Κόσμος

Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας: Που θα κριθεί ο πόλεμος

Όσο ο ρωσικός πληθυσμός δεν επαναστατεί εναντίον του Πούτιν, θα συνεχίσει ο πόλεμος στην Ουκρανίας, τόνισε ο  Αυστριακός συνταγματάρχης Markus Reisner στο ZDF. 

Σε συνέντευξή του, ταξινομεί τις ρωσικές επιθέσεις σε πόλεις της Ουκρανίας τις τελευταίες ημέρες και δίνει την εκτίμησή του για την μέχρι τώρα πορεία του πολέμου αλλά και το μέλλον. 

... γιατί η Ρωσία επιτίθεται τώρα όλο και περισσότερο σε μη στρατιωτικές υποδομές

"Εδώ είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτές οι επιθέσεις, σε αντίθεση με τις επιθέσεις των προηγούμενων μηνών, στοχεύουν αποκλειστικά σε μη στρατιωτικές υποδομές. Επομένως, πρόκειται για προσπάθεια καταστροφής της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας''. 

''Γιατί; Για να ασκήσει πίεση στον πληθυσμό της Ουκρανίας. Και αυτή η πίεση θα πρέπει στη συνέχεια να μεταφερθεί από τον πληθυσμό στην ουκρανική κυβέρνηση. Με την έννοια του εξαναγκασμού τους σε μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων''. 

που κατά τη γνώμη του θα κριθεί ο πόλεμος

''Ο βασικός παράγοντας που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι αυτό που έχει σημασία είναι η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία. Χωρίς την υποστήριξη της Δύσης, η Ουκρανία δεν μπορεί να συνεχίσει αυτόν τον πόλεμο και ενδεχομένως να τον χάσει''. 

''Το έχουμε ήδη δει αυτό, επίσης στις τελευταίες επιθέσεις στο Χάρκοβο, στο Λίμαν και επίσης στη Χερσώνα. Εδώ, πάνω από όλα, χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός που παραδόθηκε από τη Δύση. Η Ρωσία το γνωρίζει αυτό και η Ρωσία τώρα προσπαθεί να βάλει σφήνα εδώ, προσπαθεί τώρα να αυξήσει την πίεση εδώ στις πατρίδες μας, έτσι ώστε αυτή η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία να σταματήσει''.

Η Ουκρανία θα μπορούσε να αντέξει ενάντια στα ρωσικά στρατεύματα για τα επόμενα χρόνια

''Αυτό θα εξαρτηθεί από τον βαθμό στον οποίο ο ρωσικός λαός είναι πρόθυμος να συνεχίσει αυτόν τον επιθετικό πόλεμο''.   

''Αλλά αν οι Ρώσοι επιμείνουν σε αυτό, φυσικά, επειδή ελέγχονται από το καθεστώς και είναι πεπεισμένοι ότι κάνουν το σωστό, τότε το πρόβλημα είναι ότι έχουμε αυτή τη μάζα εφέδρων, αυτές τις εφεδρείες, όπως έχουν αναπτυχθεί εδώ. Και η Ουκρανία έχει περιορισμένους πόρους''. 

Πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Σ. Στεπάσιν: Γιατί ο Πούτιν έγινε πιο σκληρός απέναντι στη Δύση

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Σεργκέι Στεπάσιν εξήγησε γιατί ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στην ιστοσελίδα mk.ru,  έχει γίνει πιο σκληρός με τη Δύση από ό,τι ήταν παλιά. Σημείωσε ότι πρόκειται για αντίδραση στην «εξαπάτηση» της Ρωσίας.

''Φυσικά, έγινε πιο σκληρός απέναντι σε αυτούς που στην πραγματικότητα εξαπάτησαν τον ίδιο και τη χώρα μας'', συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ότι ενώ ο Πούτιν αντικατέστησε τον Στεπάσιν ως πρωθυπουργός, ήλπιζε ότι η χώρα είχε επιτέλους κάνει φίλους με τη Δύση. Ωστόσο, όλα έγιναν εντελώς διαφορετικά.

Ο Σεργκέι Στεπάσιν υπηρέτησε ως Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις 19 Μαΐου έως τις 9 Αυγούστου 1999, μετά την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε πρωθυπουργός και στις 26 Μαρτίου 2000 εξελέγη επίσημα πρόεδρος.

 

 
 
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ