Κόσμος

Υπ.Οικονομικών ΗΠΑ: Κυρώσεις σε τέσσερις κυπριακές εταιρείες για υποβοήθηση στην Ρωσία

Κυρώσεις σε τέσσερα νομικά πρόσωπα που έχουν σχέση με την Κύπρο περιλαμβάνει ο νέος κατάλογος κυρώσεων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ κατά προσώπων που βοηθούν την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας και διευκολύνουν τη μεταφορά όπλων που χρησιμοποιούνται εναντίον της Ουκρανίας.

Ο κατάλογος που δόθηκε χθες το βράδυ στη δημοσιότητα,σύμφωνα με το protothema.gr, και ο οποίος καταρτίστηκε από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει τις ακόλουθες εταιρείες με σχέση με την Κύπρο:

Azia Shipping Holdings Limited, Fortiana Holdings Limited, Bex Shipping Inc και Stanmix Holding Limited. Όλες τυγχάνουν διαχείρισης από κυπριακά δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τους είναι άτομα που σχετίζονται με το καθεστώς Πούτιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ