Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία να συνάψουν μια «σπουδαία συμφωνία» για το εμπόριο, δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς, «λόγω της αγάπης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη χώρα και τη βασιλική της οικογένεια».
«Ο πρόεδρος αγαπά πραγματικά το Ηνωμένο Βασίλειο. Αγαπούσε τη Βασίλισσα. Θαυμάζει και αγαπά τον Βασιλιά. Είναι μια πολύ σημαντική σχέση. Είναι επιχειρηματίας και έχει πολλές σημαντικές επιχειρηματικές σχέσεις στη Βρετανία. Αλλά νομίζω ότι (οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών) είναι πολύ πιο βαθιές από αυτό» υπογράμμισε.
«Υπάρχει πραγματική πολιτιστική συγγένεια. Και, φυσικά, η Αμερική είναι μια αγγλόφωνη χώρα» συμπλήρωσε.
Υπ' αυτό το πρίσμα, ανέφερε πως εκτιμά ότι «υπάρχει μια καλή πιθανότητα, να καταλήξουμε σε μια σπουδαία συμφωνία που είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών».
Παράλληλα, ο Βανς είπε ότι η «αμοιβαία σχέση» μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου δίνει στη Βρετανία μια πιο πλεονεκτική θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά στη διαπραγμάτευση των νέων εμπορικών σχέσεων, σχολιάζοντας πως: «Αν και αγαπάμε τους Γερμανούς, ενώ εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό οι εξαγωγές τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι αρκετά σκληροί σε πολλές αμερικανικές επιχειρήσεις που θα ήθελαν να εξάγουν στη Γερμανία».
Υπενθυμίζεται ότι, οι βρετανικές εισαγωγές στις ΗΠΑ επιβαρύνονται πλέον με δασμούς ύψους 10%, ενώ οι τομείς του χάλυβα και των αυτοκινήτων της επιβαρύνονται με δασμούς ύψους 25%.