Ένοπλες Συρράξεις

Πώς τα Ρωσικά ελικόπτερα Mi-35 υποστηρίζουν μαχητές στην πρώτη γραμμή

 Η Ρωσική πολεμική αεροπορία, χρησιμοποιεί στον πόλεμο της Ουκρανίας πολεμικά  ελικόπτερα Ka-52 και Mi-28 ή μαχητικά αεροσκάφη Su-30, Su-34 και Su-35. Τέλος, οι Ρωσικές αποστολές SEAD φαίνεται να είναι αποτελεσματικές από την αρχή του πολέμου, (με χαμηλό αριθμό αποστολών SEAD παρά τη γνωστή και καλά οπλισμένη ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα).

 Έγκριτο ρωσικό μέσο ενημέρωσης, μας μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί όταν  τα πληρώματα των Mi-35 μεταφορών-μάχης ξεκινούν για την αποστολή τους.

 «Αυτή τη φορά ο στόχος από την αναγνώριση είναι ένας, αλλά επείγων  κινούμενος. Μια συνοδεία ουκρανικών οχημάτων, κινείται από τον έναν οικισμό στον άλλο κατά μήκος ενός επαρχιακού δρόμου. Οι πιλότοι πρέπει να έχουν χρόνο να τα χτυπήσουν, προτού τα άρματα μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ολοκληρώσουν την ανασυγκρότηση, δηλαδή φτάσουν στο χωριό και αρχίσουν να καμουφλάρουν τα άρματα μέσα από τις αυλές και τα υπόστεγα του χωριού», αναφέρει.

Φέροντας NARs (μη κατευθυνόμενοι πύραυλοι αεροσκαφών) και από τις δύο πλευρές,  κάνουν μια στροφή με κύλιση προς τα αριστερά και απότομη πτώση, ένας ελιγμός που έχει γίνει όχι δεκάδες, αλλά εκατοντάδες φορές. Τα πληρώματα, πρέπει να εκτοξεύσουν  τον οπλισμό των Mi-35   στη ζώνη  της ουκρανικής αεράμυνας και να επιφέρουν την μεγαλύτερη δυνατόν καταστροφή. Και τότε η πτήση γίνεται καθαρός αυτοσχεδιασμός. Σε εξαιρετικά χαμηλό υψόμετρο, εγκαταλείπουν την επικίνδυνη ζώνη κατά μήκος μιας νέας διαδρομής.

Η αποτελεσματική βολή του  Mi-35, αναγκάζει τα ουκρανικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα να απαντήσουν. Και για να απαντήσουν σε αυτή την περίπτωση, σημαίνει σπατάλη πυρομαχικών και, το πιο σημαντικό, φανερώνοντας  την τοποθεσία τους. Τα επιθετικά Ka-52 με πλήρες φορτίο καθοδηγούμενων ρουκετών, προωθούνται στην περιοχή των ανιχνευόμενων εχθρικών θέσεων αεράμυνας. Τα πληρώματα των Mi-35  , εν τω μεταξύ, επιστρέφουν στη βάση χωρίς απώλειες για ανεφοδιασμό και λήψη νέων συντεταγμένων στόχων.

Ο Ντάνιελ είναι γενικός πιλότος. Εκτός από το Mi-35, μπορεί να πετά  Mi-28 "Night Hunter" και στο θρυλικό "Crocodile" - Mi-24. Λέει ότι, δεν του αρέσει να συγκρίνει αυτούς τους τύπους ελικοπτέρων: είναι πολύ διαφορετικοί. Ωστόσο, δεν αρνείται να απαριθμήσει τα δυνατά σημεία του Mi-35.

«Έχει αλλάξει εντελώς το σύστημα μεταφοράς, τα ηλεκτρονικά συστήματα, τα όπλα. Είναι επίσης εξοπλισμένο με ενσωματωμένο αμυντικό σύστημα και προσαρμοσμένο για πτήση με γυαλιά νυχτερινής όρασης», δήλωσε ο Daniil, Αναπληρωτής Διοικητής της μοίρας ελικοπτέρων μεταφορών και μάχης Mi-35. Για την συμμετοχή του σε μάχες ως  πιλότος τιμήθηκε με το Τάγμα του Θάρρους.

«Η συνομιλία με τον πιλότο πρέπει να διακοπεί απότομα: οι “Αλιγάτορες” έχουν καθαρίσει την περιοχή. Οι  ουκρανικές μονάδες αεράμυνας αλλάζουν βιαστικά θέσεις και, σύμφωνα με αναφορές πληροφοριών, υποχωρούν προς τα πίσω. Τα πληρώματα του Mi-35 ξεκινούν τις προετοιμασίες για την επόμενη αποστολή μάχης.

Ένα ζευγάρι Mi-35 ξεκινάει τους κινητήρες. Αυτή είναι η τρίτη πτήση πληρωμάτων μέσα σε μια μέρα. Η αποστολή είναι εξαιρετικά απαιτητική. Ο εχθρός πιέζει συνεχώς και οι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή ζητούν τακτικά αεροπορική υποστήριξη.

Συχνά σε μία βάρδια, ανεξάρτητα από τη μέρα ή τη νύχτα, τα πληρώματα Mi-35 πραγματοποιούν έως και πέντε εξόδους. Αυτό είναι το μέγιστο φορτίο πτήσης για το ελικόπτερο, αλλά όχι για τους πιλότους του στρατού. Με τα δικά τους λόγια, είναι έτοιμοι να επιχειρήσουν όσο χρειαστεί», αναφέρει το μέσο ενημέρωσης.

Επιθετικά ελικόπτερα Mi-35M (Hind E)

Το Mi-35M είναι ένα μαχητικό ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων που κατασκευάζεται από τη Rostvertol, θυγατρική της Russian Helicopters. Είναι μια παραλλαγή εξαγωγής του επιθετικού ελικοπτέρου Mi-24 Hind.

Σχεδιασμένο κυρίως για αποστολές επίθεσης και στρατιωτικής μεταφοράς, το ελικόπτερο προσφέρει ανώτερη απόδοση πτήσης και ευελιξία σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Η παραγωγή του Mi-35M ξεκίνησε το 2005. Το ελικόπτερο ενσωματώνει σύγχρονα όπλα υψηλής ακρίβειας για την καταστροφή επίγειων θωρακισμένων στόχων και την παροχή αεροπορικής υποστήριξης για αποστολές εδάφους. 

 Το Mi-35M είναι ένα από τα σύγχρονα μαχητικά ελικόπτερα στον κατάλογο της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Λειτουργεί επίσης, από τις ένοπλες δυνάμεις πολλών χωρών, όπως η Βενεζουέλα, η Βραζιλία, το Αζερμπαϊτζάν, η Νιγηρία, το Καζακστάν και το Μάλι.

Το ελικόπτερο παρουσιάστηκε στο διεθνές στρατιωτικό και τεχνικό φόρουμ Army-2021 στη Μόσχα, Ρωσία, τον Αύγουστο του 2021.

Χαρακτηριστικά MI-35M

Βασισμένο στο Mi-24 Hind , το στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-35M ενσωματώνει αρκετές βελτιώσεις, όπως κοντύτερα φτερά, νέο σύστημα ρότορα, σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, αναβαθμισμένους κινητήρες στροβιλοκινητήρα και υδραυλικό σύστημα. Το πιλοτήριο και τα ζωτικά στοιχεία του ελικοπτέρου είναι βαριά θωρακισμένα.

Το ελικόπτερο έχει συνολικό μήκος 21,6 μέτρα, άνοιγμα φτερών 6,5 μέτρα και ύψος 6,5 μέτρα. Το βάρος απογείωσης στη διαμόρφωση του πορθμείου είναι 12.000 κιλά. Μπορεί να μεταφέρει οκτώ στρατιώτες ή ωφέλιμο φορτίο 2.400 κιλών.

Πιλοτήριο στρατιωτικού ελικοπτέρου Mi-35M και αεροηλεκτρονικά

Το γυάλινο πιλοτήριο του Mi-35M φιλοξενεί δύο πιλότους σε σειρά. Το πιλοτήριο συμβατό με γυαλιά νυχτερινής όρασης (NVG), ενσωματώνει οθόνες πολλαπλών λειτουργιών (MFD), πλεονάζοντα χειριστήρια πτήσης και αεροηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Το ελικόπτερο είναι εξοπλισμένο με έναν σταθμό επιτήρησης και παρακολούθησης OPS-24N, ένα τηλεοπτικό κανάλι, ένα σύστημα πλοήγησης με καθοδήγηση GPS και έναν προαιρετικό μη ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Οπλισμός Hind E

Ο πυργίσκος τοποθετημένος στο μπροστινό του μέρος, μπορεί να εγκατασταθεί με το δίκαννο πυροβόλο GSh-23V 23 mm με 450 έως 470 φυσίγγια. Το όπλο μπορεί να εκτοξεύσει 3.400 έως 3.600 φυσίγγια το λεπτό. Τα φτερά απόκρυψης, μπορούν να φέρουν μια σειρά από οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών πυραύλων, λοβών πυραύλων/όπλο όπλων ή δεξαμενών καυσίμου.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο μπορεί να οπλιστεί με έως και οκτώ ραδιοκατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους 9Μ114 ή 9M120 Ataka-V SACLOS, έως 80 μη κατευθυνόμενους πυραύλους «S-8» των 80 χιλιοστών και 20 μη κατευθυνόμενους πυραύλους αεροσκαφών τύπου «S-13» των 122 χιλιοστών.

Αντίμετρα Mi-35M

Η σουίτα αντιμέτρων του Mi-35M, περιλαμβάνει έναν δέκτη προειδοποίησης ραντάρ, έναν ανιχνευτή εμβέλειας λέιζερ και έναν εντοπιστή θέσης, ένα σύστημα εκτόξευσης πυρκαγιάς και φωτοβολίδων, σύστημα εμπλοκής υπερύθρων (IR) και καταστολέα υπερύθρων καυσαερίων κινητήρα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...