Ο Έλον Μασκ, ο οποίος διατελεί κορυφαίος σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, πρόκειται να επισκεφτεί αύριο (30/03) τη CIA, για να συζητήσει θέματα κυβερνητικής αποτελεσματικότητας με τον διευθυντή της υπηρεσίας, Τζον Ράτκλιφ.
Η CIA έχει προχωρήσει πρόσφατα σε απομακρύνσεις νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων, στο πλαίσιο των εκτεταμένων περικοπών στη δημόσια διοίκηση που εφαρμόζει η διοίκηση Τραμπ.
Τον συντονισμό αυτών των περικοπών έχει αναλάβει ο Μασκ και το Τμήμα Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE) που εποπτεύει.
Ο Μασκ μετέβη πρόσφατα και στο Πεντάγωνο, για συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας, Πιτ Χεγκσέθ, καθώς οι επιχειρήσεις του έχουν πολυάριθμα συμβόλαια με αυτό.
Οι New York Times είχαν αναφέρει ότι ο Μασκ θα ενημερωνόταν στο Πεντάγωνο για απόρρητα σχέδια πολέμου με την Κίνα, ένας ισχυρισμός που διαψεύστηκε τόσο από εκείνον όσο και τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Μασκ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ ως «καθαρή προπαγάνδα» και κάλεσε σε νομικές ενέργειες κατά των υπεύθυνων διαρροής.