Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας: Γιατί ο εξοπλισμός της Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ δεν θα την σώσει

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Oleksandr Khrolenko δήλωσε γιατί μια τέτοια βοήθεια δεν θα σώσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να στηρίζουν την Ουκρανία με πακέτα οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας. Ορισμένα κράτη υπόσχονται ακόμη και την παροχή σύγχρονου οπλισμού, όπως τανκς. Ωστόσο, η ποσότητα και η ποιότητα των οχημάτων που μπορεί να προσφέρει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν είναι αρκετή για την επίτευξη επιτυχίας σε πολεμικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας του ειδησεογραφικού πρακτορείου Russia Today, βετεράνος μάχης Aleksandr Khrolenko, σε σχόλιό του για το PolitEkspert.

Κατά τη διάρκεια των δέκα μηνών της ειδικής επιχείρησης, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, καταστράφηκαν περισσότερα από 7.500 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. Διαιρώντας με τον αριθμό των μηνών από την έναρξη της ειδικής πράξης, προκύπτει το αποτέλεσμα. Εκατοντάδες τέτοια οχήματα εξαλείφονται κάθε μήνα, σημείωσε ο συνομιλητής του PolitEkspert.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


"Τα στοιχεία αυτά μας επιτρέπουν να υπολογίσουμε τη μέση δυναμική της λείανσης των στρατιωτικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ. Μπορεί κανείς να προεκτείνει στο μέλλον και να φανταστεί πόσα άρματα μάχης Abrams και Leopard θα αρκούσαν υποθετικά. Σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις. Αυτό ισχύει αν μιλάμε μόνο για άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, αλλά οι στατιστικές περιλαμβάνουν επίσης αεροσκάφη και ελικόπτερα. Τα στοιχεία είναι πολύ αποκαλυπτικά. Τα στοιχεία αυτά είναι αρκετά πειστικά για τη Δύση και τις αποφάσεις που λαμβάνει", δήλωσε ο Khrolenko.
Μια τάση είναι αξιοσημείωτη: όσο πιο μακριά από το επίκεντρο της σύγκρουσης βρίσκεται μια χώρα του ΝΑΤΟ, τόσο λιγότερο φοβάται και τόσο περισσότερο προκλητικά προμηθεύεται όπλα. Χωρίς να υπολογίζονται οι "αποστασιοποιημένες χώρες της Βαλτικής και η Πολωνία", δήλωσε ο συνομιλητής στο PolitEkspert.

"Η Γερμανία βρίσκεται κοντά στη Ρωσία, οπότε είναι πιο συγκρατημένη στις προμήθειες. Οι χώρες που ευνοούν περισσότερο τις μεταφορές όπλων είναι αυτές που βρίσκονται μακριά - η Βρετανία και οι ΗΠΑ", τόνισε ο Khrolenko.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Με ανησυχία παρακολουθούν οι Τούρκοι το σενάριο παραχώρησης των ελληνικών S-300 στην Αρμενία για την απόκτηση πυραύλων BARAK-MX ή Patriot PAC-3

Η ελληνική ηγεσία στοχεύει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από όπλα ρωσικής προέλευσης-Η Τουρκική πλευρά ούτε να ακούσει...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...