Κόσμος

Washington Post: Ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει τους συμβούλους του να κλιμακώσουν την αύξηση των δασμών

Πιο επιθετική στάση στο ζήτημα της επιβολής δασμών ζητά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από τους υψηλόβαθμους συμβούλους του, την ώρα που η κυβέρνησή του προετοιμάζεται για μια μεγάλη κλιμάκωση στον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο που έχει κηρύξει, γράφει σήμερα η Washington Post επικαλούμενη τέσσερις ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τραμπ εξακολουθεί να λέει στους συμβούλους του ότι θέλει να συνεχίσει την αύξηση των δασμών και τις τελευταίες ημέρες έχει επαναφέρει την ιδέα ενός παγκόσμιου δασμού που θα αφορά τις περισσότερες εισαγωγές, ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσης. Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού.

Αναμένει τους ανταποδοτικούς δασμούς

Ο Τραμπ έχει μετανιώσει που δεν επέβαλε περισσότερους δασμούς στη διάρκεια της πρώτης προεδρικής του θητείας και γι' αυτό κατηγορεί τους συμβούλους του που τον έπεισαν να συγκρατηθεί, γράφει η εφημερίδα και προσθέτει ότι παραμένει αδιευκρίνιστο το πόσο σοβαρά εξετάζει ο Τραμπ την επιβολή παγκόσμιου δασμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος έχει πει στους συμβούλους του ότι οι δασμοί είναι κέρδος για τις ΗΠΑ γιατί επαναφέρουν τις θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα και προσθέτουν τρισεκατομμύρια σε δημόσια έσοδα.

Χθες Παρασκευή, ο Τραμπ δήλωσε ανοιχτός στη σύναψη συμφωνιών με χώρες που επιδιώκουν να αποφύγουν τους αμερικανικούς δασμούς, αλλά σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για αυτές τις συμφωνίες θα πρέπει να γίνουν αφού ανακοινωθούν οι ανταποδοτικοί δασμοί, στις 2 Απριλίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ