Βαλκάνια
Ενημερώθηκε στις:

Σκοπιανοί & Τούρκοι ετοιμάζουν αμυντική συνεργασία

Ο Σκοπιανός δηλώνει περιχαρής, αφού η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που τον στηρίζει πιο πολύ από όλους, ενώ δηλώνει ότι θα κάνει με την Άγκυρα τις καλύτερες δουλειές.

Στα Σκόπια είχαμε την συνάντηση του Ζόραν Ζάεφ με τον Μουσταφά Σεντόπ, πρόεδρο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

«Ήρθαμε εδώ με μια μεγάλη αντιπροσωπεία. Τόσο οι συγγενείς μας όσο και οι φίλοι μας είναι εδώ. Ερχόμαστε πάντα εδώ πολύ χαρούμενοι" δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

https://www.youtube.com/watch?v=fEeVJC4U5ZQhttps://www.youtube.com/watch?v=kGRPAJ75Hqc

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεκάδες Τούρκοι επιχειρηματίες θα επενδύσουν στο γειτονικό κρατίδιο, με έμφαση μάλιστα στον τομέα της άμυνας, του φυσικού αερίου και της βιομηχανίας.

Οι Τούρκοι θα ανοίξουν μάλιστα και ένα διεθνές Πανεπιστήμιο των Βαλκανίων που θα είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το έτερο νέο είναι η δημιουργία κοινής εμπορικής ζώνης στα Σκόπια με την ονομασία  "Mustafa Şentop", που θα συσφίξει τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης θα υπάρχει και ανταλλαγή πληροφοριών αλλά και Τούρκοι ειδικοί στα Σκόπια για το θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO.

Τα ερωτήματα που γεννώνται από αυτήν την συμμαχία στα βόρεια ελληνικά σύνορα είναι πολλά.

Καταρχήν, οι αμυντικές σχέσεις σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν την δημιουργία παρατημάτων των τουρκικών αμυντικών εργοστασίων, για την παραγωγή αμυντικού υλικού άγνωστου τύπου, στρατιωτικές ασκήσεις και πολλά άλλα.

Το πιο πιθανό είναι να έχουμε την παραγωγή αυτομάτων τυφεκίων, ιματισμού και γενικά φορητού οπλισμού με στόχο την αγορά των Βαλκανίων, ενώ οι Τούρκοι θα διεξάγουν και ασκήσεις σε σκοπιανό έδαφος.

Το έτερο αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών των υπηρεσιών πληροφοριών των δύο χωρών με δικαιολογία το κίνημα Γκιουλέν, η οποία πολύ φοβόμαστε θα στοχοποιεί την Ελλάδα ξεκάθαρα.

Επίσης η οικονομική απόβαση Τούρκων επιχειρηματιών με καταριανά κεφάλαια και η δημιουργία πανεπιστημίου αποτελούν ενδείξεις βαθιάς "εισχώρησης" των Τούρκων στην κοινωνία του γειτονικού κρατιδίου, με στόχο τον μελλοντικό πολιτικό έλεγχο.

Η Τουρκία όπως έδειξε και η πρόσφατη παρέμβαση στην Βουλγαρία, έχει ανέλθει επίπεδο και επιδιώκει τον έλεγχο κυβερνήσεων στα πλαίσια της νεο-οθωμανικής πολιτικής της.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχάσουμε ότι κοντά βρίσκεται και η Βοσνία, στην οποία οι Τούρκοι μεγαλουργούν μέσω της ισλαμικής τρομοκρατίας στηρίζοντας Τζιχαντιστές, τους οποίους πιθανόν και να ετοιμάζουν για νέες “εκστρατείες” στην περιοχή.

Με όλα αυτά γίνεται κατανοητό ότι η Άγκυρα σε μικρό χρονικό διάστημα θα μας ετοιμάσει μετά το γνωστό νότιο μέτωπο στην Λιβύη, το Βόρειο μέτωπο από τα γειτονικά Σκόπια, για αυτό και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και σε εγρήγορση για ότι θα έρθει από εκεί το επόμενο χρονικό διάστημα. 


                

Δηλώσεις Καρακατσάνωφ

 

 

Τα πράγματα με το ακριβές όνομα τους ανέφερε ο γνωστός μας Βούλγαρος υπουργός άμυνας Κρασίμιρ Καρακατσάνοφ, λέγοντας ότι “Μακεδονικό έθνος δεν υπήρχε πριν το 1944, και αυτό κάθε φυσιολογικό άτομο το γνωρίζει”.

Μόνο οι Έλληνες πολιτικοί που υπέγραψαν την συμφωνία των Πρεσπών το “ξέχασαν”, ενώ σήμερα το θέμα έχει παγιοποιηθεί και δεν αναμένεται καμία εξέλιξη.    

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και υπουργός άμυνας Κρασίμιρ Καρακατσάνοφ εμφανίστηκε ξανά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης με σκληρό και επιθετικό τόνο σχετικά με τη διαμάχη με τα Σκόπια.

"Δεν μπορείτε να δαγκώσετε το χέρι που σας υποστηρίζει και σας δίνει με καλή αδελφική βούληση βοήθεια, με την άμεση έννοια. Αδελφικά, γιατί είμαστε αδελφοί λαοί και μιλάμε την ίδια γλώσσα. Ό,τι και να μου λένε  για την μακεδονική ταυτότητα, που ήταν πολύ αρχαία δεν ισχύει. Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος που έχει διαβάσει περισσότερες από πέντε σελίδες ιστορίας για τη Μακεδονία γνωρίζει ότι μια τέτοια ταυτότητα με την ονομασία “Μακεδόνας”, δεν υπήρχε πριν από το 1944", τόνισε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον Καρακατσάνοφ, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν βουλγαρικά μέσα στα Σκόπια.

"Δεν υπάρχουν βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια. Υπάρχουν σερβικά, υπάρχουν όλα τα είδη, αλλά δεν υπάρχουν  Βουλγαρικά. Παρόλα αυτά τα Σκόπια συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι είναι μια φυσιολογική, δημοκρατική και πλουραλιστική κοινωνία.

Στα 30 χρόνια από τότε που η χώρα αυτή υπήρξε ανεξάρτητο κράτος, σε κανένα βουλγαρικό ΜΜΕ δεν δόθηκε η σχετική  άδεια", πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Καρακατσάνωφ δεν μασάει τα λόγια του και συνεχίζει να κοντράρει τις ανιστόρητες σκοπιανές ιστορίες περί δήθεν αρχαίας καταγωγής, “σακατεύοντας” τα παραμύθια που ταΐζουν τους πολίτες της χώρας αυτής εδώ και πολλά χρόνια.     

https://www.youtube.com/watch?v=kNSQ1rdZovg&t=2s

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ