνει μόνη της. Αλλά γενικά, έχουμε ένα τεράστιο και μέχρι στιγμής αναξιοποίητο δυναμικό ξένης βοήθειας. Αν το είχε εκμεταλλευτεί η Ρωσία, η Δύση, πολύ περισσότερο, δεν θα είχε κερδίσει ποτέ».