Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Πυρηνικό όλεθρο ζητούν οι Ρώσοι προπαγανδιστές: "Χτυπήστε ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία & Πολωνία"- Ο Σοϊγκού επιθεωρεί πυρηνικά υποβρύχια (Βίντεο)

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επιθεώρησε την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό των πυρηνικών υποβρυχίων του Στόλου του Ειρηνικού σε κορυφαίο στρατιωτικό ναυπηγείο την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο του, καθώς ο κορυφαίος προπαγανδιστής του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, καλεί για πλήγμα σε 4 χώρες του ΝΑΤΟ.

Ο Σόιγκου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα συμμετείχε στις συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος επισκέφθηκε την Παρασκευή δύο εργοστάσια αεροναυπηγικής στην πόλη Κομσομόλσκ.

Ο Σόιγκου επιθεώρησε την κατασκευή ενός πλωτού συγκροτήματος ελλιμενισμού και τον τρόπο με τον οποίο επισκευάζονται και εκσυγχρονίζονται τα πυρηνικά υποβρύχια στο εργοστάσιο Zvezda στην πόλη Μπολσόι Κάμεν, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.

Πρόσθεσε ότι το Zvezda είναι η κορυφαία μονάδα επισκευής υποβρυχίων του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού και η μόνη στην Άπω Ανατολή που ειδικεύεται στην επισκευή και τον εκσυγχρονισμό πυρηνοκίνητων πυραυλοφόρων υποβρυχίων.

"Ο Σεργκέι Σόιγκου απαίτησε τη μέγιστη δυνατή χρήση των παραγωγικών εγκαταστάσεων του Zvezda προκειμένου να ολοκληρωθεί η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός των υποβρυχίων", ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Ο Σόιγκου επισκέφθηκε επίσης το εργοστάσιο Progress στην πόλη Αρσένιεφ, το οποίο παράγει στρατιωτικά ελικόπτερα Ka-52. Τόνισε τη σημασία της βελτίωσης των μαχητικών δυνατοτήτων των ελικοπτέρων Ka-52M και της προστασίας των πιλότων τους.

"Οι πολεμικές δυνατότητες των ελικοπτέρων Ka-52M πρέπει να βελτιωθούν και η προστασία των πιλότων πρέπει να αυξηθεί", ανέφερε ο Σόιγκου σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

"Έκκληση" Σολοβιόφ για χτύπημα σε 4 χώρες του ΝΑΤΟ

Ο οικοδεσπότης του talk-show Βλαντίμιρ Σολοβιόφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να στοχεύσει τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία και τη Γερμανία για τη στρατιωτική υποστήριξή τους στην Ουκρανία. Ένα βίντεο με τα σχόλιά του, που επικαλύπτεται με αγγλικούς υπότιτλους, μοιράστηκε στο X, πρώην Twitter, από τον σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Άντον Γεράστσενκο.

Ο Σολοβιόφ δήλωσε στον αέρα ότι οι τέσσερις χώρες θα "δωρίσουν ό,τι μπορούν" στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι ATACMS και Taurus. Πρόσθεσε: "Ο κύριος στόχος τους είναι να προκαλέσουν τη μέγιστη δυνατή ζημία στη Ρωσική Ομοσπονδία".

Οι κυβερνήσεις της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου, της Βαρσοβίας και του Βερολίνου συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο ένθερμων υποστηρικτών της Ουκρανίας. Ορισμένες έχουν ήδη παράσχει δυνατότητες κρούσης μεγάλου βεληνεκούς στο στρατό του Κιέβου. Η Βρετανία έστειλε τους μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους κρουζ Storm Shadow, οι οποίοι πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για να προκαλέσουν ζημιές σε ένα ρωσικό αποβατικό σκάφος και ένα υποβρύχιο στη ναυτική βάση της Σεβαστούπολης στη Μαύρη Θάλασσα την Τετάρτη. Οι πύραυλοι πιστεύεται επίσης ότι χρησιμοποιήθηκαν από το Κίεβο για να πλήξουν γέφυρες που συνδέουν την Κριμαία με άλλα προσαρτημένα μέρη της Ουκρανίας και με την ηπειρωτική Ρωσία.

Όμως οι ΗΠΑ δεν έχουν δεσμεύσει το Τακτικό Πυραυλικό Σύστημα Στρατού, ή ATACMS, αν και οι αναφορές των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι η Ουάσιγκτον κινείται προς την κατεύθυνση μιας απόφασης.

Η Γερμανία επίσης νίπτει τας χείρας της όσον αφορά τον πύραυλο Taurus που εκτοξεύεται από αέρος, ο οποίος είναι σε γενικές γραμμές παρόμοιος με τον βρετανικό πύραυλο και τον αντίστοιχο γαλλικό, τον SCALP-EG. Ο υπουργός Άμυνας του Βερολίνου, Μπόρις Πιστόριους, άφησε να εννοηθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι μια απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν το ATACMS δεν θα πυροδοτούσε αυτόματα μια συμφωνία για τους πυραύλους Taurus.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι αν και οι ATACMS και οι Taurus έχουν ελαφρώς διαφορετικές δυνατότητες, το κύριο πλεονέκτημα για την Ουκρανία θα ήταν απλώς ότι θα μπορούσε να εξαπολύει περισσότερα πλήγματα σε έδαφος που ελέγχεται από τη Ρωσία.

Ο Σολοβιόφ, μακροχρόνιος σύμμαχος του Πούτιν, δήλωσε: "Ναι, μπορούμε να απαντήσουμε χτυπώντας το Κίεβο και την Οδησσό. Αλλά πρέπει να απαντήσουμε χτυπώντας το Βερολίνο, το Λονδίνο, την Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη". Και πρόσθεσε: "Πρέπει να χτυπήσουμε την Πολωνία, τη βάση όπου φτάνουν όλα αυτά τα πράγματα, πρέπει να χτυπήσουμε τα εργοστάσια που τα παράγουν. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Πρόκειται για πόλεμο".

Η Πολωνία, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, ήταν μία από τις πιο δυνατές φωνές υποστήριξης του Κιέβου. Μεγάλο μέρος της στρατιωτικής βοήθειας που δωρίζεται στην Ουκρανία φτάνει στη χώρα μέσω της Πολωνίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ