Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

“Κυριαρχία των Ουρανών”: Η Γαλλία θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς σε ισχυρά συστήματα αεράμυνας - Η Ρωσία αποκτά νέα παρτίδα μαχητικών Su-57 Stealth

Σύμφωνα με Ουκρανικές πηγές, οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν ασταμάτητα στρατιωτικές απώλειες στο ουκρανικό έδαφος. Περίπου  2.921 Ρωσικοί αεροπορικοί στόχοι  καταρρίφθηκαν, χιλιάδες τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα και φορτηγά καταστράφηκαν από τις δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σε μια νέα εξέλιξη, η Γαλλία θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς αξιωματικούς να χρησιμοποιούν ένα νέο σύστημα αεράμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksii Reznikov, ενημέρωσε τον υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Sébastien Lecornu, ότι τα γαλλικά όπλα είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που βοηθούν την Ουκρανία να καταστρέψει τον εχθρό και να προστατεύσει τον ουρανό της από τους ρωσικούς πυραύλους.

«Τα ισχυρά CAESAR ACS που χρησιμοποιούνται στο πεδίο της μάχης, απαιτούν βλήματα υψηλής ποιότητας. Χρειαζόμαστε επίσης, τεθωρακισμένα οχήματα για την προστασία του προσωπικού», ανέφερε ο Oleksii Reznikov κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Οι Υπουργοί συμφώνησαν να ξεκινήσουν ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, για τη μελέτη και τον έλεγχο του νέου συστήματος αεράμυνας. Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, σημείωσε ότι ο τύπος του συστήματος αεράμυνας θα αναφερθεί αργότερα.

Παραλαβή μαχητικών αεροσκαφών Su-57

Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης,  το ρωσικό εργοστάσιο αεροσκαφών Komsomolsk-on-Amur παρήγαγε μια παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών Su-57 πέμπτης γενιάς, για το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

 Εκτός από τα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, η εταιρεία παρέδωσε επίσης μια παρτίδα Su-35S για τις Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις.

Ο Γιούρι Σλιουσάρ, γενικός διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε ότι το εργοστάσιο αεροσκαφών είχε εκπληρώσει το χρονοδιάγραμμα παραγωγής του τρέχοντος έτους για το Su-57 και τα μαχητικά πολλαπλών χρήσεων Su-35S για τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις. 

Το Su-57 άρχισε να λαμβάνει σειριακές παραδόσεις το 2022. Μέχρι το τέλος του 2024, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα αποκτούσε 22 μαχητικά ενώ, έως το 2027, η ισχύς τους θα αυξηθεί σε 76.

Παραγωγή Su-57

Το 2020, το εργοστάσιο αεροσκαφών στο Komsomolsk-on-Amur, αντιμετώπισε προβλήματα κατά την παραγωγή των μαχητικών αεροσκαφών Su-57.

Στη συνέχεια, στο αρχικό στάδιο της εργασίας, διαπιστώθηκαν αποκλίσεις στους τομείς της συναρμολόγησης της «μύτης» και των διαμερισμάτων κάτω από την καμπίνα, της συναρμολόγησης της ατράκτου και της δοκιμής και παράδοσης του προϊόντος στη σειριακή παραγωγή.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού της γραμμής παραγωγής. Αυτή η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Την πληροφορία αυτή, ανακοίνωσε εμμέσως ο διευθύνων σύμβουλος της Rostec στην ομιλία του.

Παραδόσεις Su-57

Το εργοστάσιο της Άπω Ανατολής εκσυγχρονίζει την παραγωγή, αυξάνει τις παραγωγικές δυνατότητες, θέτει σε λειτουργία νέο εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, εμπλέκει επιπλέον προσωπικό παραγωγής και δημιουργεί μια σύγχρονη γραμμή παραγωγής για την τελική συναρμολόγηση.

Τον Αύγουστο του 2018, στο Στρατιωτικό-Τεχνικό Φόρουμ Army-2018, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπέγραψε σύμβαση με την Sukhoi Company PJSC, για την προμήθεια των δύο πρώτων σειριακών μαχητικών αεροσκαφών Su-57.

Ο χρόνος παράδοσης σύμφωνα με τη σύμβαση ήταν 2018-2020. Τα σχέδια ήταν η προμήθεια ενός αεροσκάφους το 2019 και ενός το 2020. Τον Ιούνιο του 2019, στο Army-2019 Forum, υπογράφηκε πρόσθετη σύμβαση για την προμήθεια 76 μαχητικών αεροσκαφών Su-57 (συμπεριλαμβανομένων των δύο πρώτων). Η διάρκεια της σύμβασης είναι έως το 2027.

Η ρωσική βιομηχανία, παρέδωσε δύο ακόμη μαχητικά αεροσκάφη για τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Sukhoi Su-57

Το Su-57 πέμπτης γενιάς αναπτύσσεται από το Sukhoi Design Bureau και τη Russian Aircraft Corporation. Είναι σχεδιασμένο να εξαλείφει μια σειρά στόχων επιφάνειας, εδάφους και αέρα.

Το αεροσκάφος διαθέτει τεχνολογία αιχμής επί του σκάφους, υπερηχητική ταχύτητα πλεύσης, όπλα εντός της ατράκτου, επίστρωση ραδιοαπορρόφησης και πολλά άλλα.

Το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος της Ρωσίας με ικανότητα stealth, στοχεύει να προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας όσον αφορά το stealth, την ταχύτητα, τους πυραύλους και τους αισθητήρες. 

Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με ικανότητα πολλαπλών αποστολών, αυτοματισμό και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να ενισχύσει δραματικά τις δυνατότητες της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Θα αντικαταστήσει τελικά τα αεροσκάφη τέταρτης γενιάς MiG-29 και Su-27 της Πολεμικής Αεροπορίας. Το Felon έχει βεληνεκές άνω των 1.500 χιλιομέτρων, το οποίο είναι υπερδιπλάσιο από το βεληνεκές του μαχητικού Su-27.

Λόγω της βελτιωμένης αεροδυναμικής, το Sukhoi Su-57 μπορεί να ταξιδέψει έως και 2 Mach, χωρίς μετακαυστήρες. Έχει αυτονομία έως και 3.500 χιλιόμετρα ενώ ταξιδεύει με υποηχητικές ταχύτητες.

Το αεροπλάνο είναι κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά, τα οποία μειώνουν τον αριθμό των εξαρτημάτων και συνεπώς το συνολικό βάρος, επιτρέποντας τη μαζική παραγωγή. Διαθέτει άτρακτο πτερυγίου που συνδυάζει τις λειτουργίες ενός μαχητικού αεροσκάφους και ενός αεροσκάφους κρούσης.

Το Sukhoi Su-57, σε αντίθεση με το αρχικό αεροσκάφος J-20, διαθέτει τρισδιάστατα χειριστήρια ώθησης που ενισχύουν την ικανότητα ελιγμών σε υψηλές ταχύτητες και υψόμετρα. Επιπλέον, πιστεύεται ότι έχει ανώτερες δυνατότητες ελέγχου 3D ώθησης από το F-22 Raptor. 

Σε καταστάσεις κοντινής αερομαχίας, το μαχητικό αναμένεται να έχει πλεονέκτημα λόγω της εξαιρετικής ικανότητας ελιγμών και της υπερηχητικής  του ικανότητας. 

Το Felon διαθέτει δύο πλευρικές θέσεις, για αποθήκευση πυραύλων αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς και δύο εσωτερικές θέσεις οπλισμού μεταξύ των κινητήρων. Ο εσωτερικός φορέας όπλου, μειώνει την οπισθέλκουσα ενώ επιτρέπει στο αεροσκάφος να διατηρεί χαμηλό προφίλ ραντάρ.

Τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους, συνδυάζονται με υψηλό βαθμό ελεγχόμενου αυτοματισμού και έξυπνης υποστήριξης πληρώματος. Τα βελτιωμένα αεροηλεκτρονικά συστήματα ελαχιστοποιούν την απασχόληση του πιλότου, επιτρέποντάς του να επικεντρωθεί στις τακτικές και τις στρατηγικές.

Επιπλέον, το μαχητικό μπορεί να επιτρέψει στον πιλότο να μοιράζεται δεδομένα και να επικοινωνεί με συστήματα ελέγχου εδάφους και ομάδες αέρα σε πραγματικό χρόνο. Για βελτιωμένη γωνιακή κάλυψη, το αεροσκάφος ενσωματώνει ένα ενεργό ραντάρ ηλεκτρονικά σαρωμένης συστοιχίας (AESA) εγκατεστημένο στη «μύτη». 

https://youtu.be/JhcfOXE7ezQ

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ