«Φυλακή για τον Στάρμερ», έγραψε στο Χ ο Ελον Μασκ στα πλαίσια καβγά που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ.
Ο Ελον Μασκ δεν ζήτησε απλά φυλακή για τον Στάρμερ αλλά... απείλησε με εισβολή των ΗΠΑ στη Βρετανία για να την... απελευθερώσει, στο αποκορύφωμα της νέας διαδικτυακής του διαμάχης με την κυβέρνηση των Εργατικών.
Ο Μασκ έχει τσακωθεί επανειλημμένα με τον Στάρμερ από τότε που η κεντροαριστερή κυβέρνησή του ήρθε στην εξουσία πέρυσι - και έχει ξεκινήσει μια επίθεση τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης στην υπόθεση σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών και τη στάση της απέναντι στην ισλαμοφοβία.
Όλα ξεκίνησαν, όπως γράφε το Sky News, όταν αποκαλύφθηκε ότι την περασμένη εβδομάδα οι Εργατικοί απέρριψαν αίτημα για εθνική έρευνα σχετικά με την υπόθεση κακοποίησης παιδιών στο Όλνταμ, με την υπουργό Υγείας να λέει ότι ήταν θέμα του τοπικού συμβουλίου.
«Φυλακή για τον Στάρμερ», έγραψε τη Δευτέρα ο Μασκ στην πλατφόρμα του X, καθώς μοιράστηκε μια ανάρτηση από έναν ανώνυμο λογαριασμό που υποστήριζε ότι ο Στάρμερ έδωσε προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της ισλαμοφοβίας έναντι της καταδίκης ενός παιδοκτόνου. Ο δισεκατομμυριούχος συνέχισε κάνοντας μια δημοσκόπηση και ρωτώντας αν η Αμερική «πρέπει να απελευθερώσει τον λαό της Βρετανίας από την τυραννική κυβέρνησή της».
Ο Μασκ έχει εμπλακεί σε μια έντονη συζήτηση στη Βρετανία σχετικά με την αντίδραση του κράτους σε μια υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, επιτιθέμενος στον Στάρμερ για την προϋπηρεσία του ως κορυφαίου εισαγγελέα της χώρας.
Η κυβέρνηση των Εργατικών απέρριψε πρόσφατα μια εθνική έρευνα σχετικά με τις συμμορίες , συχνά από άνδρες της Νότιας Ασίας, οι οποίες στόχευαν ευάλωτες νεαρές γυναίκες στη βόρεια Αγγλία.
Μια έκθεση του 2014 από τον ανώτερο κοινωνικό λειτουργό Alexis Jay, διαπίστωσε ότι περίπου 1.400 ευάλωτα παιδιά αποτέλεσαν στόχο και κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στη βόρεια αγγλική πόλη Rotherham μεταξύ 1997 και 2013. Ο Jay κατήγγειλε «συλλογικές αποτυχίες» στο σύστημα φροντίδας και δήλωσε ότι οι τοπικές αρχές απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τους δράστες πακιστανικής καταγωγής, εν μέρει επειδή κάποιοι υπάλληλοι φοβούνταν ότι θα χαρακτηριστούν ρατσιστές.
Τα ευρήματα της εν λόγω έκθεσης, καθώς και μια επακόλουθη τοπική έρευνα για την εκμετάλλευση στην πόλη Όλνταμ, έχουν τεθεί στο επίκεντρο της κριτικής από τη βρετανική Δεξιά.
Η απάντηση του Στάρμερ στον Ελον Μασκ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός εντωμεταξύ απάντησε σήμερα στον Ελον Μασκ λέγοντας ότι οι άνθρωποι που διαδίδουν ψέματα και παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο δεν ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν τα θύματα αλλά ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους.
«Αυτοί που διαδίδουν ψέματα και παραπληροφόρηση όσο το δυνατόν πιο μακριά και όσο το δυνατόν ευρύτερα δεν ενδιαφέρονται για τα θύματα, ενδιαφέρονται για τον εαυτό τους», δήλωσε ο Στάρμερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις του Ελον Μασκ
Η υπουργός Υγείας Κάριν Σμιθ αντεπιτέθηκε τη Δευτέρα στους «λανθασμένους» ισχυρισμούς του Μασκ.
Η Σμιθ δήλωσε ότι ο Στάρμερ είχε «επικροτηθεί» για το έργο του ως εισαγγελέας στην «αντιμετώπιση αυτών των δραστών και την υποστήριξη των θυμάτων» των συμμοριών αυτών.
«Θα ήταν πιο χρήσιμο αν ο κ. Μασκ ήθελε να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του για να υποστηρίξει τα θύματα», είπε.