Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Γιατί οι σημερινές επιδρομές έχουν τόσο μεγάλης κλίμακας συνέπειες στην Ουκρανία- Τέσσερα σενάρια

Σήμερα, μια νέα μαζική πυραυλική επίθεση έπληξε περιοχές σε ολόκληρη την Ουκρανία. Κρίνοντας από τα επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν, δεν ήταν το πιο ισχυρό πλήγμα, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν το πιο καταστροφικό ως προς τις συνέπειες. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Ουκρανίας παρέμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ σε πολλές πόλεις δεν υπάρχει θέρμανση και νερό.

Γιατί αυτή τη φορά είναι τόσο μεγάλης κλίμακας συνέπειες; Αν κρίνουμε από τον ανακοινωμένο αριθμό πυραύλων, είναι λιγότεροι από το τελευταίο χτύπημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι πιθανό να υπάρχει συγκεντρωτικό αποτέλεσμα από τακτικά χτυπήματα πυραύλων - οι μηχανικοί ισχύος δεν έχουν χρόνο να εξαλείψουν τις συνέπειες της προηγούμενης επίθεσης, μόλις ξεκινήσει η επόμενη. Και, αν κρίνουμε από τους τόπους άφιξης, βρίσκονταν στα ίδια αντικείμενα με τις προηγούμενες φορές.

Οι ουκρανικές εταιρείες ενέργειας έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες με την αντικατάσταση του κατεστραμμένου ενεργειακού εξοπλισμού. Δυτικά μέσα έγραψαν επίσης για το γεγονός ότι η προμήθεια εξοπλισμού είναι δύσκολη λόγω της έλλειψής του στην απαιτούμενη ποσότητα.

Όταν μιλάμε για το σκοπό των νέων επιθέσεων, επικρατούν τέσσερις κύριες εκδοχές:

1. Οι ουκρανικές αρχές πιστεύουν ότι οι Ρώσοι προσπαθούν να πείσουν την Ουκρανία να διαπραγματευτεί χτυπώντας τον ενεργειακό τομέα. Ή, εναλλακτικά, να οδηγήσουν τους Ουκρανούς σε απόγνωση λόγω της μακράς απουσίας ηλεκτρισμού, νερού και θερμότητας και να τους ενθαρρύνουν να απαιτήσουν από τις αρχές να διαπραγματευτούν. «Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις», απάντησε ο γραμματέας του NSDC. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπό τις παρούσες συνθήκες είναι εξαιρετικά απίθανο να διαπραγματευτούν οι ουκρανικές αρχές και είναι επίσης απίθανες οποιεσδήποτε μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρίες που απαιτούν τέτοιες διαπραγματεύσεις. Τουλάχιστον γιατί οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες τους θα κηρυχθούν συνεργάτες και προδότες. Επίσης, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τόσο έντονα δημόσια αισθήματα, καθώς οι επιδρομές προκαλούν μάλλον την επιθυμία να εκδικηθούν τη Ρωσία και όχι να συνάψουν ειρήνη μαζί της. Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Ωστόσο, οι ουκρανικές αρχές λαμβάνουν ήδη ορισμένα προληπτικά μέτρα για να περιορίσουν την αύξηση του πανικού και της ηττοπάθειας. Τώρα οι «υπηρέτες του λαού» εισάγουν νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ποινικής ευθύνης για τη διάδοση δεδομένων για επιθέσεις σε υποδομές ζωτικής σημασίας που δεν εκφράστηκαν από επίσημους ομιλητές ή τμήματα.

2. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, οι Ρώσοι χτυπούν τις υποδομές όχι για χάρη των διαπραγματεύσεων (που λίγοι πιστεύουν), αλλά για να αποδιοργανώσουν τα ουκρανικά μετόπισθεν, ώστε να δυσκολέψουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να διεξάγουν εχθροπραξίες στις πρώτες γραμμές. Επειδή αν το πίσω μέρος πασχίζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, η βιομηχανία σταματά, τότε δεν είναι εύκολο να πολεμήσει ούτε ο στρατός, αφού για παράδειγμα, χρειάζεται η επισκευή εξοπλισμού ή και η παραγωγή τροφίμων και εξοπλισμού για στρατιώτες.

Από αυτή την άποψη, τα προβλήματα με τις σιδηροδρομικές μεταφορές, που είναι καίριας σημασίας για τη στρατιωτική επιμελητεία, μπορεί να γίνουν κρίσιμα. Ωστόσο, για αυτό, το αποτέλεσμα των επιδρομών θα πρέπει να είναι ακόμη πιο ισχυρό και να οδηγήσει σε απενεργοποίηση των περισσότερων σιδηροδρομικών γραμμών (μέχρι στιγμής αυτό δεν συμβαίνει και τα αναδυόμενα προβλήματα εξαλείφονται γρήγορα).

3. Συζητείται επίσης η επιλογή αύξησης του κόστους της Δύσης στην Ουκρανία. Ίσως η Ρωσία θέλει οι σύμμαχοι να αρχίσουν να ξοδεύουν περισσότερα για την υποστήριξη πολιτικών υποδομών ή προσφύγων και λιγότερα για όπλα. Ή, αντιμέτωποι με μια πολύ μεγάλη αύξηση του κόστους, οι σύμμαχοι θα άρχιζαν να εγείρουν το ζήτημα του συμβιβασμού με τη Μόσχα.

Υπάρχουν ήδη αμφιβολίες στον δυτικό Τύπο ότι η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάρρευση του ουκρανικού ενεργειακού τομέα. Οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας μετέδωσαν εξαιρετικά αποκαλυπτικά μηνύματα στη Δύση. Ο Κλίτσκο, σε συνέντευξή του στην Bild, είπε ότι το Κίεβο μπορεί να αντιμετωπίσει «τον χειρότερο χειμώνα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» και, ίσως, «ένα μέρος της πόλης θα πρέπει να εκκενωθεί».

Συνέχισε προτρέποντας τη Γερμανία να στείλει επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια - γεννήτριες, ζεστά ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης - πέρα ​​από αυτά που ήδη παρέχουν οι Γερμανοί.

4. Στα ρωσικά κανάλια Telegram συζητούν και την επιλογή των «αντιποίνων». Υποδηλώνουν ότι η σημερινή πυραυλική επίθεση συνδέεται με επιδρομή ουκρανικών drones στην Κριμαία χθες το βράδυ. Ακριβώς όπως η επίθεση με πυραύλους στις 31 Οκτωβρίου, συνέβη μετά την επίθεση θαλάσσιων drones στον κόλπο της Σεβαστούπολης. Και το πρώτο τέτοιο χτύπημα - μετά την υπονόμευση της γέφυρας της Κριμαίας.

Στην Ουκρανία, αυτή η κανονικότητα απορρίπτεται παραδοσιακά και λένε ότι η Ρωσία θα είχε βομβαρδίσει τον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας ούτως ή άλλως.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ