Ένοπλες Συρράξεις

Το Ισραήλ αποκαλύπτει: Φοβόμαστε μαζική επίθεση με drone που μπορούν να εξαπολύσουν μέχρι και χημικό πόλεμο

Όλο και περισσότερα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα χρησιμοποιούνται από το Ιράν, για να επιτεθούν σε στόχους σε όλη την περιοχή του Ισραήλ.

Είναι γνωστό ότι δύο ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed 197 που κατευθύνονταν προς το Ισραήλ, καταρρίφθηκαν από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-35i,  πέρυσι, πολύ πέρα ​​από τον εναέριο χώρο της χώρας και  σε λιγότερο από μισή ώρα αφότου είχαν εντοπιστεί.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μετέφεραν όπλα σε παλαιστινιακές τρομοκρατικές ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας, καταρρίφθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από αεροσκάφη stealth, καθιστώντας την πρώτη φορά που το αεροσκάφος κατέρριψε μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα (UAS) οπουδήποτε στον κόσμο.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το Ιράν, προσπαθούσε να ελέγξει εάν ο στρατιωτικός εξοπλισμός θα μπορούσε να μεταφερθεί λαθραία στη Γάζα μέσω drone και εάν ήταν επιτυχής, εάν θα μπορούσαν να διακινηθούν περισσότερα σημαντικά όπλα με παρόμοιο τρόπο στο μέλλον.

Στο Ισραήλ ανησυχούν καθώς διαπιστώνουν ότι  τα F-35 είναι ετοιμοπόλεμα και έτοιμα για εξωτερικές επιθέσεις,  όχι όμως για εσωτερικές καθώς μέχρι στιγμής λείπει από την χώρα, η εσωτερική άμυνα  για επιθέσεις με drone.

«Η άμυνα του Ισραηλινού Στρατού των περιοχών επικίνδυνων ουσιών από επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι ανεπαρκής», δήλωσε την Τετάρτη ο κρατικός ελεγκτής Ματανιάχου Ένγκλμαν.

Αν και αναγνώρισε ότι το IDF έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην υπεράσπιση των συνόρων του Ισραήλ από επιθέσεις drone, είπε ότι τα αμυντικά συστήματα που εστιάζονται γύρω από επικίνδυνες περιοχές είναι ιδιαίτερα αδύναμα.

Ο Englman ξεκίνησε περιγράφοντας ότι μια επίθεση σε επικίνδυνες περιοχές, θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε πυρκαγιές ή διαρροή και διαρροή επικίνδυνων ουσιών σε επικίνδυνη μορφή ή σε περιοχή όπου θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιες ζημιές.

«Ένα περιστατικό επίθεσης με επικίνδυνη ουσία θα μπορούσε να συμβεί εν μέσω στρατιωτικής σύγκρουσης και θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές, καθώς και για τη γενικότερη υγεία του πληθυσμού στις γειτονικές περιοχές», είπε.

Όχι μόνο το ίδιο το drone μπορεί να προκαλέσει φυσική ζημιά σε δομές και εγκαταστάσεις, αλλά λόγω της φύσης της επικίνδυνης ουσίας, μια παραβίαση του περιορισμού της ουσίας θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξάπλωσή της και να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη καταστροφή σε ζωτικής σημασίας υποδομές και στο περιβάλλον, από ότι η αρχική το ίδιο το χτύπημα με drone.

Εκτός από την άμεση βλάβη στον άνθρωπο, οι επικίνδυνες ουσίες μπορούν να βλάψουν την ποιότητα του αέρα, να καταστήσουν ορισμένες χερσαίες εκτάσεις μη βιώσιμες, να καταστρέψουν γεωργικές περιοχές και να μολύνουν τα νερά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια επίθεση επικίνδυνης ουσίας θα μπορούσε να βλάψει την ικανότητα λειτουργίας ολόκληρων τομέων της οικονομίας της χώρας.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν η περιοχή όπου απελευθερώθηκε η επικίνδυνη ουσία, ανάγκασε πολλούς κατοίκους ή εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τους χώρους διαβίωσης και τους χώρους εργασίας τους,  ειδικά εάν ο χώρος εργασίας ήταν κρίσιμος.

Όλα αυτά τα σενάρια έχουν γίνει κίνδυνοι, που είναι πιο πιθανό να διαδραματιστούν επειδή τα ίδια τα drones έχουν γίνει φθηνότερα, ευκολότερα στην αγορά ή με άλλο τρόπο πρόσβασης και πιο προηγμένα στις επικίνδυνες δυνατότητες που διαθέτουν.

Η έκθεση ανέφερε ότι ο Ισραηλινός Στρατός δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει ένα πλήρες στρατηγικό σχέδιο, για την καταπολέμηση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και άλλων απειλών στο εσωτερικό μέτωπο και στις περιοχές αμάχων, επειδή δεν έχει ολοκληρώσει μια προαπαιτούμενη ανάλυση της φύσης των ίδιων των απειλών.

Ο Ένγκλμαν είπε ότι ο Ισραηλινός Στρατός και άλλες αρχές, θα έπρεπε να έχουν ορίσει χρονοδιαγράμματα για την τακτική ενημέρωση των στρατηγικών τους σχεδίων για αυτά τα θέματα.

Το Υπουργείο Άμυνας και η RAHEL απάντησαν ότι τον Νοέμβριο του 2021 και τον περασμένο μήνα –και μετά τη σύνταξη του μεγαλύτερου μέρους της έκθεσης– μια υπουργική επιτροπή ενέκρινε τελικά ένα στρατηγικό σχέδιο, για την αντιμετώπιση ποικίλων σεναρίων καταστροφών για τα έτη 2022-2026.

Η IAF κατανοώντας ότι η αμυντική βιομηχανία της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι ισχυρή, εργάζεται συνεχώς για τη βελτίωση και την κατασκευή συστημάτων και πλατφορμών που μπορούν να απειλήσουν το Ισραήλ και άλλες χώρες της περιοχής.

Λόγω της αυξανόμενης απειλής από τα UAS και μετά την υπογραφή των Συμφωνιών του Αβραάμ, το Ισραήλ αύξησε την παρουσία του στα κράτη του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού.

Το Ισραήλ κατασκευάζει μια περιφερειακή συστοιχία ανίχνευσης στην Πολεμική Αεροπορία Χατζόρ με πολλές χώρες στην περιοχή κατά των επιθέσεων με drone.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...