Κόσμος

Όποιος φυλάει τις υποθαλάσσιες δομές του έχει τις μισές-Ιταλοί με φρεγάτες, Μακρόν με σχέδιο

Μετά το σαμποτάζ του Nord Stream η ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια διακυβεύεται σοβαρά. Γράφαμε το Σάββατο πως η Ιταλία με ναρκαλιευτικά & φρεγάτες θα επιτηρεί τους αγωγούς φυσικού αερίου μετά το «πάθημα» του Nord Stream. Τώρα παίρνει σειρά  ο Μακρόν που θέλει να ασφαλίσει τα υποβρύχια καλώδια που παρέχουν την δυνατότητα λειτουργίας βασικών δομών του γαλλικού κράτους. 

Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε ποια τεχνικά μέσα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διεξαγωγή ορισμένων επιχειρήσεων στις θάλασσες που περιβάλλουν την Ευρώπη και ποιο είναι το επίπεδο ανάπτυξης της κατασκευής υποβρύχιων drones στη Δύση.

 

Ο αρχηγός του γαλλικου κράτους διέταξε έλεγχο των καλωδίων όπου περνούν τα ψηφιακά δεδομένα, σημειώνει η «Ευρώπη 1». Σύμφωνα με το γαλλικό LePoint.fr που επικαλείται το Europe 1 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν ζήτησε να γίνει επιθεώρηση στα γαλλικά υποβρύχια καλώδια. Αυτό αντιπροσωπεύει, μέχρι σήμερα, περίπου τριάντα σωλήνες που έχουν τοποθετηθεί αρκετές δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ωστόσο, μια τέτοια παρακολούθηση είναι σχεδόν αδύνατη. Ορισμένα καλώδια διανύουν μερικές φορές δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Για αυτό, οι ειδικοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν αισθητήρες ασφαλείας που είναι εγκατεστημένοι στα ίδια τα καλώδια. Πράγματι, σε κανονικούς χρόνους, αυτά προορίζονται για την ενίσχυση των δεδομένων που μεταφέρονται σε αυτά τα μεγάλα καλώδια , σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επιπλέον, αυτοί οι αισθητήρες μπορούν να ανιχνεύσουν οποιαδήποτε πράξη δολιοφθοράς , εξηγεί το Europe 1 .

 

Σχέδιο που παρουσιάστηκε στον Μακρόν 

Αν αυτοί οι άξονες ηλεκτρονικής επικοινωνίας βρίσκονται αρκετές δεκάδες μέτρα από την επιφάνεια του νερού, το Παρίσι είναι πραγματικά ανήσυχο. Ωστόσο, για να είναι ορατές οι συνέπειες τέτοιων πράξεων δολιοφθοράς, θα πρέπει να στοχεύουν τουλάχιστον τέσσερα έως πέντε καλώδια ταυτόχρονα.

Προκειμένου να προετοιμαστεί για τέτοια ενδεχόμενα, ο Μακρόν έχει λάβει μια σειρά από συστάσεις, ώστε να διατηρηθούν τα δεδομένα ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των δραστηριοτήτων «προτεραιότητας» στη χώρα. Έτσι, στόχος θα ήταν να γίνουν τα πάντα ώστε το νοσοκομειακό σύστημα ή οι τράπεζες να συνεχίσουν να λειτουργούν. Για αυτό, ο Emmanuel Macron θα μπορούσε να επιλέξει να αναστείλει την πρόσβαση σε πλατφόρμες ροής όπως το Netflix , το Prime Video ή ακόμα και το YouTube. Και για καλό λόγο, σύμφωνα με την αμερικανική έκθεση The Global Internet Phenomena, το Netflix καταναλώνει το 15% του παγκόσμιου εύρους ζώνης, για το YouTube αυτό ανέρχεται σε περισσότερο από 11%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ