Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Το Τουβαλού στον Ειρηνικό στρέφεται στο metaverse για να διατηρήσει τον πολιτισμό του

Το Τουβαλού σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ψηφιακή εκδοχή του εαυτού του, προκειμένου να διατηρήσει την ιστορία και τον πολιτισμό του, καθώς η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλεί να το εξαφανίσει. Οι επιστήμονες του κλίματος προβλέπουν ότι ολόκληρη η χώρα θα έχει βουλιάξει μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, ο υπουργός Εξωτερικών του Τουβαλού, Σάιμον Κόφε, δήλωσε στη Διάσκεψη για το κλίμα COP27, ότι η νησιωτική χώρα θα γίνει η πρώτη ψηφιοποιημένη χώρα στο metaverse.

«Καθώς η γη μας εξαφανίζεται, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να γίνουμε το πρώτο ψηφιακό έθνος του κόσμου. Η γη μας, ο ωκεανός μας, ο πολιτισμός μας είναι τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του λαού μας. Και για να τα κρατήσουμε ασφαλή από ζημιές, ό,τι κι αν συμβεί στον φυσικό κόσμο, θα τα μεταφέρουμε στο cloud», δήλωσε ο Κόφε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών έγινε διεθνώς γνωστός στην περσινή σύνοδο κορυφής COP26 όταν εμφανίστηκε σε βίντεο βυθισμένος στο νερό μέχρι το γόνατο, για να τονίσει την υπαρξιακή απειλή που θέτει η κλιματική αλλαγή σε νησιωτικές χώρες όπως το Τουβαλού.

«Μόνο μια συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια μπορεί να διασφαλίσει ότι το Τουβαλού δεν θα μεταφερθεί μόνιμα στο διαδίκτυο και δεν θα εξαφανιστεί για πάντα», είπε.

«Εάν δεν υπάρξει μια παγκόσμια συνείδηση και μια παγκόσμια δέσμευση για την κοινή μας ευημερία», τόνισε ο υπουργός, «τότε σύντομα θα αναγκαστούν και άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο καθώς τα εδάφη τους εξαφανίζονται».

Το Τουβαλού, ένα σύμπλεγμα εννέα νησιών με πληθυσμό 12.000 κατοίκων στα μισά του δρόμου ανάμεσα στην Αυστραλία και στη Χαβάη, απειλείται εδώ και πολύ καιρό από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Για να επιτευχθεί ο στόχος του 1,5 βαθμού Κελσίου που έθεσε η Συμφωνία του Παρισιού, ο κόσμος έχει στη διάθεσή του οκτώ χρόνια για να μειώσει τις ετήσιες παγκόσμιες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά επιπλέον 45%. Για να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, απαιτείται επιπλέον μείωση των εκπομπών κατά 30%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ