Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

H τρομερή παγίδα του Πούτιν στην Χερσώνα- Εάν μπουν οι Ουκρανοί θα επιχειρήσει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων;

"Νομική παγίδα αν μπουν οι Ουκρανικές χερσαίες δυνάμεις στην Χερσώνα", είναι ο τίτλος άρθρου Διεθνούς ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία συνοψίζονται ως εξής:

"Η «δύσκολη απόφαση» για την απόσυρση των  Ρωσικών στρατευμάτων  από τη Χερσώνα θα γίνει στην πραγματικότητα νομική παγίδα. Εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εισέλθουν στην πόλη, αυτό θα σημαίνει ότι ο ουκρανικός στρατός έχει εισβάλει στο έδαφος της Ρωσίας, επειδή πριν από ένα μήνα η περιοχή του Χερσώνα έγινε επίσημα μέρος της Ρωσίας. Θα σας πούμε τι να περιμένετε στη συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα, ο γενικός Διοικητής της ειδικής επιχείρησης, Σεργκέι Σουροβίκιν, ανακοίνωσε μια «δύσκολη απόφαση» σχετικά με τη Χερσώνα, σύμφωνα με την οποία  τα ρωσικά στρατεύματα θα εγκατέλειπαν την πόλη.

Η «παράδοση» της πόλης, όπως παρουσιάζεται στο Κίεβο και στη Δύση, αποκλείεται.

Ο Σουροβίκιν προστατεύει τα στρατεύματά του και λαμβάνει μια πιο πλεονεκτική στρατηγική θέση, βολική και ασφαλή, είπε ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, σχολιάζοντας την απόφαση της διοίκησης.

Όλοι γνώριζαν ότι ο Χερσώνας είναι μια δύσκολη περιοχή μάχης από τις πρώτες κιόλας μέρες της ειδικής επιχείρησης. Οι στρατιώτες των μονάδων μου ανέφεραν επίσης ότι ήταν πολύ δύσκολο να πολεμήσουν σε αυτήν την περιοχή.

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας και Στρατηγός Andrey Gurulev σημείωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι «πρόθεση του διοικητή είναι μεταξύ άλλων, να λάβει μέτρα για να εξαπατήσει τον εχθρό».

Αυτές οι πληροφορίες δεν αποκαλύπτονται, μπορεί να είναι γνωστές σε ένα ή δύο άτομα,  διευκρίνισε ο Στρατηγός, μιλώντας για το μυστικό σχέδιο του διοικητή.

Αν υπάρχει σχέδιο, τότε θα το μάθουμε καθαρά αργότερα. Αλλά ο Σεργκέι Βλαντιμίροβιτς Σουροβίκιν έχει αρκετή ευφυΐα για ένα τέτοιο βήμα, σας διαβεβαιώνω. Το κρατάει στο κεφάλι του, εκτός από αυτόν, λίγοι γνωρίζουν αυτό το βήμα.

Τήρηση σιγής

Εν τω μεταξύ, οι Ουκρανοί έχουν ήδη προειδοποιηθεί έντονα για την ανάγκη τήρησης αποσιώπησης πληροφοριών, δηλαδή , να  μην δημοσιεύουν φωτογραφίες, βίντεο και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο κοινωνικό δίκτυο.

Παρατηρήστε το καθεστώς της σιωπής πληροφοριών, το οποίο, κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης, σώζει τις ζωές υπερασπιστών και κατοίκων της περιοχής στα εδάφη που απελευθερώθηκαν από τον εχθρό, ανέφερε  η ουκρανική επιχειρησιακή διοίκηση  του Νότου.

Αν οι  Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπουν στη Χερσώνα.

Αλλά, δυστυχώς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό θα συμβεί  και τα ουκρανικά στρατεύματα θα εισέλθουν στην πόλη αφού η «μάχη για τον Χερσώνα» έχει γίνει εμμονή του Ζελένσκι.

Μόνο τώρα που ο Χερσώνας μπορεί να γίνει νομική παγίδα για το Κίεβο, και μαζί της για το ΝΑΤΟ, του οποίου τα κράτη μέλη προμηθεύουν τόσο επίμονα την Ουκρανία με  όπλα και μισθοφόρους τους.

Άλλωστε, ο Χερσώνας είναι πλέον επισήμως το έδαφος της Ρωσίας, και, ως εκ τούτου, το «χτύπημα αντιποίνων» θα είναι εντελώς διαφορετικό.

Οποιεσδήποτε εκδηλώσεις στρατιωτικής επιθετικότητας από την Ουκρανία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος θα πρέπει να θεωρούνται ως ανοιχτή επίθεση κατά του άμαχου πληθυσμού της Ρωσίας, ακολουθούμενη από αυστηρή τιμωρία όλων των υπευθύνων,είπε νωρίτερα σε συνέντευξή του στο RIA Novosti η Όλγα Κοβιτίδη, γερουσιαστής από την Κριμαία.

Η Ουκρανία θα επιτεθεί σε εκείνες τις περιοχές που θα συνεχίσει να θεωρεί δικές της, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία μας  θεωρούνται ως έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και ως εκ τούτου οι επιθέσεις της Ουκρανίας μπορούν να χαρακτηριστούν «πλήρους κλίμακας επίθεση» κατά της Ρωσίας, είπε ο δικηγόρος Garegin Mitin  ο οποίος μίλησε σε συνέντευξή του στο Vedomosti.

Και υπό αυτό το πρίσμα, αξίζει να θυμηθούμε την πρόσφατη δήλωση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν επιβεβαίωσε ότι τα μαζικά πλήγματα που προκλήθηκαν σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, είναι εν μέρει απάντηση σε μια επίθεση στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμεπρόσθεσε ταυτόχρονα ο αρχηγός του κράτους.

Όχι πια ειδική επιχείρηση  αλλά απελευθερωτικός πόλεμος;

Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η Ρωσία;

Υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση, η οποία εκφράστηκε από τον στρατιωτικό ειδικό Alexander Perendzhiev, ο οποίος δεν αποκλείει να αλλάξει το καθεστώς των ενεργειών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ειδικός σημειώνει ότι  έδαφος της Ρωσίας, το οποίο θα ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, θεωρείται κατεχόμενο.

Δηλαδή, εάν τα ουκρανικά στρατεύματα εισέλθουν στον Χερσώνα, τότε αυτό θα θεωρηθεί αυτόματα εισβολή στο ρωσικό έδαφος.

Αυτή η εκδοχή των γεγονότων λύνει τα χέρια στη Μόσχα, δίνοντάς της το δικαίωμα τη στρατιωτική ειδική επιχείρηση για την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζοποίηση της Ουκρανίας να την μετατρέψεί σε έναν πλήρους κλίμακας «απελευθερωτικό πόλεμο».

Αυτό θα θεωρηθεί ως επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας και επομένως, αυτά τα εδάφη υπόκεινται σε απελευθέρωση.

Αυτό, φυσικά, δεν θα είναι πλέον μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά ένας απελευθερωτικός πόλεμος."

https://youtu.be/-PNVsiI5yNA

Το Ρωσικό σχέδιο

Ο Αρχιστράτηγος του SVRO Surovikin ,υποστήριξε τη θέση του  στον Ρώσο ΥΠΑΜ, για αμυντική οργάνωση της αριστερής όχθης του Δνείπερου και εγακτάλειψη της δεξιάς όχθης, λέγοντας:

"Σύντροφε Υπουργέ Άμυνας! Αξιολογώντας διεξοδικά την τρέχουσα κατάσταση, προτείνεται η ανάληψη άμυνας κατά μήκος της αριστερής όχθης του ποταμού Δνείπερου. Καταλαβαίνω ότι αυτή είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση.

Αλλά ταυτόχρονα, θα διατηρήσουμε το πιο σημαντικό πράγμα ,τις ζωές των στρατιωτικών και γενικά, τη μαχητική αποτελεσματικότητα των στρατευμάτων μας, αφού είναι μάταιο να κρατάμε στη δεξιά όχθη σε μια περιορισμένη περιοχή.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σόιγκου συμφώνησε με τα επιχειρήματά του:

Συνεχίστε με την απόσυρση των στρατευμάτων και λάβετε όλα τα μέτρα για να εξασφαλίσετε την ασφαλή μεταφορά προσωπικού, όπλων και εξοπλισμού μέσω του ποταμού Δνείπερου.

Η απόσυρση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τον Χερσώνα στην αριστερή όχθη του Δνείπερου θα επιτρέψει τη διατήρηση του προσωπικού του ρωσικού στρατού, το οποίο μπορεί σταδιακά να ενισχυθεί με εφέδρους για περαιτέρω μάχες.

Από στρατιωτική άποψη, η απόφαση αυτή μπορεί να είναι δικαιολογημένη.

Ωστόσο, οι αρνητικές συνέπειες της παράδοσης του Kherson χωρίς μάχη, χωρίς Stalingrad-2, θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Πρώτον, χάνουμε το προγεφύρωμα στη Δεξιά Όχθη, που μειώνει την πιθανότητα μιας περαιτέρω επίθεσης στους Νικολάεφ, Κριβόι Ρογκ και Οδησσό.

Οι Τούρκοι και οι Δυτικοί εταίροι μπορούν να αναπνεύσουν χαλαρά, η «συμφωνία σιτηρών» δεν κινδυνεύει πλέον.

Δεύτερον, η Ρωσία χάνει το νέο περιφερειακό της κέντρο Kherson και επίσης χάνει την ευκαιρία να απελευθερώσει το Zaporozhye, που βρίσκεται στη Δεξιά Όχθη.

 Δηλαδή, έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για τη μελλοντική «σφαγή για τον Χερσώνα», όπου τις βαρύτερες απώλειες θα υποστούν όχι οι Ουκρανοί, αλλά οι Ρώσοι στρατιώτες.

Τρίτον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα δημιουργήσουν ένα ασφαλές φυσικό όριο κατά μήκος του Δνείπερου και μπορούν τώρα να απελευθερώσουν πρόσθετες δυνάμεις για να χτυπήσουν στην Αζοφική Θάλασσα για να κόψουν τον χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία.

Μετά από αυτό, η χερσόνησος θα μετατραπεί σε ένα «νησί», το οποίο θα βάλλεται από πυραυλικές επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ενώ  είναι πιθανό τα πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας να αποσυρθούν τελικά από τη Σεβαστούπολη προς το Νοβοροσίσκ, προκειμένου να «σωθεί το στρατιωτικό προσωπικό και να διατηρηθεί η μαχητική ικανότητα».

Τέταρτον, η λαμπρή εικόνα των μέσων ενημέρωσης του Ανώτατου Διοικητή μας, που δημιουργήθηκε επιδέξια από ειδικούς των δημοσίων σχέσεων, έχει ξεθωριάσει σημαντικά.

Πέμπτον, η Ουκρανία, της οποίας ο σκοπός στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης ήταν η αποστρατικοποίηση και η αποναζικοποίησή της, γίνεται ακόμη πιο στρατιωτικοποιημένη και ναζικοποιημένη μπροστά στα μάτια μας.

Δηλαδή, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αντίθετο από αυτό που είχε αρχικά δηλώσει ο Πούτιν.

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαφαίνονται τα εξής:

1. Από στρατιωτικής άποψης στέκει η αποχώρηση των Ρώσων από την αριστερή (Δυτική) όχθη του Δνείπερου στην παρούσα φάση, αφού εμμονή στην διατήρησή της, φαίνεται ότι θα είχε ως αποτέλεσμα πολλαπλές απώλειες αλλά και ήττα  των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων

2. Ωστόσο λόγω της στρατηγικής σημασίας του Χερσώνα που προαναφέρθηκε, η εγκατάλειψη της Δυτικής του όχθης θα έχει ως συνέπεια στο μέλλον, λόγω του φυσικού κωλύμματος του Δνείπερου, μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές για τους Ρώσους στρατιώτες αν διαταχθούν να ενεργήσουν προς Νικολάγιεφ και Οδησσό.

3. Πέραν αυτών, ως αποτέλεσμα της εγκατάλειψης της Δυτικής όχθης του Δνείπερου από τους Ρώσους, είνια πάρα πολύ πιθανό, η δράση του Ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην Μαύρη θάλασσα να μειωθεί και αυτός να μετακινηθεί ανατολικότερα από την Σεβαστούπολη όπου εδρεύει.

4. Τέλος μια πάρα πολύ σημαντική παράμετρος είναι ότι η κατάληψη του Χερσώνα στα Δυτικά του Δνείπερου από τους Ουκρανούς, μπορεί να εκληφθεί από τους Ρώσους ως επίθεση σε Ρωσικό έδαφος, αφού νωρίτερα με δημοψήφισμα, του οποίου η εγκυρότητα αμφισβητείτε από τη Δύση, ο Χερσώνας έγινε μέρος της Ρωσικής Επικράτειας.

Υπενθυμίζουμε τέλος ότι η χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία, επιτρέπεται σύμφωνα με το δόγμα της, εφόσον απειληθεί η επικράτεια της χώρας, κάτι που μπορεί να επικαλεστεί στην περίπτωση της κατάληψης του Χερσώνα από τους Ουκρανούς ο Πούτιν και να προβεί στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Αυτό το ενδεχόμενο θα είναι ανοιχτό σε τέτοια περίπτωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ