Ένας άνδρας από το Λονδίνο δίνει μάχη με τον καρκίνο, με τεράστιο κόστος, καθώς λόγω μεταστάσεων ελπίζει πλέον σε ένα πειραματικό εμβόλιο που χρησιμοποιείται στη Γερμανία, ενώ η χημειοθεραπεία τον παραμόρφωσε και τον έκανε να μοιάζει με τον Φρέντυ Κρούγκερ.
Ο 41χρονος Geoffrey Seymour που είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει ένα παιδί, είδε αίμα στα κόπρανα του, δύο εβδομάδες πριν τα 40κοστα γενέθλια του και πήγε στον γιατρό, σύμφωνα με την thesun.co.uk. Εκεί έμαθε ότι νοσεί από καρκίνο στο πάγκρεας και έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργείο, αφαιρώντας ένα μικρό μέρος, ενώ ξεκίνησε να λαμβάνει και φαρμακευτική αγωγή.
αρόλα αυτά, τα φάρμακα δεν έδρασαν με τον καλύτερο τρόπο, αφού το πρόσωπο του παρουσίασε έντονες φουσκάλες και ένιωθε σαν να καίγεται. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ντρέπεται να κυκλοφορήσει έξω, αφού πολλοί τον κοιτούσαν επίμονα και σχολίασαν την εμφάνιση του, λέγοντας ότι μοιάζει στον Φρέντυ Κρούγκερ.
«Είχα μια πολύ άσχημη αντίδραση στο πρόσωπό μου. Ήταν γεμάτο από επώδυνες φουσκάλες που ένιωθα το πρόσωπο μου σαν να φλέγεται», είπε χαρακτηριστικά.
Η ελπίδα στο εμβόλιο
Η χειμοθεραπεία λοιπόν, όχι μόνο παραμόρφωσε το πρόσωπο του, αλλά δεν έδρασε πλήρως, με αποτέλεσμα να γίνει μετάσταση στο ήπαρ και πλέον να μην μπορεί να λάβει άλλα φάρμακα. Έτσι, ο Geoffrey Seymour βρήκε στο διαδίκτυο ένα πειραματικό εμβόλιο που στηρίζεται σε δενδριτικά κύτταρα και δοκιμάζεται στη Γερμανία, ενώ μία του δόση κοστίζει 19.000 ευρώ.
Ο ίδιος λοιπόν, ταξίδεψε στη χώρα που έκανε θεραπεία μιας εβδομάδας και πλέον ελπίζει να βγουν θετικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει χρήματα για να λάβει περισσότερες δόσεις.
Σημειώνεται, ότι στο βρετανικό Μέσο μίλησε η ειδικευμένη νοσηλεύτρια πληροφοριών για τον καρκίνο στο Cancer Research UK, Caroline Geraghty, για το συγκεκριμένο πειραματιό εμβόλιο και είπε το εξής:
«Η θεραπεία με δενδριτικά κύτταρα είναι ένας τύπος εμβολίου που μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο. Τα δενδριτικά κύτταρα βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίσει και να επιτεθεί σε μη φυσιολογικά κύτταρα, όπως τα καρκινικά κύτταρα. Για να φτιάξουν το εμβόλιο, οι επιστήμονες αναπτύσσουν δενδριτικά κύτταρα μαζί με καρκινικά κύτταρα στο εργαστήριο. Το εμβόλιο στη συνέχεια διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα για να επιτεθεί στον καρκίνο».