Κόσμος

Ιαπωνία: Απίστευτο! Παράξενες στήλες φωτός εμφανίζονται στον ουρανό

Σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Ιαπωνίας στις 11 Μαΐου, ένας λογαριασμός social media με την ονομασία Maashii δημοσίευσε στο X μια εικόνα εννέα πυλώνων φωτός που φέρονται να αιωρούνται στον ουρανό πάνω από τη θάλασσα.

Τα περίεργα φώτα μπορούσαν να εντοπιστούν στην πόλη Daisen, στο νομό Tottori στη δυτική Ιαπωνία. Ο Maashii, ο οποίος εργάζεται στον τουριστικό τομέα δήλωσε στον ιαπωνικό ιστότοπο Hint Pot ότι έχει εντοπίσει τα φώτα μόνο τρεις ή τέσσερις φορές από τότε που μετακόμισε στο Daisen από το Τόκιο πριν από εννέα χρόνια.

Σε απάντηση στον Maashii, ο χρήστης totoro8201 δημοσίευσε μια εικόνα των ίδιων φώτων από τη δική του οπτική γωνία πιο μακριά στην ακτή. Στη φωτογραφία τους, τα ίδια φώτα φαίνονται να αιωρούνται στα σύννεφα.

Οι φωτογραφίες προκάλεσαν εικασίες σχετικά με το τι ήταν τα φώτα, με συγκρίσεις που έγιναν με εξωγήινους και το διάσημο anime Neon Genesis Evangelion.

Εν τω μεταξύ, οι χρήστες στο Reddit έκαναν συγκρίσεις με τον μετεωρίτη που εντοπίστηκε στην Πορτογαλία και μια περίεργη στήλη φωτός που εντοπίστηκε στο Βιετνάμ,με σενάρια για... εξωγήινοι ετοιμάζονται τελικά για μια επίσκεψη.

Αλλά πέρα από τις θεωρίες τι είναι στην πραγματικότητα αυτά τα περίεργα φώτα; Αν είχατε ποντάρει σε Αρειανούς ή σε κάποιο άκρως απόρρητο στρατιωτικό πρόγραμμα, τότε πιθανόν θα απογοητευτείτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο λόγος είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο εκπληκτικός, κατά κάποιο τρόπο - τουλάχιστον, δεν είναι κάτι που θα είχα μαντέψει σύντομα. Οι στήλες φωτός έχουν στην πραγματικότητα να κάνουν με ψάρια και μια παράξενη οπτική ψευδαίσθηση.

Το παράξενο φαινόμενο έχει ακόμη και όνομα - «Isaribi Kochu», το οποίο κυριολεκτικά σημαίνει «φωτεινές στήλες που προσελκύουν ψάρια» σύμφωνα με το Japan Today.

Τα φώτα τοποθετούνται σε βάρκες για να προσελκύσουν μεγαλύτερα αλιεύματα και καλαμάρια, τα οποία έλκονται από τη λάμψη.

Φυσικά, η πρακτική αυτή είναι αποτελεσματική μόνο τη νύχτα. Αλλά η νύχτα σημαίνει επίσης χαμηλότερες θερμοκρασίες, γεγονός που μερικές φορές προκαλεί το σχηματισμό μικρών κρυστάλλων πάγου στην ατμόσφαιρα πάνω από τη θάλασσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ