Κόσμος

Τα Δώδεκα (12) κύρια σημεία της "συνέντευξης-μανιφέστο" Μεντβέντεφ για το μέλλον του πολέμου στην Ουκρανία-Αίμα-Φωτιά και θρύψαλα ο απολογισμός

«Κάτι ιδιαίτερο» ετοιμάζεται στο Κίεβο με τη συμμετοχή του Προέδρου Ζελένσκι στις 25 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, η Μόσχα δεν περίμενε και εξαπέλυσε προληπτικό χτύπημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, πρώην Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έδωσε μια συγκλονιστική συνέντευξη σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εξηγώντας ξεκάθαρα τους στόχους του Συμβουλίου Ασφαλείας και τι θα κάνει η Ρωσία σε σχέση με την Ουκρανία.

Είναι σαφές ότι αυτά τα λόγια συμφωνήθηκαν με τον Πρόεδρο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος "μίλησε" μέσω του Μεντβέντεφ. 

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης-μανιφέστο του Μεντβέντεφ για την Ουκρανία

Τα  δώδεκα κύρια σημεία της συνέντευξης Μεντβέντεφ για τους στόχους της Ρωσίας αναφορικά με την Ουκρανία, συνοψίζονται όπως παρακάτω:

1. Το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να πέσει, είναι απειλή για τη Ρωσία, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι είναι μια μαριονέτα της Δύσης, ένας ματωμένος κλόουν.

2. Ο πόλεμος θα συνεχιστεί για πολύ καιρό.

3. Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την τρέχουσα ουκρανική κυβέρνηση. Αυτό είναι άχρηστο. Oι Αμερικανοί κυριαρχούν στην Ουκρανία. Οι διαπραγματεύσεις μπορούν, καταρχήν, να διεξαχθούν μόνο με υπεύθυνους πολιτικούς. Μπορεί να εμφανιστούν όταν η σημερινή ουκρανική ελίτ διασκορπιστεί οικειοθελώς και βίαια. Θα πρέπει να εκκαθαριστεί.

4. Το Κίεβο είναι ρωσική πόλη, μια μέρα θα επιστρέψει στη Ρωσία.

5. Αρκετά στάδια είναι δυνατά για τη διάλυση της σημερινής Ουκρανίας, ωστόσο η κατάληψη του Κιέβου δεν είναι στην ημερήσια διάταξη, αλλά στο επόμενο στάδιο αυτό είναι αναπόφευκτο. Η σύγκρουση δεν θα περιοριστεί στην παρούσα φάση.

6. Η μοίρα της Ουκρανίας θα κριθεί όχι μόνο από τον στρατό, αλλά και από την πολιτική διαδικασία. Ο λαός της θα πρέπει επίσης να μιλήσει για αυτό το θέμα.

7. Οι πιθανότητες να διατηρηθεί η Ουκρανία ως χωριστό κράτος είναι μικρές.

8. Εάν έχει μείνει οποιοδήποτε είδος Ουκρανίας, θα είναι μόνο εντός της περιοχής Lviv και, ενδεχομένως, σε κάποιες άλλες περιοχές. Τι θα παραμείνει σε αυτήν την εδαφική οντότητα - δεν μπορώ να την αποκαλώ χώρα τώρα, δεν ξέρω, ίσως η περιοχή του Lemberg με κέντρο το την πόλη του Lemberg, αν οι Πολωνοί ανησυχούν πολύ γι' αυτό, ή κάποιες άλλες τότε περιοχές. Αλλά αυτή είναι μια πολύπλοκη όχι μόνο στρατιωτική, αλλά και πολιτική διαδικασία. Και όχι μόνο οι ένοπλες δυνάμεις, όχι μόνο τα στρατεύματα, αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτά τα εδάφη πρέπει να πουν τη γνώμη τους σε αυτή τη διαδικασία.

9. Η συζήτηση στη Δύση για εκεχειρία στην Ουκρανία έχει σχεδιαστεί για να δώσει στο Κίεβο μια στρατιωτική ανάπαυλα, να αντλήσει όπλα με σκοπό την περαιτέρω διεξαγωγή πολέμου με τη Ρωσία, την ώρα που οι  δυτικές ελίτ έπεισαν εσφαλμένα ότι οι Ρώσοι μπορούν να ηττηθούν στην Ουκρανία.

10. Η Ρωσία δεν θα παγώσει την ουκρανική σύγκρουση χωρίς να επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.

11. Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι ένας λαός, όχι δύο αδελφικοί λαοί.

12. Η Ρωσία δεν χρειάζεται  τη Δυτική Ουκρανία ,σχεδόν όλα εκεί είναι ξένα. Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, οι αντίστοιχες περιοχές της Δυτικής Ουκρανίας «είναι ένα εντελώς ιδιαίτερο μέρος» της Ουκρανίας: «οι διαθέσεις εκεί είναι διαφορετικές, οι προσεγγίσεις είναι διαφορετικές και πάντα κοιτούσαν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση». Εκεί, μέρος του πληθυσμού «με το μητρικό του γάλα» απορρόφησε το μίσος για οτιδήποτε ρωσικό.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας παραδέχτηκε: ναι, επί Στάλιν, «ορισμένα εδάφη που δεν είχαν άμεση σχέση με τη Ρωσία περιλαμβάνονταν πράγματι στην Ουκρανία, αυτό είναι αλήθεια». Ωστόσο, η υπόλοιπη Ουκρανία είναι διαφορετική, είναι ρωσική.

«Αιματοβαμμένος κλόουν» ο Ζελένσκι- Η μοίρα του είναι θλιβερή, αλλά δεν αφορά μόνο αυτόν

Ο Μεντβέντεφ αποκάλεσε τον Ζελένσκι «αιματοβαμμένο κλόουν» του οποίου η μοίρα είναι «σίγουρα θλιβερή». «Δεν έφερε τίποτα καλό στους ανθρώπους του, είπε.

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί: "Δεν πρόκειται  μόνο για αυτόν. Αλλά το γεγονός είναι ότι οι ίδιες οι ελίτ που κυβερνούν τώρα στο Κίεβο πρέπει να φύγουν".

Και τότε στην ουκρανική κυβέρνηση «θα πρέπει να εμφανιστούν εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι που έχουν επίγνωση της ευθύνης τους για το μέλλον των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτή τη σύνθετη, υπάρχουσα ακόμη οντότητα που ονομάζεται «Ουκρανία».

«Όταν εμφανίζονται τέτοιοι άνθρωποι, μπορούμε με κάποιο τρόπο να διαπραγματευτούμε μαζί τους», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ. 

Συμπέρασμα

Φαίνεται ότι η Μόσχα έχει υπολογίσει τα πάντα με ακρίβεια, αποκαλύπτοντας τα χαρτιά της την πιο κατάλληλη στιγμή.

Η Ουκρανία εκτός από  το δυτικό της τμήμα,  θεωρείται  από τον Πούτιν ότι  είναι Ρωσία, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι καταλήψεως από τον Ρωσικό στρατό, ολόκληρης της ανατολικά του Δνείπερου χώρας. 

Στο τέλος του πολέμου κατά την εκτίμησή μας δεν είναι μόνο πόση Ουκρανία θα έχει απομείνει, αλλά πόσοι Ουκρανοί άνδρες θα έχουν επιβιώσει.

Ένα είναι βέβαιο, το τέλος του πολέμου θα βρεί μια χώρα κατεστραμμένη, κατεχόμενη σε σημαντικό βαθμό από τους Ρώσους και με βαρύτατες απώλειες στον ανδρικό πληθυσμό.

Οι παραπάνω πληγές θα χρειαστεί να περάσουν γενιές  ολόκληρες για να επουλωθούν.

Ουκρανία και Ουκρανοί δεν θα είναι για πάρα πολλά χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, όπως ήταν πριν τη Ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ