Κόσμος

Νέα σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία: Η Γαλλία φιλοξενεί Ευρωπαίους ηγέτες στις 27 Μαρτίου

Ο Εμανουέλ Μακρόν σχεδιάζει να φιλοξενήσει Ευρωπαίους ηγέτες την προσεχή Πέμπτη, 27 Μαρτίου, για να συζητήσουν για την Ουκρανία και την ασφάλεια στην Ευρώπη, ανέφεραν τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Politico.

Η σύνοδος κορυφής αποτελεί συνέχεια των συγκεντρώσεων που πραγματοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στο Παρίσι με Ευρωπαίους ηγέτες, όπως και ηγέτες χωρών του ΝΑΤΟ, για να συζητήσουν τις αμυντικές εγγυήσεις για την Ουκρανία και την ευρύτερη ήπειρο.

Ο κατάλογος των συμμετεχόντων δεν έχει οριστικοποιηθεί, θα πρόκειται πάντως για έναν «ευρύτερο κύκλο» ηγετών, δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να ενισχύσουν τις αμυντικές ικανότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει των απειλών από τη Ρωσία και των δραστικών αλλαγών στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αντανακλά επίσης, όπως σχολιάζει το Politico, την αυξανόμενη πολιτική αποδοχή για έναν «συνασπισμό των προθύμων» από χώρες της ΕΕ και τρίτες, ακόμη και τον Καναδά και την Τουρκία, για να υποστηρίξουν την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Καίγονται Άδανα και η Σμύρνη προπύργιο των Κεμαλιστών βάζοντας φωτιά στο καθεστώς Ερντογάν που απαντά με πλαστικές σφαίρες! (upd-live)

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την τύχη του Ιμάμογλου-Οι φοιτητές σε Σμύρνη , Άδανα και Άγκυρα υλοποιούν επιθέσεις κατά...