Η Caroline Calloway, γεννημένη στη Βιρτζίνια, ονομάστηκε «Γκάτσμπι του Κέιμπριτζ», αφού αποκαλύφθηκε ότι είχε εξαπατήσει το πανεπιστήμιο για να της δώσει μια θέση το 2013, λέγοντας ψέματα για τα προσόντα της στην αίτησή της.
Η 31χρονη, η οποία κατέγραφε τακτικά τη ζωή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σπούδαζε Ιστορία της Τέχνης στο St Edmund's College, κυκλοφόρησε τώρα βιβλίο στο οποίο αποκάλυψε τα κίνητρά της.
Η Caroline Calloway είπε ότι δεν αισθάνεται ένοχη και δήλωσε ότι η απόφασή της ήταν «γι' αυτό που είναι καλύτερο για την τέχνη».
Στα απομνημονεύματά της, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, με τίτλο Scammer, η Calloway εξήγησε ότι όταν την απέρριψαν για πρώτη φορά από το Cambridge ήταν «περισσότερο έκπληκτη, παρά πληγωμένη».
Έκανε αίτηση για δεύτερη φορά, αλλά αντιμετώπισε παρόμοια απάντηση, προτού αποφασίσει να αλλάξει τα διαπιστευτήριά της.
Πώς και γιατί είπε ψέματα στην αίτησή της για το Κέιμπριτζ
Ανακαλώντας στη μνήμη της πώς έκανε αίτηση για τρίτη φορά, έγραψε: «Να πώς είπα ψέματα στην αίτησή μου για το Κέιμπριτζ. Ξεκίνησα με photoshopping του πιστοποιητικού μου από το Exeter. Ήταν δύσκολο αυτό με το πολύπλοκο οπτικό υδατογράφημα; Ναι. Αλλά είμαι ιστορικός τέχνης και καλλιτέχνης».
«Ο λόγος που το Cambridge δεν με έπιασε ήταν ότι, κάθε φορά που κάνεις αίτηση στη σχολή, κάνεις αίτηση σε ένα από τα επιμέρους κολέγια και όχι στο ίδιο το πανεπιστήμιο. Αυτά τα κολέγια είναι εντελώς αποκεντρωμένα και απεχθάνονται να μοιράζονται οτιδήποτε μεταξύ τους -αθλητικά γήπεδα, διδακτικό προσωπικό, ακόμη και φακέλους για τους υποψηφίους».
«Χρειάστηκε να αλλάξω μόνο έναν βαθμό στον έλεγχό μου στο Exeter, αλλά ήταν κακός. Την τελευταία μου άνοιξη είχα πάρει D+ στα Αρχαία Ελληνικά, επειδή το μάθημα αυτό γινόταν την ίδια ώρα που ο Άντι είχε ελεύθερη ώρα κατά την οποία του άρεσε να με γ@@@@@ στο πάνω κρεβάτι της κουκέτας του».
«Αλλαξα το D+ σε Α-. Μετά είπα ψέματα στο Κέιμπριτζ για τις δύο εξετάσεις μου στην Αγγλική Λογοτεχνία, όπου είχα πάρει ένα 5 και ένα 4. Το ίδιο και στις εξετάσεις Λατινικών AP. Είπα στο Κέιμπριτζ ότι πήρα τέσσερα 5άρια.
»Τα ψέματά μου έμοιαζαν τόσο αρμονικά δίπλα σε όλα τα άλλα 5άρια μου στην Ιστορία της Τέχνης AP και στα Ιταλικά, και τόσο πιστευτά δίπλα στην τέλεια βαθμολογία μου στην ενότητα της ανάγνωσης των SATs! Είχα σχεδόν αποτύχει στο τμήμα των μαθηματικών, επειδή δεν μπορώ να μετρήσω, αλλά θα αποτύγχανα και στο τμήμα των γραπτών επειδή δεν μπορούσα να το τελειώσω εγκαίρως».
Η Calloway ισχυρίστηκε ότι η πλευρά της οικογένειας της μητέρας της χαρακτήρισε την απόφασή της να υποβάλει αίτηση για τρίτη φορά ως «υπερβολική τρέλα» και «κακομαθημένη ανοησία».
Όμως δεν πτοήθηκε και, αφού πέρασε τη συνέντευξη εισαγωγής στα 21α γενέθλιά της, γράφτηκε για να σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης στο St Edmund's College του Πανεπιστημίου Cambridge.
«Δεν αισθάνομαι ένοχη»
«Ίσως νομίζετε ότι αισθάνομαι ένοχη που είπα ψέματα στην αίτησή μου για το Cambridge, αλλά δεν αισθάνομαι.
Νομίζω ότι έκανα τη σωστή επιλογή τότε, όπως ακριβώς κάνω τη σωστή επιλογή γράφοντας για τα ψέματά μου τώρα. Δεν πρόκειται για το τι είναι καλύτερο για την υφή της καθημερινής μου ευτυχίας. Πρόκειται για το τι είναι καλύτερο για την τέχνη.
Θα μου αφαιρέσει το Cambridge το πτυχίο μου; Θα υπάρξει δημόσια κατακραυγή; Ο κόσμος ήδη πιστεύει ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά φτιασίδια και χαζομάρα στο όμορφο, κακό μου μυαλό. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το να πυροβολήσω τα πόδια μου στο καλύτερο πιστοποιητικό που έχω θα βοηθήσει τους κριτικούς λογοτεχνίας να με πάρουν στα σοβαρά.
»Αλλά ο στόχος μου είναι να γράφω σαν να είμαι ήδη νεκρή. Το να ζω με ένα πέπλο ονειροπολήσεων ανάμεσα στον εαυτό μου και την πραγματικότητα για τόσο πολύ καιρό -όλα τα χρόνια που έλεγα στον κόσμο ότι είμαι συγγραφέας που δεν έχει γράψει κανένα βιβλίο- ήταν καλή εξάσκηση γι' αυτό.
Το θάρρος θέλει θάρρος, αλλά μπορείς πάντα να αντικαταστήσεις την αυταπάτη, αν αυτό είναι το μόνο που έχεις στο ντουλάπι».
Οι φωτογραφίες της Calloway από τη ζωή στο Cambridge, οι οποίες αποτελούσαν μέρος ενός ιστολογίου που ξεκίνησε το 2012 σχετικά με την εμπειρία μιας Αμερικανίδας φοιτήτριας στο πανεπιστήμιο, προσέλκυσαν τότε χιλιάδες θαυμαστές.
Η ίδια δήλωσε στη MailOnline, όταν ήταν φοιτήτρια στο St Edmund's College: «Νιώθω σαν να είμαι στον Χάρι Πότερ, να εμφανίζομαι για δείπνο στη μεγάλη αίθουσα με τις ρόμπες μου και να τρώω όμορφα γεύματα τριών πιάτων».
Σπούδασε στο Κέιμπριτζ από το 2013 έως το 2016 και έκτοτε έχει πει ότι εκείνη την εποχή βρισκόταν στη δίνη ενός εθισμού σε συνταγογραφούμενα φάρμακα, λαμβάνοντας την αμφεταμίνη Adderall.
Εξαπάτησε και τους ακολούθους της
Το 2015, με αφορμή τους ολοένα και αυξανόμενους ακολούθους της στο Instagram, οι οποίοι «καταβρόχθιζαν» τις αναρτήσεις για τη ζωή της ως φοιτήτρια, έλαβε προκαταβολή για βιβλίο σε μια συμφωνία 500.000 δολαρίων για να αφηγηθεί την ιστορία της ζωής της.
Αλλά δεν κατάφερε να την παραδώσει, αποπροσανατολίζοντας τους θαυμαστές της δύο χρόνια αργότερα, ισχυριζόμενη ότι η υπόθεση του βιβλίου ήταν «σεξιστική».
Το 2019, η πρώην φίλη της Natalie Beach δημοσίευσε ένα άρθρο γνώμης στο The Cut, υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα ήταν υπεύθυνη για την επιτυχία της Calloway και ότι ήταν το πρόσωπο πίσω από τις διάσημες λεζάντες της στο Instagram.
Έκτοτε, η ζωή της influencer ξετυλίχθηκε γρήγορα
Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ δεν έχει σχολιάσει τις παραδοχές της Calloway σχετικά με το πώς πέτυχε τη θέση της στο πανεπιστήμιο, λέγοντας στη MailOnline νωρίτερα φέτος: «Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε μεμονωμένους φοιτητές, ωστόσο παίρνουμε πολύ σοβαρά τέτοιες δηλώσεις».