Ένοπλες Συρράξεις

Πού οδεύει ο πολεμος στην Ουκρανία παρά τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η Ρωσική πολεμική μηχανή

"Ζοφερή πρόγνωση για τον Πούτιν", είναι ο τίτλος Διεθνούς ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Η Ρωσία χρειάζεται πιθανώς δύο έως τέσσερα χρόνια για να ανοικοδομήσει τον στρατό στο ίδιο επίπεδο ισχύος όπως πριν από τον πόλεμο της Ουκρανίας, πιστεύει ο υπουργός Άμυνας της Εσθονίας.

Ο Hanno Pevkur έκανε τη δήλωση κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουάσιγκτον την Τρίτη. Εκεί είπε ότι οραματίζεται έναν μακρύ πόλεμο και ότι προτρέπει τη Δύση να σταθεί στο πλευρό των Ουκρανών έως ότου η χώρα βγει νικήτρια για λογαριασμό του «ελεύθερου κόσμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Pevkur είπε επίσης ότι άκουσε ότι το απόθεμα των λεγόμενων drones καμικάζι της Ρωσίας έχει γίνει τόσο μικρό, που η χώρα χρησιμοποιεί τώρα το σύστημα αεράμυνας S-300 ως κανονικούς πυραύλους και ότι οβίδες του ρωσικού πυροβολικού έχουν εκραγεί στον αέρα επειδή είναι πολύ παλιές .

Αυτό που λίγο-πολύ φαίνεται να έχει συμφωνηθεί είναι ότι θα χρειαστούν δύο έως τέσσερα χρόνια για να ανοικοδομήσει η Ρωσία μέρος των δυνατοτήτων της, ή το ίδιο επίπεδο ικανότητας που είχε η χώρα πριν από τον πόλεμο, είπε ο Pevkur, ο οποίος μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τον  υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

Οι δυτικές κυρώσεις δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στην παραγωγή αεροσκαφών και τη συντήρηση ελικοπτέρων στη Ρωσία υποστήριξε, και προέτρεψε τη Δύση να συνεχίσει την πίεση των κυρώσεων για να κρατήσει τη Μόσχα υπό πίεση.

Ταυτόχρονα, ο Pevkur προειδοποίησε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί επιθέσεις, επίσης εναντίον χωρών του ΝΑΤΟ όπως η Εσθονία, αλλά υποβάθμισε την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων.

Η Ρωσία έχει ήδη δημιουργήσει φόβο στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας συμβατικές επιθέσεις, επεσήμανε ο Pevkur.

Δεν βλέπω θετικά πρόσθετα αποτελέσματα για τη Ρωσία από τη χρήση πυρηνικών όπλων, είπε."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω λεγόμενα του Εσθονού ΥΠΑΜ διαπιστώνεται ότι υπάρχει από πλευράς του η εκτίμηση, πως τα αποθέματα σε drones καμικάζι του Ρωσικού στρατού έχουν μειωθεί πάρα πολύ, όπως και κρίσιμα πυρομαχικά του, ενώ προβλήματα παρουσιάζει σύμφωνα με τον ίδιο η παραγωγή μαχητικών αεροσκαφών και η συντήρηση ελικοπτέρων από τους Ρώσους, λόγω των Δυτικών κυρώσεων.

Από την άλλη δεν βλέπει χρήση πυρηνικών όπλων από τον Πούτιν, ενώ εκτιμά έναν μακροχρόνιο πόλεμο στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο ότι θα κάνει η Ρωσική πολεμική μηχανή 2-4 χρόνια για να αποκτήσει εκ νέου τη δυναμική που είχε πριν τον πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε πρόσφατο άρθρο μας, αναφέραμε ότι, Χειμώνας-αμυντική οργάνωση στο Ντονμπάς και προσβολή του ηλεκτρικού δικτύου της Ουκρανίας, συνιστούν το τρίπτυχο στο οποίο εδράζεται η νέα τακτική του Πούτιν.

Κοινώς ο Ρώσος Πρόεδρος με χτυπήματα μέσω drones , εδώ επισημαίνουμε ότι ο Εσθονός ΥΠΑΜ αποσιωπά το γεγονός της προμήθειας από τους Ρώσους Ιρανικών drones σε μεγάλους αριθμούς μάλιστα, επιδιώκει να παραλύσει το ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας, με ενδεχόμενη σκέψη να προβεί σε ανάλογα χτυπήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας στη συνέχεια, με σκοπό την αδυναμία συνέχισης της Ουκρανικής αντεπίθεσης στην Ανατολική Ουκρανία.

Οι καιρικές συνθήκες αναμένονται άσχημες λόγω του Χειμώνα, γεγονός που θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τους ελιγμούς εκτός οδών των Ουκρανικών αρμάτων-ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ.

Πλέον αυτών η Ρωσία προβαίνει στην αμυντική οργάνωση των  Ουκρανικών εδαφών που προσάρτησε πρόσφατα ο Πούτιν στη Ρωσική επικράτεια, δημιουργώντας πολλαπλές αμυντικές γραμμές που περιλαμβάνουν ναρκοπέδια-συρματοπλέγματα-οδόντες δράκοντος, μόνιμα πολυβολεία, έργα πολλαπλής χρήσεως (ΠΠΧ), υπόγειους σταθμούς Διοικήσεως και λοιπά οχυρωματικά έργα.

Με τα παραπάνω φαίνεται η πρόθεση του Πούτιν αφενός να αποδιοργανώσει πλήρως την Ουκρανική αντεπίθεση, αφετέρου να διατηρήσει τον έλεγχο των εδαφών που κατέκτησε ανατολικά του Δνείπερου ποταμού.

Τέλος αναφορικά με την χρήση ή όχι πυρηνικών όπλων από τον Πούτιν, εκτίμησή μας είναι ότι ο Ρώσος Πρόεδρος θα επιχειρήσει αρχικά να διακόψει την παροχή πληροφοριών μέσω δορυφόρων στους Ουκρανούς από τις ΗΠΑ και άλλες Δυτικές χώρες, και στη συνέχεια αν η Ουκρανία  παρόλα τα παραπάνω επιτεθεί κατά των αμυντικών γραμμών που κατασκευάζουν οι Ρώσοι στην Ανατολική Ουκρανία, αναλόγως της έκβασής τους θα προβεί ή όχι στην χρήση τακτικών  πυρηνικών όπλων με τέτοιο τρόπο που να πλήξει τις Ουκρανικές επικοινωνίες και πολύ λιγότερο να προξενήσει ανθρώπινες απώλειες (εναέρια σε μεγάλο ύψος πυρηνική έκρηξη).

Ένα είναι βέβαιο σύμφωνα με την εκτίμησή μας, ότι ο Πούτιν δεν θα αποχωρήσει ποτέ από τα εδάφη που κατέκτησε στην Ανατολική Ουκρανία, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αναγκαστεί να κάνει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων για τη διατήρησή τους, σε περίπτωση δυσμενούς εξέλιξης στο πεδίο της μάχης με συμβατικά όπλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ