Ένοπλες Συρράξεις

''Πανικός'' στην Μόσχα: Κορυφαίοι Σύμβουλοι του Πούτιν φοβούνται ανταρσία του Ρωσικού στρατού

Η «μερική επιστράτευση» της Ρωσίας, έριξε άλλη μια σκιά στην ήδη δεινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της, στην Ουκρανία. Η κατάσταση, είναι τόσο τραγική που ακόμη και οι μεγαλύτεροι σύμβουλοι  του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, βρίσκονται σε απόγνωση με τον τρόπο που διεξάγεται η επιστράτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κορυφαίος προπαγανδιστής υπέρ του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Σολοβιόφ και η επικεφαλής του RT Μαργαρίτα Σιμονιάν, πέρασαν μεγάλο μέρος της εκπομπής της κρατικής τηλεοπτικής εκπομπής την «Κυριακή το απόγευμα» με τον Βλαντιμίρ Σολοβίοφ, να διαμαρτύρεται για τα ζητήματα της κινητοποίησης. Ο Σολοβίοφ είπε: «Υπάρχουν κλήσεις πανικού στο τηλέφωνό μου, στο τηλέφωνο της Μαργαρίτας, που δείχνει ότι αρκετοί εμπλεκόμενοι έχουν ξεχάσει πώς να κάνουν τη δουλειά τους».

Η Σιμονιάν πρόσθεσε ότι, αφού άκουσε την ανακοίνωση του Πούτιν και το επόμενο μήνυμα από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, είχε την εντύπωση ότι μόνο άτομα με προηγούμενη στρατιωτική εμπειρία υπόκεινταν σε κινητοποίηση, αλλά δεν συνέβη αυτό. Η επικεφαλής του RT είπε ότι, γνωρίζει πολλούς ανθρώπους με προηγούμενη εμπειρία μάχης, αλλά κανένας από αυτούς δεν έλαβε ειδοποιήσεις κλήσης.

Διηγήθηκε με θυμό πολλές περιπτώσεις όπου οι νεοσύλλεκτοι περιλάμβαναν φοιτητές, άτομα εκτός ορίου ηλικίας, άτομα με σοβαρές ασθένειες, κουρείς, δασκάλους, μουσικούς και μια ανύπαντρη μητέρα δύο μικρών παιδιών! Μεταξύ των ανθρώπων που συμμετείχαν στις προσπάθειες κινητοποίησης, ο Σολοβίοφ  και η Σιμονιάν  αφηγήθηκαν ότι είδαν πληροφορίες για κληρωτούς ηλικίας 62 και 59 ετών.

Ο Σολοβίοφ  ανέφερε μια άλλη κραυγαλέα περίπτωση, κατά την οποία ένας βαριά άρρωστος μουσικός κινητοποιήθηκε στο Novosibirsk, προτρέποντας τον γερουσιαστή Alexander Karelin να παρέμβει. Ο υπεύθυνος προσλήψεων εξήγησε ότι, συμπεριέλαβε τον μουσικό επειδή προηγουμένως, είχε κάνει κάποιου είδους καταγγελία εναντίον του. Ο οικοδεσπότης ανέφερε επίσης, μια περίπτωση σκουριασμένων αυτόματων όπλων που διανεμήθηκαν σε νεοσύλλεκτους, αμφισβητώντας με οργή γιατί έγινε αυτό. Η  Σιμονιάν,  είπε ότι αυτά τα «μικρά πράγματα» έχουν μεγάλο αντίκτυπο στους ανθρώπους.

« Σκεφτήκαμε ότι, όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν με πολύ λιγότερο αίμα και φυσικά, δεν περιμέναμε τόσο ισχυρή αντίσταση», είπε.

Ο Σολοβίοφ επεσήμανε: «Όλοι τους έχουν τηλέφωνα και δεν θα μείνουν σιωπηλοί. Αν τους δίνουν σκουριασμένο οπλισμό, αν δεν έχουν κράνη και σωστή θωράκιση, κανείς δεν πρόκειται να το κρύψει. Θα σας πω πολύ ευγενικά: Μην παίζετε παιχνίδια με τους ανθρώπους. Αυτό δεν είναι κάποιο φιλελεύθερο riff-raff, αυτοί είναι οι άνθρωποι μας και αρνούμαι να σιωπήσω γι' αυτό». 

Συνεχίζοντας με το ίδιο θέμα, η Σιμονιάν προειδοποίησε: «Σύντροφοι Διοικητές, δεν είναι η ώρα για αυτό... μην θυμώνετε τον κόσμο!» 

Η επικεφαλής του RTπροέτρεψε όσους εμπλέκονται στη διαδικασία της κινητοποίησης, να θυμηθούν την ιστορία της ανταρσίας που σημειώθηκε στο θωρηκτό Ποτέμκιν, που προκλήθηκε από το πλήρωμα που τροφοδοτήθηκε με κρέας μολυσμένο από σκουλήκια. Η Σιμονιάν αναφώνησε: «Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι το 1905, μικρά πράγματα όπως αυτά οδήγησαν στην πρώτη ανταρσία μιας ολόκληρης στρατιωτικής μονάδας, στην ιστορία της χώρας μας. Είναι αυτό που θέλετε;», προειδοποίησε μάλιστα κατηγορηματικά: «Παίζετε με ένοπλους ανθρώπους».

Επεσήμανε δε με πικρία, τη διάσπαση στη ρωσική κοινωνία: «Τώρα βλέπουμε ότι έχουμε δύο πλευρές. Η μια πλευρά στέλνεται ως ήρωες σε έναν λαϊκό πόλεμο, ενώ άλλες δειλά κοιτάζουν πού και πώς να αγοράσουν εισιτήριο».

Ισχυρή αντίσταση από το ΝΑΤΟ και τη συλλογική Δύση 

 Με ανεπιβεβαίωτες αναφορές να υποστηρίζουν ότι, πάνω από ένα τέταρτο εκατομμυρίου Ρώσοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, από τότε που ανακοινώθηκε η μερική επιστράτευση την περασμένη εβδομάδα, η Σιμονιάν είχε ένα μήνυμα για όσους έφυγαν: «Καλή φυγή... Απλά θυμηθείτε, κανείς δεν σας περιμένει εκεί. Τα χρήματά σου θα τελειώσουν και μετά θα πρέπει να επιστρέψεις». 

Ο Σολοβίοφ, αποκάλυψε ότι περίπου 300 άτομα τηλεφώνησαν ζητώντας του τη συμβουλή, για το αν θα μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα μετά τις 27 Σεπτεμβρίου, όταν η Ρωσία μπορεί να αρχίσει επίσημα να εμποδίζει την αναχώρηση ατόμων σε ηλικία στρατευσίμου. Υπάρχουν αναφορές ότι, τέτοια μέτρα εφαρμόζονται ήδη σε ορισμένα διεθνή αεροδρόμια και συνοριακά σημεία διέλευσης.

Η Σιμονιάν πρόσθεσε, «Θα ήταν τρομερό αν δεν χρειαζόταν η βοήθεια της κοινωνίας των πολιτών μας. Η μερική επιστράτευση, είναι ένα αναγκαστικό μέτρο. Φυσικά, όλοι θα προτιμούσαμε να μην γινόταν. Για παράδειγμα, στις 24 Φεβρουαρίου, δεν πίστευα ότι θα προέκυπτε τέτοια ανάγκη. Νομίζαμε ότι όλα αυτά, θα μπορούσαν να γίνουν με πολύ λιγότερο αίμα και φυσικά δεν περιμέναμε τόσο ισχυρή αντίσταση από το ΝΑΤΟ και τη συλλογική Δύση. Αυτό συμβαίνει στην αρχή κάθε πολέμου: υποτιμώντας την αντίσταση, υπερεκτιμώντας τη δική μας δύναμη. Εδώ είμαστε λοιπόν με αυτή τη μερική επιστράτευση».

Η επικεφαλής του RT εξέφρασε τις ανησυχίες της για τον εφοδιασμό των νεοσύλλεκτων με εξοπλισμό, τεχνολογία και βασικά είδη: «Αφού έπρεπε να μαζέψουμε και να στείλουμε τα αγαθά σε εκείνες τις δεκάδες χιλιάδες που ήταν ήδη στην πρώτη γραμμή, φορτηγά που αθροίστηκαν σε φορτία αμαξοστοιχιών UAV, πανοπλίες, κάλτσες και τα υπόλοιπα, θα εφοδιαστούν αυτές οι τριακόσιες χιλιάδες με ότι χρειάζονται;».

Η λύση της ήταν να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για τις ελλείψεις και να παροτρύνει τους πλούσιους, να συνεισφέρουν στην πολεμική προσπάθεια, μια ιδέα που έχει ανέβει ψηλά στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης .  Είπε επίσης σκληρά λόγια για τις μητέρες, που προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από την κλήτευση, χαρακτηρίζοντας τις προσπάθειές τους επαίσχυντες. Η Σιμονιάν σημείωσε, «Τα παιδιά μου είναι μικρά, αλλά αν τα είχα γεννήσει την κατάλληλη στιγμή, θα ήταν σε νεαρή ηλικία αυτή τη στιγμή».

Υπήρχε όμως ένα άτομο που δεν κατηγορήθηκε με καμία ευθύνη, καμία ερώτηση, ούτε σκληρά λόγια από τον Σολοβίοφ  ή την Σιμονιάν : ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Αντίθετα, η Σιμονιάν επαίνεσε τον Πούτιν επειδή ανέλαβε «το βαρύ φορτίο της ευθύνης» αποκλειστικά πάνω του. 

Ομοίως, ο Σολοβίοφ δεν επέκρινε ποτέ τον ίδιο τον Πούτιν ως υπεύθυνο για την κακοσχεδιασμένη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προτιμώντας να ρίξει την ευθύνη σε όλους τους άλλους που εμπλέκονται στη διαδικασία. Αναφερόμενος στα κριτήρια κινητοποίησης που έθεσε ο Πούτιν, ο Σολοβίοφ είπε ότι, όποιος δεν ακολουθεί τις υποχρεωτικές κατευθυντήριες γραμμές θα πρέπει να υπόκειται στην «σκληρότερη τιμωρία». Και πρόσθεσε: «Εάν κάποιος προσπαθεί να δυσφημήσει τον Ανώτατο Γενικό Διοικητή μας, θα τον συμβούλευα ανεπιφύλακτα να μην το κάνει».

Έχοντας προηγουμένως αναρτήσει στο Twitter ότι, το RT έλαβε πάνω από επτακόσιες καταγγελίες σχετικά με την κινητοποίηση, η Σιμονιάν υποσχέθηκε να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των Διοικητών που εμπλέκονται σε προβληματικές περιπτώσεις κινητοποίησης, εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί. Ο  Σολοβίοφ, είχε μια πιο ριζοσπαστική πρόταση για να τονώσει το ηθικό που βυθίζεται στη χώρα, ρωτώντας: «Θα μπορούσαμε να έχουμε εκτελέσεις με πυροβολισμό;».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ιρανικό ΜΜΕ: (Τούρκοι) Παγίδευσαν εκρηκτικό μηχανισμό και ανατίναξαν αμερικανική αυτοκινητοπομπή στην Χασάκα της Συρίας (Βίντεο)

Τούρκοι και Σύριοι Τζιχαντιστές απο κοινού θέλουν να προκαλέσουν πλήγμα στις αμερικανικές δυνάμεις για να πάρουν πίσω...