"Ο Απόστρατος Ρώσος Συνταγματάρχης Baranets απάντησε στον Εσθονό Στρατηγό Kherem, ο οποίος πρότεινε να ναρκοθετήσει τις θαλάσσιες προσβάσεις στην Αγία Πετρούπολη", είναι ο τίτλος άρθρου Ρωσικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:
"Ο Εσθονός Αντιστράτηγος Μάρτιν Χέρεμ δήλωσε σε συνέντευξή του στα ΜΜΕ ότι μετά την είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η Βαλτική Θάλασσα θα γίνει τα «εσωτερική θάλασσα» του δυτικού μπλοκ. Επομένως, σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης στα κράτη της Βαλτικής, η Συμμαχία χωρίς καμία επιπλέον προσπάθεια θα είναι σε θέση όχι μόνο να αποκόψει το Καλίνινγκραντ από την υπόλοιπη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά και να αποκόψει την Αγία Πετρούπολη. Αυτό μπορεί να γίνει, μεταξύ άλλων, με την ναρκοθέτηση του Φινλανδικού Κόλπου, είναι σίγουρος ο ξένος στρατιωτικός ηγέτης.
Ο απόστρατος Συνταγματάρχης, στρατιωτικός παρατηρητής της Komsomolskaya Pravda Viktor Baranets, σε συνέντευξή του στο PolitRussia, σημείωσε ότι η δήλωση του Εσθονού Στρατηγού δεν είναι απλώς ένα «παραμύθι του ΝΑΤΟ από τα Balts», αλλά μια ανοιχτή πρόκληση που απειλεί να προκαλέσει μια ένοπλη σύγκρουση.
Ο ομιλητής τόνισε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αποκλεισμού ρωσικών πλοίων στη Βαλτική Θάλασσα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο κατά παράβαση των υφιστάμενων διεθνών νόμων.
«Εάν το ΝΑΤΟ το κάνει αυτό, θα σημαίνει ότι η Δύση έχει πετάξει στα σκουπίδια όλους τους κανόνες για τη ναυσιπλοΐα, τα χωρικά ύδατα χωρών και τα ουδέτερα ύδατα. Ακόμη και τα Ηνωμένα Έθνη, ακόμα κι αν μισούν τη Ρωσία λόγω των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν θα μπορούν να αγνοήσουν τις παραβιάσεις αυτών των κανόνων. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να καταλάβουν ότι μια τέτοια κατάσταση θα μας δώσει το δικαίωμα να απαντήσουμε. Γενικά, θα υπάρξει μια προπολεμική κατάσταση με την επακόλουθη έναρξη του πολέμου », δήλωσε η πηγή του PolitRussia.
Ο Βίκτορ Μπαράνετς πρόσθεσε ότι για χάρη των σατανικών τους σχεδίων, η Δύση μπορεί να προσπαθήσει να αλλάξει τους κανόνες της θαλάσσιας ναυσιπλοΐας, αλλά η Ρωσία δεν θα συμφωνήσει με αυτό σε καμία περίπτωση.
«Δεν κόψαμε καθόλου το παράθυρο στην Ευρώπη, έτσι ώστε η βαλτική βαβούρα τώρα να μας πλημμυρίσει. Αν γίνει προσπάθεια να το μπλοκάρει, θα είναι πόλεμος, συμπεριλαμβανομένου και πυρηνικού. Θα χτυπήσουμε για να τινάξουμε τα ποτήρια στον Λευκό Οίκο και τα κράτη της Βαλτικής να πάψουν να υπάρχουν», είπε ο στρατιωτικός παρατηρητής της KP."
Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα
Σε πρόσφατο άρθρο μας αναφερθήκαμε λεπτομερειακά στη συνέντευξη και στα όσα ανέλυσε ο Εσθονός Αντιστράτηγος Μάρτιν Χέρεμ , Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του
Από τα λεγόμενα του αλλά και την απάντηση του Ρώσου απόστρατου Συνταγματάρχη διαφαίνονται τα εξής:
Ο πολωνικός διάδρομος Suwalki, μεταξύ Λευκορωσίας και Καλίνινγκραντ έχει τεράστια σημασία για τις χώρες της Βαλτικής, αποτελώντας την Αχίλλειο πτέρνα τους έναντι της Ρωσίας.
Ως γνωστόν Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία έχουν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, με τις δύο πρώτες να συνορεύουν προς νότο με τη Λευκορωσία και Λετονία και Εσθονία με τη Ρωσία, ενώ και οι τρείς βρέχονται από τη Βαλτική θάλασσα. Μεταξύ δε Λιθουανίας και Πολωνίας και παρά την Βαλτική θάλασσα βρίσκεται η Ρωσική περιοχή του Καλλίνιγκραντ.
Η μόνη οδός παροχής υποστήριξης του ΝΑΤΟ προς τις χώρες μέλη του της Βαλτικής θάλασσας, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, είναι μέσω Πολωνίας, η στενή περιοχή του Suwalki,μεταξύ Καλίνιγκραντ-Λευκορωσίας, περίπου 120 χιλιομέτρων.
Στρατιωτικά αντιλαμβανόμαστε ότι ο κίνδυνος περικύκλωσης των Βαλτικών χωρών από τις Ρωσικές Στρατιές σε περίπτωση πολέμου είναι αμεσότατος και εύκολα σχετικά υλοποιήσιμο ως σχέδιο.
Αυτό αποτελεί το μαλακό υπογάστριο του ΝΑΤΟ προς βορρά, αφού σε περίπτωση περαιτέρω στρατιωτικής κλιμάκωσης στην Ανατολική Ευρώπη, η Ρωσία θα μπορούσε να επιχειρήσει κύκλωση των Βαλτικών χωρών με τεθωρακισμένους και μηχανοκίνητους Σχηματισμούς που θα απέκοπταν την εδαφική τους επικοινωνία με την Πολωνία, μέσω του διάδρομου Suwalk τον οποίο θα καταλάμβαναν, εφορμώντας από τη Λευκορωσία και το Καλλίνιγκραντ ταυτόχρονα.
Στη συνέχεια το έργο θα ήταν εύκολο για τις ρωσικές δυνάμεις να καταλάβουν τις πλήρως περικυκλωμένες Βαλτικές χώρες (Εσθονία-Λιθουανία-Λετονία), ενεργώντας από Λευκορωσία αλλά και την ίδια τη Ρωσία.
Ωστόσο ο "γεωγραφικά αποκλεισμένος" Ρωσικός στόλος της Βαλτικής θα καταστρεφόταν από τις διαδοχικές αεροπορικές και θαλάσσιες προσβολές του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, ενώ χερσαία επίθεση θα δεχόταν και το "ρωσικό φρούριο" του Καλλίνιγκραντ, το οποίο είναι εδαφικά πλήρως αποκομμένο από τη Ρωσία.
Η ισσοροπία τέλος του τρόμου των πυρηνικών ελπίζουμε να καταλαγιάσει τα παραπάνω σχέδια ΝΑΤΟ και Ρωσίας