Αυτή η είδηση έχει πυροδοτήσει διάφορες θεωρίες σχετικά με το νόημα του εγγράφου, με μερικούς μάλιστα να συνδέουν τη δολοφονία του Κένεντι με τα αγνώστου ταυτότητας ανώμαλα φαινόμενα (UAP), όπως ονομάζονται πλέον. Τα έγγραφα αποχαρακτηρίστηκαν με πρόσφατη εξουσιοδότηση της κυβέρνησης Μπάιντεν ενώ φαίνεται να υπάρχουν ακόμη 4.684 έγγραφα που παραμένουν απόρρητα, σύμφωνα με την ερτ.
Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα περιέχουν πληροφορίες από διάφορες υπηρεσίες, όπως η CIA, το FBI και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχετικά με τις σχέσεις του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ με Σοβιετικούς και Κουβανούς αξιωματούχους, ανώνυμες πληροφορίες και απειλές και έρευνες για τη δολοφονία του Κένεντι. Στο εν λόγω έγγραφο αποκαλύπτεται ότι ο Ρούμπεν Έφρον, αξιωματούχος της CIA, υπέκλεψε την αλληλογραφία του Όσβαλντ πριν από τη δολοφονία του Κένεντι. Αποκαλύπτει επίσης, ότι το 1955 ο Έφρον είχε δηλώσει πως είχε δει UFO ενώ ταξίδευε με τρένο στην πρώην Σοβιετική Ένωση, παρέα με τον γερουσιαστή Ρίτσαρντ Ράσελ και έναν συνταγματάρχη.
Οι τρεις άντρες δήλωσαν ότι είδαν δύο «ιπτάμενους δίσκους», αλλά οι σκεπτικιστές πρότειναν ότι επρόκειτο για σοβιετικά αεροσκάφη. Ο Ράσελ ήταν μέλος της Επιτροπής Γουόρεν που πήρε συνέντευξη από τη σύζυγο του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, τη Μαρίνα, το 1964. Ορισμένοι συνδέουν τον Έφρον με τη δολοφονία του Κένεντι, υπονοώντας ότι μπορεί να γνώριζε περισσότερα από όσα αποκάλυψε.
«Πολλοί λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα σημαντικό σε αυτά τα αρχεία» δήλωσε στους New York Times ο Τζέφερσον Μόρλεϊ, συντάκτης του ιστολογίου JFK Facts. «Μπίνγκο! Ο τύπος διάβαζε την αλληλογραφία του Όσβαλντ, μια λεπτομέρεια που απέτυχαν να μοιραστούν μέχρι τώρα. Δεν χρειάζεται να είσαι συνωμοσιολόγος για να το θεωρήσεις ύποπτο», πρόσθεσε.
Ο Τσακ Σούμερ, ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας από τη Νέα Υόρκη, προωθεί ένα νομοσχέδιο που υποστηρίζεται και από τα δύο κόμματα. Το νομοσχέδιο αυτό αποσκοπεί στον αποχαρακτηρισμό κυβερνητικών αρχείων που σχετίζονται με τα UFO και τα UAP. Το νομοσχέδιο προτείνει μια τροποποίηση του νόμου για την εξουσιοδότηση της Εθνικής Άμυνας, που απαιτεί από την κυβέρνηση να συλλέγει και να αποκαλύπτει όλα τα αρχεία σχετικά με τα UAP, εκτός εάν μια επιτροπή ελέγχου αποφασίσει να τα κρατήσει απόρρητα.
Η διαδικασία είναι παρόμοια με την Πράξη του 1992 για τη συλλογή αρχείων σχετικά με τη δολοφονία του Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι. Η πράξη αυτή απαιτούσε από τα Εθνικά Αρχεία να δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα αρχεία που σχετίζονται με τη δολοφονία του Κένεντι έως το 2017. Ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς τους φακέλους παραμένουν απόρρητοι.