Κόσμος

Qatargate: Η Αρενά παραιτείται από πρόεδρος της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Την απόφασή της να αποχωρήσει οριστικά από την προεδρία  της υποεπιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα γνωστοποίησε η σοσιαλίστρια ευρωβουλευτής Μαρί Αρενά, εν μέσω αποκαλύψεων για το Qatargate.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα «Le Soir», την ώρα που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κλυδωνίζεται από το σκάνδαλο διαφθοράς, οι ανακριτές ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τη Βελγίδα ευρωβουλευτή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, πρακτικά η Αρενά είχε ήδη αποσυρθεί από αυτήν τη θέση στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά την αποκάλυψη της εκτεταμένης έρευνας για τις πράξεις διαφθοράς των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τρίτα κράτη, όπως το Κατάρ και το Μαρόκο.

Σε αντίθεση με τον συνάδελφό της στο κόμμα των Ευρωπαίων σοσιαλιστών και επίσης ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα, η Αρενά δεν έχει λάβει αίτημα για άρση της βουλευτικής της ασυλίας. Επίσης, προς το παρόν δεν την έχει «ενοχλήσει» η βελγική δικαιοσύνη, γεγονός το οποίο φρόντισε να υπενθυμίσει την Τετάρτη στη δήλωση που εξέδωσε για την παραίτησή της.

«Οι βελγικές αρχές δεν ζήτησαν την άρση της βουλευτικής ασυλίας μου, ούτε έχουν ερευνήσει το γραφείο ή το σπίτι μου, και το όνομά μου δεν έχει εμπλακεί με κανέναν τρόπο στην υπόθεση από τις δικαστικές αρχές», σημειώνει η ίδια.

Από την άλλη πλευρά, σημειώνει η «Le Soir», το όνομά της αναφερόταν τακτικά στον Τύπο αναφορικά με το σκάνδαλο Qatargate, λόγω των επαφών της με τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, αλλά και της θέσης της ως επικεφαλής της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το δεύτερο αποτελεί ζήτημα, καθώς στο πλαίσιο των συναντήσεων της εν λόγω υποεπιτροπής θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με αντικείμενο τις προσπάθειες εργαλειοποίησης από διεφθαρμένους ανθρώπους, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που διέρρευσαν στον Τύπο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...