Κόσμος

Ποιοι θέλουν να φέρουν Παγκόσμιο Πόλεμο πριν τις εκλογές των ΗΠΑ; Γιατί οι ελίτ εξωθούν τον Πούτιν σε συντριπτικό χτύπημα;

Οι δυτικές ελίτ επιδιώκουν έναν Παγκόσμιο Πόλεμο και κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να αρχίσει.
Σε έναν ευρύτερο πόλεμο μεταξύ Ανατολής και Δύσης βρίσκουν τον αποδιοπομπαίο τράγο για την οικονομική κατάρρευση που οι ίδιοι έχουν δρομολογήσει.

Πολλαπλασιάζουν τον παγκόσμιο παράγοντα φόβου και σπέρνουν απελπισία στον κόσμο, ώστε στη συνέχεια οι ίδιες οι ελίτ να παρέμβουν και να «λύσουν» το πρόβλημα.
Ταυτόχρονα έτσι μπορούν να απαλλαγούν από τους εγχώριους εχθρούς τους (εθνικά κόμματα, πατριώτες), όπως αναφέρει το bankingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τους κατηγορούν ότι «συνεργάζονται με τη Ρωσία» για να υπονομεύσουν την πολεμική προσπάθεια εάν τολμήσουν να επαναστατήσουν ενάντια στις αντισυνταγματικές εντολές.
«Πέρα από αυτό, έχουν επίσης την ευκαιρία να στείλουν νέους ανθρώπους (που μπορεί να επαναστατήσουν) στην κρεατομηχανή της Ουκρανίας, ώστε να μην υπάρχει νέα γενιά αγωνιστών της ελευθερίας να αντιμετωπίσουν», όπως γράφει ο αναλυτής Brandon Smith στο All Market.

Παγκόσμιος Πόλεμος αλλά όχι πυρηνικό ολοκαύτωμα

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι κερδισμένος-win-win για το Forum του Davos, αρκεί να μην εξελιχθεί σε πυρηνικό ολοκαύτωμα και να εξαφανίσει τα προσεκτικά κατασκευασμένα κράτη, που έχουν υπό την εποπτεία τους.
 

Πώς όμως μετατρέπουν τον πόλεμο αντιπροσώπων της Ουκρανίας σε Παγκόσμιο Πόλεμο χωρίς να κατηγορηθούν οι ίδιοι;

Ο αντιπρόσωπος (στην προκειμένη περίπτωση, η Ουκρανία) θα ωθήσει τη Ρωσία σε ένα εκρηκτικό ξέσπασμα.
Η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τακτικές ή όπλα που θέτουν σε κίνδυνο έναν τεράστιο αριθμό αμάχων, απαιτώντας μεγαλύτερη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και ίσως ακόμη και την επέμβαση του ΟΗΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ελίτ θέλουν η Ρωσία να ισοπεδώσει μια μεγάλη πόλη με εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους.
Θέλουν η Ρωσία να χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής ή τακτικά πυρηνικά.
Χρειάζονται ένα δραματικό έγκλημα πολέμου, διαφορετικά οι πολίτες στη Δύση, δεν πρόκειται να υποστηρίξουν ένα στρατιωτικό σχέδιο, που μπορεί να οδηγήσει σε Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η λαϊκή υποστήριξη στην οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία μειώνεται γρήγορα και το Κίεβο γνωρίζει ότι πρόκειται να χάσει, υποστηρίζει ο Smith.



Το Κουρσκ

Η επίθεση στο Κουρσκ μοιάζει με μια πράξη απόγνωσης που πυροδοτήθηκε από αυτή την πραγματικότητα.
Η περιοχή του Κουρσκ δεν έχει σχεδόν καμία σύγχρονη στρατηγική αξία.Είναι μια αγροτική περιοχή με περιορισμένη βιομηχανική βάση.Έχει αγωγούς φυσικού αερίου που στέλνουν αέριο στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν βοηθά την Ουκρανία.

Έχουν ήδη προβλήματα με τη Γερμανία για την ανατίναξη του αγωγού Nordstream.Υπάρχει επίσης ένας πυρηνικός σταθμός στην περιοχή, αλλά είναι πολύ μακριά για να τον καταλάβουν τα στρατεύματα της Ουκρανίας.

Οι κύριοι στρατηγικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση Κουρσκ σχεδιάστηκε για να αναγκάσει τη Ρωσία να απομακρύνει τα στρατεύματά της από το μέτωπο του Ντονμπάς , όπου καταγράφει εντυπωσιακά εδαφικά κέρδη.
Αυτό υποτίθεται ότι θα επιβράδυνε την επίθεση της Ρωσίας που βασίζεται στη φθορά και θα άλλαζε τον ρου του πολέμου.

Αλλά αν αυτό ήταν το σχέδιο, απέτυχε παταγωδώς.
Τα στρατεύματα της Ουκρανίας στο Κουρσκ φέρεται να έχουν εγκλωβιστεί.
Η χρήση τακτικών ελιγμών τύπου ΝΑΤΟ για την εισβολή στο Κουρσκ δεν έκανε επίσης τίποτα για να επιβραδύνει την προέλαση της Ρωσίας, καθώς τώρα ετοιμάζεται να καταλάβει την στρατηγικής σημασίας πόλη Toretsk.
Πλησιάζει επίσης το Ποκρόβσκ(κύρια βάση για τις δυνάμεις της Ουκρανίας στα ανατολικά).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανίσχυρος ο ρωσικός στρατός

Αυτές οι περιοχές προστατεύονται σε μεγάλο βαθμό με μεγάλες περιχαρακώσεις, αλλά οι Ρώσοι καταφέρνουν και περνούν μέσα από αυτές.
Οι γραμμές πέρα από αυτές τις πόλεις είναι λεπτές ή ανύπαρκτες.Η Ουκρανία θα αναγκαζόταν αμέσως να διαπραγματευτεί μια κατάπαυση του πυρός.
Η Ρωσία εξαπέλυσε επίσης τις μεγαλύτερες επιθέσεις με πυραύλους και drones από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης (24/2/2022) σε 15 ουκρανικές περιφέρειες, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
 

Αυτό αποδεικνύει δύο πράγματα: Ο ρωσικός στρατός δεν έχει μειωθεί ή ακρωτηριαστεί και εξακολουθεί να διαθέτει άφθονα πυρομαχικά μεγάλης εμβέλειας, παρά τα όσα ισχυρίστηκαν αρχικά οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ.
Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η Ουκρανία εισέβαλε σε ρωσικό έδαφος, επισημαίνει ο Smith.

Οι ελίτ εξωθούν τον Πούτιν σε συντριπτικό χτύπημα

Από εκείνη τη στιγμή οι πολιτικές ελίτ και τα μέσα ενημέρωσης άλλαξαν αφήγημα.
«Η λέξη σήμερα είναι ότι οι κόκκινες γραμμές του Κρεμλίνου δεν έχουν νόημα και πως η Ουκρανία έχει αποδείξει ότι ο Πούτιν είναι όλα τα λόγια όταν πρόκειται για πυρηνικά όπλα και συντριπτικά χτυπήματα» συμπεραίνει ο αναλυτής.
Η συζήτηση τώρα έχει στραφεί στη χρήση αμερικανικών και ευρωπαϊκών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς βαθιά στο ρωσικό έδαφος.Η ουκρανική κυβέρνηση με το ΝΑΤΟ χορηγό της απαιτεί από Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους να τους επιτρέψουν την πρόσβαση σε χτυπήματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος.

Και πάλι, η κυβέρνηση Biden πρέπει τουλάχιστον να φανεί πως αντιδρά σε αυτή την ιδέα.
Γνωρίζει πως εάν δώσει ανοιχτά το πράσινο φως σε επιθετικά πλήγματα ATACM σε ρωσικό έδαφος πέρα από το μέτωπο, θα θεωρηθεί ότι περνά στη σφαίρα ενός άμεσου πολέμου με τους Ρώσους.
Τα πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία θα έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερα ρωσικά χτυπήματα σε μεγάλες πόλεις στη δυτική Ουκρανία, όπου ζει η πλειοψηφία του πληθυσμού.
Αυτές οι περιοχές έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτες κατά τη διάρκεια του πολέμου.
 

ΟΠούτιν, παρά τα όσα υποστηρίζουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, ήταν πολύ εγκρατής στη στόχευση μητροπολιτικών κέντρων.
Αυτό όμως θα τελειώσει εάν οι πύραυλοι του ΝΑΤΟ πλήξουν ρωσικές πόλεις.
Έτσι το Κουρσκ ήταν μια προσπάθεια να φέρει σε δύσκολη θέση τη Ρωσία και να την οδηγήσει σε άγρια χτυπήματα σε μη στρατιωτικούς στόχους, δίνοντας με αυτό τον τρόπο στο ΝΑΤΟ έναν λόγο να παρέμβει. Αυτή είναι μια θεωρία.



Ο σκοτεινός ρόλος του Atlantic Council

«Μια άλλη θεωρία είναι ότι η επιχείρηση Κουρσκ έχει σχεδιαστεί για να πείσει τους δυτικούς φορείς χάραξης πολιτικής και τους πολίτες της Δύσης πως δεν θα υπάρξουν πυρηνικές επιπτώσεις.
Ο Πούτιν δεν εννοεί τις απειλές και πως πρέπει να δοθούν στην Ουκρανία πιο προηγμένα όπλα για να βομβαρδίσει τη Μόσχα.
Αυτό το αφήγημα προωθείται σε μεγάλο βαθμό από το Atlantic Council ένα think tank των ελίτ που έχει δεσμούς με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Το Atlantic Council συμβουλεύει απευθείας την κυβέρνηση της Ουκρανίας για όλες τις πτυχές του πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής μέσω του Eurasia Center», αποκαλύπτει ο Smith.

Το Eurasia Center προσφέρει συστάσεις απευθείας στην αμερικανική διοίκηση και στο Κογκρέσο, σε ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους, στην ευρωπαϊκή ηγεσία, στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και στην κοινωνία των πολιτών.
Παρακολουθεί τη στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία και υποστηρίζει ισχυρότερα, ταχύτερα μέτρα για να διογκωθεί η ζημιά της Ρωσίας στην Ουκρανία.
 

Η υποστήριξη του Atlantic Council στην «Πρωτοβουλία Τριών Θαλασσών» από το 2014 ήταν η κινητήρια δύναμη στην προσπάθεια να φέρει την Ουκρανία στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ (ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο ξεκίνησε ο πόλεμος).
Ο νεοσυντηρητικός γερουσιαστής Lindsay Graham υπέρμαχος της χρήσης της Ουκρανίας ως αντιπροσώπου για την ανάφλεξη ενός πολέμου με τη Ρωσία, συμμετέχει ενεργά στο Atlantic Council τουλάχιστον από το 2010.

«Είναι το Atlantic Council και επιρροή του στα μέσα ενημέρωσης, κατά τη γνώμη μου, που πιέζουν για μεγάλης κλίμακας πυραυλικές επιθέσεις στη Ρωσία. Είναι επίσης η πηγή για τον ισχυρισμό ότι οι κόκκινες γραμμές του Πούτιν είναι πλαστές», εκτιμά ο Brandon Smith.

Αξίζει να αναφερθεί τι έγραψε το Atlantic Council για την ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ​​​​​​​ : «Η εισβολή του ουκρανικού στρατού στη Ρωσία είναι σίγουρα η πιο κόκκινη από όλες τις κόκκινες γραμμές.
Εάν η Ρωσία είναι σοβαρή όταν μιλά για πυρηνική κλιμάκωση, αυτή είναι ακριβώς η στιγμή για να υλοποιήσει την απειλή της.

Στην πραγματικότητα, ο Πούτιν απάντησε επιδιώκοντας να υποβαθμίσει την εισβολή προσποιούμενος ότι όλα εξακολουθούν να πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο».
Αυτή είναι η ίδια προπαγάνδα που εξαπλώνεται στις περισσότερες πλατφόρμες μέσων μαζικής ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες, αποφαίνεται ο Smith.

Η ιδέα, που προωθείται από το Atlantic Council πως τα βαλλιστικά πλήγματα στη Ρωσία με πυραύλους που παρέχονται από το ΝΑΤΟ δεν θα έχουν ως αποτέλεσμα ο Πούτιν​​​​​​​ να χρησιμοποιήσει πυρηνικά ή άλλα όπλα μαζικής καταστροφής είναι πραγματικά τρελή, τονίζει ο αναλυτής.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως τα πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία δεν θα αλλάξουν τις συνθήκες στο έδαφος στο Ντονμπάς.


Σχέδιο έκτακτης ανάγκης: Ό,τι γίνει πρέπει να γίνει πριν από τις 5/11

Ακόμα κι αν ελίτ δεν μπορούν να πείσουν τους δυτικούς πληθυσμούς να δώσουν έγκριση για βαλλιστικές επιθέσεις στη Ρωσία, οι δυνάμεις αυτές έχουν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.
Η Ουκρανία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει αναπτύξει τον δικό της βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς και πως αυτά τα όπλα υποτίθεται ότι δεν εμπίπτουν στην εποπτεία των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
Τελικά αυτού του είδους τα χτυπήματα θα οδηγήσουν σε μια ρωσική απάντηση που θα φαίνεται βάναυση και τα γεράκια του Πενταγώνου θα εκμεταλλευθούν το εν λόγω γεγονός για να ντύσουν τις ΗΠΑ στα χακί.

Εάν αυτή είναι η ατζέντα, τότε θα πρέπει να το κάνουν ΠΡΙΝ τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται όλο και πιο πιθανό να είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών, υπογραμμίζει ο Smith.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ελίτ σχεδιάζουν η δεύτερη προεδρία Trump να συμπέσει με μία οικονομική κατάρρευση έναν παγκόσμιο πόλεμο.
Ήδη προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο με την πανδημία του Covid και την πληθωριστική κρίση. Η χρονική στιγμή της επίθεσης στο Κουρσκ​​​​​​​ και η έκκληση για πυραυλικά πλήγματα στη Ρωσία δεν είναι τυχαία.
Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι πρόθεσή του είναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία όσο το δυνατόν γρηγορότερα μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του.

Αυτό πιθανότατα θα σημαίνει μια μοχλευμένη ειρηνευτική διευθέτηση που θα περιλαμβάνει την παράδοση τoυ Ντονμπάς στη Ρωσία.
Τα σχέδια Τραμπ δυσαρεστούν τις ελίτ, το Atlantic Council, το Νταβός και το ΝΑΤΟ.
 

«Πρέπει να κλιμακώσουν τον πόλεμο σε κάτι μεγαλύτερο, κάτι που δεν μπορεί να αναιρεθεί.
Αυτή τη στιγμή, ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει –Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη διπλωματία και να αναγκαστεί η Ουκρανία να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να πάρουν πίσω το Ντονμπάς  ή την Κριμαία, όσες ζωές κι αν θυσιάσει.
Αν όμως υπάρξουν τεράστιες απώλειες αμάχων εκατέρωθεν, η κατάσταση γίνεται μη αναστρέψιμη. Υποψιάζομαι ότι αυτό θέλουν οι ελίτ», καταλήγει ο Smith.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ