Σε ηλικία 58 ετών ο πρώην πρωθυπουργός (2009-2011 και 2015-2019) επιστρέφει στην κυβέρνηση της Δανίας μετά την πρωτοφανή συμφωνία μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών, των κεντροδεξιών Φιλελεύθερων και των κεντρώων Μετριοπαθών.
Εκτός από ένα διάστημα 14 μηνών, από το 1978 ως το 1979, δεν έχουν ξανακυβερνήσει ποτέ μαζί στη Δανία οι Σοσιαλδημοκράτες και οι ιστορικοί τους αντίπαλοι, οι Φιλελεύθεροι.
Ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Γιάκομπ Έλεμαν- Γένσεν, που στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για τις εκλογές της 1η Νοεμβρίου καταφέρθηκε εναντίον της Φρέντερικσεν ελπίζοντας σε μια πλειοψηφία της δεξιάς, τελικά δέχθηκε να συμμαχήσει με την απερχόμενη πρωθυπουργό, "για το συμφέρον της Δανίας".
Πλέον θα είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας.
Πρωθυπουργός από το 2019 η Φρέντερικσεν ξεκινά τη δεύτερη θητεία της από μια εντελώς διαφορετική θέση. Μέχρι τις εκλογές ήταν επικεφαλής μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, η οποία βασιζόταν σε κόμματα που παραδοσιακά συμμαχούσαν με την αριστερά.
Αυτό "το μπλοκ της αριστεράς" κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, αλλά η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών προτίμησε να σχηματίσει έναν κεντρώο συνασπισμό.
Η Φρέντερικσεν δικαιολόγησε την απόφασή της αυτή λόγω της κατάστασης που επικρατεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και των πολλών κρίσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο ελιγμός αυτός όμως της επέτρεψε να αποδυναμώσει "το μπλοκ της δεξιάς", αφαιρώντας του τους Φιλελεύθερους.
Ωστόσο δεν κατάφερε να συμπεριλάβει στην κυβέρνηση το σοσιαλιστικό- φιλελεύθερο κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που ήταν ανοικτό σε έναν κεντρώο συνασπισμό.
Η νέα κυβέρνηση της Δανίας μετρά 23 μέλη, εκ των οποίων 11 Σοσιαλδημοκράτες, 8 Φιλελεύθεροι και 5 Μετριοπαθείς.