Κόσμος

Η μάχη του Καρόλου με τον καρκίνο: Η ανησυχία του για τα μαλλιά του, γιατί δεν λέει τι τύπο έχει

Η ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ τον περασμένο Φεβρουάριο σόκαρε όχι μόνο τους Βρετανούς αλλά και όλο τον κόσμο: Ο βασιλιάς Κάρολος είχε καρκίνο και θα αποσυρόταν από τα δημόσια καθήκοντα για να υποβληθεί σε θεραπεία.

Κι όμως, 6 μήνες μετά, μοιάζει απίστευτο το γεγονός πως ο Βρετανός μονάρχης θα ταξιδέψει 10.000 μίλια για την επερχόμενη βασιλική περιοδεία του στην Αυστραλία και τη Σαμόα το φθινόπωρο.

Οι αξιωματούχοι του παλατιού ήταν σαφείς από την αρχή πως δεν θα υπήρχαν τακτικές ενημερώσεις σχετικά με την υγεία και την ανάρρωση του βασιλιά Καρόλου – θα γίνονταν μόνο όταν έπρεπε να αποκαλυφθούν σημαντικές εξελίξεις.

«Ο βασιλιάς Κάρολος είχε καλές και κακές ημέρες»

Πίσω από τα παρασκήνια, ο 75χρονος μονάρχης είχε καλές και κακές ημέρες και όπως κάθε καρκινοπαθής, ο δρόμος προς την ανάρρωση ήταν δύσκολος, απαιτώντας να συμβιβαστεί με μια νέα πραγματικότητα. Ωστόσο, επέδειξε ένα γενναίο πρόσωπο δημοσίως και έχει δείξει ελάχιστα εξωτερικά σημάδια για το τι έχει περάσει.

Την ίδια ώρα όμως, οι βασιλικοί θαυμαστές, οι οποίοι δικαιολογημένα ανησυχούν για την υγεία του, δεν παύουν να αναρωτιούνται τι είδους θεραπεία έχει λάβει, γιατί δεν έχει χάσει τα μαλλιά του και τι είδους καρκίνο έχει καταπολεμήσει.

Τώρα, πηγές του παλατιού ρίχνουν λίγο φως στο ποια ήταν η πορεία του βασιλιά Καρόλου προς την ανάρρωση.

Σε ένα σημάδι ελπίδας - καθώς και σε μια εικόνα των δοκιμασιών που έχει περάσει ο Κάρολος τους τελευταίους μήνες - αναφέρθηκε σήμερα ότι μια πηγή από το περιβάλλον του μονάρχη δήλωσε: «Ο ήλιος δεν έλαμπε τον Φεβρουάριο, αλλά τώρα λάμπει».

Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος δεν λέει από τι είδους καρκίνο πάσχει

Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο τον Ιανουάριο για μια θεραπεία για διογκωμένο προστάτη. Αν και ήταν ανοιχτός σχετικά με το πρόβλημα με τον προστάτη του, είναι απίθανο να αποκαλύψει τι είδους καρκίνο έχει, αναφέρει σήμερα η Sun, επικαλούμενη πηγή.

Αυτό συμβαίνει καθώς σκοπός του είναι να «προσεγγίσει και να αγκαλιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο», υποστηρίζουν. «Όσο πιο συγκεκριμένος είσαι τόσο λιγότερους ανθρώπους μπορείς να εμπλέξεις και να υποστηρίξεις».

Το κύμα υποστήριξης που έλαβε από το κοινό για την αποκάλυψη ότι είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον προστάτη - καθώς και η σημαντική ευαισθητοποίηση που προκάλεσε - ενθάρρυνε τον βασιλιά να αποκαλύψει τη διάγνωση του καρκίνου του με την ελπίδα ότι θα συμβεί το ίδιο.

Η ανησυχία του βασιλιά Καρόλου να μην χάσει τα μαλλιά του

Μάλιστα, ο βασιλιάς Κάρολος πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια έξοδό του μετά την αποκάλυψη της διάγνωσής του σε ένα νοσοκομείο για καρκινοπαθείς στις 30 Απριλίου, όπου συναντήθηκε με άλλους ασθενείς.

Ο βασιλιάς Κάρολος σε νοσοκομείο για καρκινοπαθείς

Οι βοηθοί του εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να επισημάνουν ότι δεν είναι όλα τα προγράμματα ανάρρωσης για τους καρκινοπαθείς τα ίδια.

Την ίδια ώρα, πολλοί αναρωτιούνται πώς γίνεται να υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο και να μην έχει χάσει τα μαλλιά του, κάτι που λέγεται ότι αποτελούσε φυσική ανησυχία για τον ίδιο.

Ευτυχώς, δεν έχει βιώσει επίσης καμία εξουθενωτική παρενέργεια από τη θεραπεία, λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Μια πηγή ωστόσο, δήλωσε στην The Sun για τη θεραπεία του πως «δεν είναι πρωτοποριακή με κανέναν τρόπο, καθώς είναι διαθέσιμη για κάθε καρκινοπαθή». «Οι θεραπείες είναι ιδιαίτερα εξελιγμένες και εξελιγμένες με τρόπους που οι προηγούμενες θεραπείες δεν ήταν» πρόσθεσε.

Τα αυστηρά μέτρα που τηρήθηκαν τον πρώτο καιρό της θεραπείας του

Παράλληλα, αντί η ασθένειά του να τον εμποδίζει να εκτελεί τα δημόσια καθήκοντά του, πιστεύεται ότι η απόφαση να αναβάλει τον δημόσιο ρόλο του ελήφθη ως «προληπτικό μέτρο» λόγω της μειωμένης ανοσολογικής αντίδρασής του σε άλλες ασθένειες ως καρκινοπαθής.

Και κατά τη διάρκεια των 103 ημερών που έμεινε μακριά από τα δημόσια καθήκοντα, εφαμρόστηκαν αυστηρά μέτρα τύπου κορωνοϊού και περιορίστηκε ο αριθμός των ατόμων με τους οποίους μπορούσε να συναντηθεί. Ήταν προγραμματισμένο να βρίσκεται στο Λονδίνο μία φορά την εβδομάδα για την θεραπεία του και να περνά τον υπόλοιπο χρόνο χαλαρώνοντας στο Σάντριγχαμ, το Χάιγκροουβ ή το Γουίνδσορ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ