Κόσμος

Άρχισε η κατάθεση Ιμάμογλου στην Τουρκία – Σε νέες κινητοποιήσεις καλεί το CHP

Σε κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων (DISK), Αρζού Τσερκέζογλου, προχώρησε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Εζέλ, την Παρασκευή, λίγο πριν αρχίσει να δίνει την κατάθεση του ο κρατούμενος Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Μιλώντας περίπου στις 14:30 ώρα Τουρκίας ο Εζέλ ανέφερε ότι «πριν από περίπου μισή ώρα κλήθηκαν οι δικηγόροι του Ιμάμογλου και είπαν ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάκρισης. Αυτές είναι οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε. Γνωρίζω ότι η διαδικασία ανάκρισης θα ξεκινήσει στο αστυνομικό τμήμα αυτή την ώρα ή στα επόμενα λεπτά».

Οι δρόμοι και οι πλατείες είναι δικοί μας

Ο Εζέλ μιλώντας στους δημοσιογράφους έστειλε μήνυμα πως «οι δρόμοι και οι πλατείες είναι δικές μας. Θα είμαστε στο Saraçhane στις 20.30 σήμερα το βράδυ». Και έκανε έκκληση στους πολίτες ακόμα και αν  όλοι οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι να βγουν μπροστά από τα σπίτια τους.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του DISK, Αρζού Τσερκέζογλου δήλωσε πως «Δεν υπάρχει μεγαλύρη δύναμη από το λαό. Η Δημοκρατία είναι το ψωμί των εργαζομένων, χωρίς τη δημοκρατία δεν υπάρχει ψωμί».

Άρχισε η κατάθεση Ιμάμογλου

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Cumhuriyet ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης ο οποίος τελεί υπό προσωρινή κράτηση άρχισε να δίνει την κατάθεση του στις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη του Ιμάμογλου έχει φέρει την Τουρκία σε μεγάλη πολιτική αναταραχή, με τον κόσμο να βρίσκεται στους δρόμους και να διαδηλώνει σε καθημερινή βάση παρά τις απαγορεύσεις.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Καίγονται Άδανα και η Σμύρνη προπύργιο των Κεμαλιστών βάζοντας φωτιά στο καθεστώς Ερντογάν που απαντά με πλαστικές σφαίρες! (upd-live)

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την τύχη του Ιμάμογλου-Οι φοιτητές σε Σμύρνη , Άδανα και Άγκυρα υλοποιούν επιθέσεις κατά...
Ένοπλες Συρράξεις 0

H εκεχειρία πάει περίπατο! Η Ουκρανία κλιμακώνει: Χτύπησε ρωσική βάση πυρηνικών βομβαρδιστικών και κατάστρεψε διυλιστήριο

Ο Ζελένσκι προσπαθεί να προκαλέσει τον Πούτιν -Οι Ρώσοι απέκρουσαν δύο επιθέσεις αυτοκτονίας των ουκρανικών δυνάμεων...