Κόσμος

Ξεκινά η εκδίκαση του Μπελέρη σε δεύτερο βαθμό - Δικαιούται έφεση εντός 15 ημερών

Εκδόθηκε και επισήμως η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου της Αλβανίας κατά της διαφθοράς (SPAK) για την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ καταδικάζεται σε δύο χρόνια φυλακή.

Η εξέλιξη αυτή, παρότι ενέχει τυπικό χαρακτήρα, στην ουσία σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, με την υπεράσπιση του Φρέντη Μπελέρη να δικαιούται σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο να καταθέσει έφεση εντός 15 ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η έφεση θα εκδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πλευρά του Μπελέρη αναμένεται να καταθέσει την έφεση ακόμα και εντός της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι αν η ποινή παραμείνει και στον δεύτερο βαθμό, τότε ο κ. Μπελέρης θα παραμείνει στις φυλακές του Φιέρι έως τις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς κάθε μία μέρα ποινής προσμετράται για μιάμιση.

Ένα άλλο ζήτημα αποτελεί το πότε θα οριστεί η δικάσιμος της έφεσης, με τις πληροφορίες να συντείνουν ότι η συνεδρίαση θα μπορούσε να γίνει στο διάστημα μεταξύ 10 και 25 Μαΐου.

Αν πάντως δεν μειωθεί η ποινή και ο Μπελέρης εκλεγεί ευρωβουλευτής, τότε θα υπάρξει το εξής παράδοξο: ο ίδιος θα είναι εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και εκλεγμένο μέλος του ευρωκοινοβουλίου, παραμένοντας κρατούμενος στις αλβανικές φυλακές.

«Ο Φρέντης Μπελέρης είναι ένας άνθρωπος που συμβολίζει τον αγώνα για το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα» είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην υπόθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Ο Καθηγητής Γρίβας προκαλεί δονήσεις πολλών Ρίχτερ μιλώντας για μια απίστευτη μειοδοσία εντός Ελλάδος σε σχέση με την Τουρκία (Βίντεο)

Προκλητικός όσο δεν πάει ο Τούρκος Υπουργός Παιδείας μίλησε για νεο-Οθωμανικά οράματα που θα φέρουν πολεμική εμπλοκή...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Έξαλλοι οι Τούρκοι με τις δηλώσεις Δένδια! «Θέλουμε ινδικά πλοία να πλέουν πλάι σε ελληνικά σε Μεσόγειο και Ερυθρά» είπε ο ΥΠΑΜ

Η παρουσία ινδικών ΠΟλεμικών πλοίων στην Α.Μεσόγειο σε αντιστάθμισμα της παρουσίας Πακιστανών στην Τουρκία θα ακυρώσει...