Κόσμος

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Oι σημαντικότερες στιγμές της στέψης

Την ιστορική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, παρακολούθησαν 2.300 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων βασιλείς και βασίλισσες από όλο τον κόσμο, αρχηγοί κρατών και μέλη της αριστοκρατίας.

Στα 74 του φόρεσε το στέμμα του Βασιλιά της Αγγλίας και έγινε επίσημα πλέον Βασιλιάς. Ο Κάρολος διαδέχθηκε τη μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον θάνατό της τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι έστεψε τον βασιλιά Κάρολο σε μια τελετή σήμερα στο Λονδίνο, τοποθετώντας το ηλικίας 360 ετών Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του μονάρχη, καθώς εκείνος καθόταν σε έναν θρόνο του 14ου αιώνα στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ. Μαζί του στέφθηκε βασίλισσα και η Καμίλα, σύζυγος του Καρόλου Γ', λίγο μετά τη στέψη του μονάρχη. 

Η πομπή με τον Βασιλιά και την Βασίλισσα ξεκίνησε από το Παλάτι για το Αβαείο, συνοδεία στρατιωτικών τμημάτων. Η επίσημη έναρξη έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Γουέλμπι. H τελετή ξεκίνησε με την Αναγνώριση. Ο σεβασμιώτατος παρουσίασε τον νέο μονάρχη στο εκκλησίασμα.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο Όρκος του μονάρχη. Ο Κάρολος ακούμπησε το χέρι του στη Βίβλο και ορκίστηκε ότι θα κυβερνά με βάση τους νόμους του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας. Έπειτα ήρθε το Χρίσμα, που παρέλαβε ο αρχιεπίσκοπος Τζάστιν Γουέλμπι από τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο της Ιερουσαλήμ. Ο βασιλιάς Κάρολος έβγαλε τον χιτώνα και κάθισε στην καρέκλα της στέψης, όπου έβαλε το άγιο μύρο.

Με τον ψαλμό 71 από βυζαντινή χορωδία ξεκίνησε η Ανάληψη, κατά την οποία παρουσιάστηκαν και δόθηκαν τα σύμβολα της βασιλικής εξουσίας. Ο Κάρολος φόρεσε το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου και το πλήθος αναφώνησε «God Save the King». Ακολούθησε η στέψη της Βασίλισσας Καμίλα. Η διαδικασία ήταν πολύ πιο σύντομη, και η Καμίλα φόρεσε το στέμμα της Βασίλισσας Μαίρης, γιαγιάς της Βασίλισσας Ελισάβετ.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...