Μεγάλα και επικίνδυνα ανθελληνικά σχέδια υλοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος, σε μία προσπάθεια να αντιγράψει κατά κάποιο τρόπο την ελληνική εξωτερική πολιτική από τη Μεσόγειο έως και τον Περσικό κόλπο.
Με αφορμή επίσκεψη του στη Βοσνία ο Ερντογάν προετοίμασε το έδαφος για τη “διάσκεψη κορυφής” μεταξύ Τουρκίας-Βοσνίας/Ερζεγοβίνης-Κροατίας και Αλβανίας, αναφέροντας επί λέξη περί “αποφασιστικότητας για την ανάπτυξη της συνεργασίας όλων αυτών των χωρών στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της αμυντικής βιομηχανίας, του τουρισμού, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας”.
Ο Ερντογάν τόνισε: «Εστιάσαμε σε τρόπους περαιτέρω ενοποίησης των ισχυρών δεσμών μας στον πολιτιστικό και τον αμυντικό τομέα. Τουρκία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Κροατία (και Αλβανία) έχουν φτάσει στο σημείο να εφαρμόσουν τον τριμερή μηχανισμό με ειδική συμφωνία", μεταξύ πολλών άλλων.
Στόχος του είναι το πολιτικό "καπέλωμα" των χωρών αυτών με διάφορες τουρκικές "αγαθοεργίες", ενώ οι Τούρκοι πράκτορες αλωνίζουν στο εσωτερικό τους με διάφορες ΜΚΟ-"βιτρίνες" όπως ή περιβόητη ΤΙΚΑ, ενώ οι δικοί του Ιμάμηδες προωθούν "υπόγεια" τα τουρκικά σχέδια στην περιοχή.
Πρόκειται για ύποπτα σχέδια που μας αφορούν άμεσα αφού υλοποιούνται μια ανάσα απο τα βόρεια ελληνικά σύνορα.
Οι Γάλλοι κρούουν κώδωνα κινδύνου στην βαλκανική χερσόνησο από Τουρκία-ISIS
Γαλλικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι μετά την συμφωνία του Ντέιτον, η οποία έθεσε τέλος σε μια μακρόχρονη σύγκρουση, πολλοί από τους μαχητές της μονάδας «Ελ Μουχάντ» έφυγαν από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για να συνεχίσουν τον πόλεμο στην Συρία.
Τον Ιούνιο του 2017, η Europol ανέφερε σε ειδική έκθεση ότι περισσότεροι από 800 Τζιχαντσιτές μαχητές γύρισαν πίσω, ενώ σε ορισμένα μέρη των Δυτικών Βαλκανίων, η ριζοσπαστική ισλαμιστική ιδεολογία, προωθείται από ριζοσπαστικούς ιεροκήρυκες ή / και ηγέτες ορισμένων ομάδων Σαλαφιστών που αμφισβητούν την παραδοσιακή κυριαρχία του μετριοπαθούς Ισλάμ σε αυτήν την περιοχή, με τη βοήθεια πλέον της Τουρκίας.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro, στις 11 Μαρτίου 2021, ο Γάλλος εθνικός συντονιστής πληροφοριών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Laurent Nunez, εξήγησε ότι, "αφού υπέστη «βαριές ήττες» το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, τώρα βρίσκεται σε διαδικασία «ανασύστασης του κάτω από άκρα μυστικότητα, εξακολουθώντας να διατηρεί "υπόγειες δομές", ασκώντας ταυτόχρονα προπαγάνδα».
“Μετά το τέλος του χαλιφάτου στη Συρία, πολλοί ισλαμιστές μαχητές εξαπλώθηκαν αλλού, ... ειδικά στα "Βαλκάνια αλλά και στο Μαγκρέμπ", τόνισε ο Γάλλος επικεφαλής του τομέα πληροφοριών.
"Ο δράστης της επίθεσης στη Βιέννη (στις 2 Νοεμβρίου 2020),ο οποίος ήταν από τα Σκόπια, ήρθε σε επαφή με ορισμένα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που είχαν καταφύγει στα Βαλκάνια", σημείωσε ο κ. Nunez.
"Διατηρούμε την ίδια ανησυχία με την Αλ Κάιντα, η οποία διατηρεί “βάσεις” σε όλο τον κόσμο . Τα Βαλκάνια αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη και για την ασφάλεια ολόκληρης της ηπείρου. Η περιοχή παραμένει διχασμένη από την ιστορία της και τις δράσεις εξωτερικών παραγόντων.
Έτσι, αυτή η περιοχή πάσχει από αδυναμίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς αποσταθεροποίησης από ριζοσπαστικά κινήματα [συγκεκριμένα τους τζιχαντιστές], εγκληματικές ομάδες ή τρίτα κράτη (Τουρκία)», επιβεβαιώνει το γαλλικό έγγραφο ασφαλείας.
Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας, οι αρχές των Σκοπίων έχουν προβληματιστεί έντονα με την εμφάνιση της νέας “ισλαμικής κοινότητας” της περιοχής, η οποία πιθανότατα εκτιμάται ότι αποτελεί “τουρκικό σχέδιο”. με πιθανό στόχο ευρύτερο και πιο επικίνδυνο πλάνο με επίκεντρο τα Βαλκάνια.
Παντού προσπαθούν να απλωθούν οι νεο-Οθωμανοί για να πετύχουν τα άνομα σχέδια τους, ενώ ειδικά τα Βαλκάνια αποτελούν ειδικό τομέα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, με μοναδικό εμπόδιο τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που είναι οι ισχυρότερες στην χερσόνησο αυτή.