Βαλκάνια
Ενημερώθηκε στις:

Η Ρουμανία ζήτησε μετακίνηση 4000 Γερμανών Στρατιωτών μόνιμα στο έδαφος της-Θα στείλουμε και Έλληνες κομάντος

Μετά από 75 χρόνια Γερμανοί Στρατιώτες θα μετακινηθούν στο ρουμανικό έδαφος, μιας και η χώρα αυτή είναι περιοχή συγκέντρωσης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, σε κάθε σενάριο με την Ρωσία, καθώς η ουκρανική επίθεση δεν έχει πετύχει ουσιαστικά αποτελέσματα, με την χώρα αυτή να γίνεται χώρος συγκέντρωσης  των δυνάμεων της συμμαχίας .

“Γερμανοί στρατιώτες πρέπει να έρθουν στο έδαφος της Ρουμανίας για να προστατεύσουν το έδαφος σε μόνιμη βάση”.

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Μαρσέλ Κολάκου.

"Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν μόνιμα γερμανικά στρατεύματα στο έδαφος της Ρουμανίας. Ελπίζω ότι μαζί με τον κ. Καγκελάριο [Γερμανία Όλαφ Σολτς] θα πάρουμε αποφάσεις για αυτό το θέμα το συντομότερο δυνατό", δήλωσε ο Τσιολάκου.

Τις δηλώσεις του ανέφερε το ρουμανικό τηλεοπτικό κανάλι Digi 24.

https://www.youtube.com/watch?v=FtVZPk5kbkQ

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός βρίσκεται στη Γερμανία κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι ήλπιζε στο τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία μετά την έναρξη της αντεπίθεσης των Ουκρανών στρατιωτών, αλλά αυτή αποδείχτηκε αποτυχία.

Το Κίεβο εξαπέλυσε πλήρη αντεπίθεση στις 4 Ιουνίου. Ο Τσολάκου είπε ότι η ουκρανική επίθεση δεν θα τερματίσει τη σύγκρουση.

Ξαφνικά έχουμε σενάρια και μετακινήσεις στρατευμάτων του ΝΑΤΟ σε Βαλτική και Ρουμανία, οι οποίες μας δείχνουν ότι τα χειρότερα ενδεχομένως στην ουκρανική σύγκρουση είναι μπροστά μας.

Το ΝΑΤΟ κατήρτισε ήδη πολεμικά σχέδια για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και για το ενδεχόμενο πιθανής κρίσης με την Ρωσία, σε ένα σενάριο που ούτε να το αναφέρουν δεν επιθυμούν πολλοί αμυντικοί ειδικοί.

Αμερικανικά πολεμικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα για σχέδια αποκλεισμού της Κριμαίας

Το ΝΑΤΟ έχει προετοιμάσει ένα σχέδιο διατήρησης της ειρήνης για τη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρουν Αξιωματούχοι της συμμαχίας.

"Όσες  χώρες συνορεύουν με την Μαύρη Θάλασσα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουκρανία και Γεωργία,  δεν έχουν τις δικές τους ισχυρές ναυτικές δυνάμεις ικανές να αντιταχθούν στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας,  και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ πρέπει να τις βοηθήσουν, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής βάσης στη Ρουμανία.

Η Ουκρανία, φυσικά, έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει έναν σύγχρονο πολεμικό στόλο, με την Τουρκία και κατασκευάζει ήδη πολλά πλοία. Η Ρουμανία θέλει να αποκτήσει υποβρύχια Scorpene από την Γαλλία και η Βουλγαρία αγοράζει δύο γερμανικής κατασκευής περιπολικά σκάφη  πλοία πολλαπλών χρήσεων, αλλά η πρόοδος  είναι αργή», γράφει ο Κρέγκ Χούπερ, διευθυντής και ιδρυτής του Themistocles Advisory Group. σε άρθρο του στο περιοδικό Forbes.

Ο ίδιος τονίζει ότι, "ανεξάρτητα από την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία, θα χρειαστούν πολλά χρόνια ώστε τα κράτη της Μαύρης Θάλασσας  υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους στη θάλασσα.

Ακόμα κι αν η Ρωσία ηττηθεί στην ξηρά, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό θα παραμείνει μια ισχυρή δύναμη".

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα σηκώσει το βάρος για την περιοχή αυτή μαζί με τους Αμερικανούς, σε κάθε περίπτωση κρίσης με την Ρωσία, ενώ οι Τούρκοι θα κινηθούν κατά το δοκούν σύμφωνα και με τα συμφέροντα τους, λόγω και της  στενής συνεργασίας Πούτιν-Ερντογάν. 

Οι Έλληνες κομάντος εντάσσονται στη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ και όλα είναι ανοιχτά

Στα πλαίσια αυτά μόνο τυχαία δεν ήταν η αξιολόγηση των ελληνικών ειδικών δυνάμεων από την συμμαχία πρόσφατα.

Πριν μερικές ημέρες είχαμε την αξιολόγηση της επίλεκτης δύναμης Ζ’ ΜΑΚ από αξιωματικούς του ΝΑΤΟ.

Ο ελληνικός τύπος στο σύνολο του ανέφερε ότι η Ζ΄ΜΑΚ εντάχθηκε στην Δύναμη Ταχείας Επεμβάσεως της συμμαχίας, μετά το πέρας της πιστοποίησης της επιχειρησιακής ετοιμότητας (Combat Ready).

Στην ίδια δύναμη του ΝΑΤΟ έχει εισέλθει το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) από το 2022, ενώ έως το τέλος του έτους αντίστοιχη πιστοποίηση αναμένεται να λάβει και το Τμήμα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΤΝΕΕ).
Έτσι Τρεις ελληνικές επίλεκτες μονάδες μας, θα συμμετάσχουν σε κάθε επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ ή ασκήσεις, σε Ρουμανία ή αλλού.  

Στόχος της στρατιωτικής ηγεσίας του Στρατού μας είναι η δημιουργία μιας σύνθετης δυνάμεως, από την οποία θα μπορούν να διατίθενται ειδικά τμήματα, για τις επιχειρησιακές ανάγκες της Συμμαχίας χωρίς να υποβαθμίζεται η επιχειρησιακή ικανότητα της Ελλάδος.

https://youtu.be/GJ-CKSN8Edo?t=6

Η συμμαχική δύναμη VJTF (Very High Readiness Joint Task Force),  αναπτύχθηκε σε Ρουμανία-Βαλτικές χώρες με στόχο την ενίσχυση της άμυνας  του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

Τα επίλεκτα τμήματα με τους Έλληνες κομάντος θα μετακινούνται για λογαριασμό του ΝΑΤΟ με έγκριση της ελληνικής Βουλής, αλλά σε καμία περίπτωση μία πολεμική σύγκρουση με την Ρωσία, δεν είναι κάτι που επιθυμεί η χώρα  μας σε κάθε περίπτωση, ειδικά αυτήν την περίοδο αλλά και μετά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ