Ολοκληρώθηκε η δημόσια τελετή της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ - Το χρονικό της ημέρας
Η τελευταία πράξη ενός σημαντικού κεφαλαίου στην ιστορία της Βρετανίας γράφτηκε σήμερα με την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, και τη δημόσια τελετή που διήρκησε για πάνω από 10 ώρες.
Το τελευταίο «αντίο» στην Ελισάβετ αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σύναξη ηγετών των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και των απανταχού γαλαζοαίματων, ενώ πλέον τα φώτα στρέφονται στον βασιλιά Κάρολο.
Δείτε το βίντεο από το Mega
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, αφού εκτιμάται ότι ως γεγονός, η κρατική κηδεία, η πρώτη στη Βρετανία από τον θάνατο του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965, είναι πιθανό να επισκιάσει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012.
Πολλές οι παράλληλες τελετές αλλά και τα παραλειπόμενα για τη σχέση των μελών της βασιλικής οικογένειας, ποιος έλαβε πρόσκληση και ποιος όχι, πόσο τιμούν με το ύφος και τις στιλιστικές επιλογές τους οι ηγέτες ξένων χωρών τη βασίλισσα.
Η σορός της βρίσκεται πλέον στη βασιλική Κρύπτη και στις 21.30 (ώρα Ελλάδας) θα γίνει ο ενταφιασμός χωρίς κάμερες. Αυστηρά ιδιωτικά. Μαζί με το φέρετρο του Φίλιππου που περιμένει στην Κρύπτη. Η οικογένειά της θα βρεθεί εκεί σε μία στιγμή που χαρακτηρίζεται από το παλάτι ως προσωπική.
Δείτε live εικόνα από το BBC
Τα δάκρυα της Μέγκαν Μαρκλ
Η στιγμή που η Μέγκαν Μαρκλ παρακολουθούσε τη μεταφορά του φερέτρου της Ελισάβετ Β'
Σε ένα κλίμα κατάνυξης και πένθους, τα φώτα έπεσαν στη διαδικασία αποχαιρετισμού της Ελισάβετ Β', στο πολύτιμης αξίας στέμμα πάνω στο φέρετρο αλλά και στους «αντάρτες» της βασιλικής οικογένειας.
Κύμα σχολίων πυροδότησε η παρουσία της συζύγου του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, που εμφανίστηκε να σκουπίζει τα δάκρυά της, ενώ παρακολουθούσε τη μεταφορά του φερέτρου της βασίλισσας από το Ουέστμνιστερ Άμπει.
Η δούκισσα του Σάσεξ εθεάθη να απομακρύνει τα δάκρυα από το μάγουλό της ενώ στεκόταν δίπλα στη βασιλική σύζυγο Καμίλα, τη δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ και τα παιδιά της, πρίγκιπα Τζορτζ και πριγκίπισσα Σάρλοτ.
Πριν από την ακολουθία, η Μέγκαν στεκόταν δίπλα στην Κέιτ.
Ξέσπασε σε κλάματα η πριγκίπισσα Σάρλοτ για την προγιαγιά της
Ράγισε καρδιές η πριγκίπισσα Σάρλοτ όταν ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια της κηδείας της προγιαγιάς της, βασίλισσας Ελισάβετ, με την 7χρονη κόρη του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον να σκουπίζει τα μάτια της από τα δάκρυα.
Η πριγκίπισσα Σάρλοτ βρισκόταν στο πλευρό του αδερφού της, Τζορτζ, και των γονιών της στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και στο Κάστρο του Ουίνσδορ για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.
Αν και φαινόταν ήρεμη καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, ξέσπασε σε κλάματα την ώρα που το φέρετρο με τη βασίλισσα Ελισάβετ τοποθετείτο στη νεκροφόρα που το μετέφερε στο Κάστρο του Ουίνσδορ, αναφέρει η βρετανική Sun.
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, φαίνεται να σκύβει πάνω από το κεφάλι της και να την παρηγορεί.
Αρκετοί ήταν οι χρήστες στα social media που συγκινήθηκαν από την – μόλις – 7χρονη πριγκίπισσα της Βρετανίας, αφού κλήθηκε να αποχαιρετήσει την προγιαγιά της σε μια ιδιαίτερα συγκινητική και λαμπρή τελετή.
Γιατί η Πίπα Μίντλετον δεν εκλήθη στην εξόδιο ακολουθία
Βασιλείς, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι από όλον τον κόσμο, μια «σύνοδος κορυφής» θα λέγαμε, έδωσαν το παρών στην κηδεία της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας.
Ωστόσο μια απουσία που σχολιάστηκε ήταν εκείνη της Πίπα Μίντλετον, της αδερφής της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον. Οι γονείς τους Κάρολ και Μάικλ Μίντλετον, πάντως, απαθανατίστηκαν στο Αββαείο για το τελευταίο αντίο.
Η Πίπα και ο σύζυγός της Τζέιμς Μάθιους δεν καλέστηκαν στην τελετή, καθώς υπάρχει ένας βασιλικός κανόνας που θέλει να στέλνονται δύο προσκλήσεις ανά σπίτι λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας. Αυτό αποτελεί μια αυστηρή οδηγία, ενώ συμπεριλαμβάνει και τις προσκλήσεις που απευθύνονται σε ξένους βασιλείς και μη βασιλικά μέλη.
Βέβαια να σημειώσουμε πως η αδερφή της Κέιτ Μίντλετον γέννησε πριν μερικούς μήνες το τρίτο της παιδί.
Φωτογραφίες και βίντεο από το Αββαείο του Γουεστμίνστερ
Γιατί έβαλαν τον Μπάιντεν να καθίσει στην πέμπτη σειρά από το…τέλος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία, Τζιλ, κάθισαν στην….14η σειρά στο Αβαείο του Γουέστμινστερ (πιο πίσω από τον πρόεδρο της Πολωνίας και της Γαλλίας) στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.
Αν και πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπαίντεν κάθισε στην θέση που όριζε το πρωτόκολλο, δηλαδή ακριβώς πίσω από τους βασιλιάδες της Ευρώπης, ενώ πιο μπροστά του (από την άλλη πλευρά) καθόντουσαν πρόεδροι κρατών, όπως ο Εμανουέλ Μακρόν.
Τα αμερικανικά πρωτόκολλα ασφαλείας για τον πρόεδρο είναι αυστηρά και απαιτούσαν να ταξιδεύει με το θωρακισμένο αυτοκίνητο με οχήματα ασφαλείας γύρω του.
Ωστόσο ακόμη κι αν έφτασε άνετος στο σημείο, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους ηγέτες, ο ίδιος κάθισε στην θέση που του άρμοζε μέσα στο Αββαείο.
Υπενθυμίζεται πως οι θέσεις στην κηδεία της Ελισάβετ είχαν αυστηρό πρωτόκολλο για τους αρχηγούς κρατών, τους πρωθυπουργούς και τους προέδρους, τα μέλη των ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών και άλλους προσκεκλημένους, οι οποίοι συνολικά έφτασαν περίπου τους 2.000.
Οι καλεσμένοι κάθονταν αριστερά, δεξιά και μπροστά από την «εξέδρα» που κρατούσε το φέρετρο της βασίλισσας. Ο βασιλιάς Κάρολος και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας φυσικά ήταν στις πρώτες σειρές.
Παύλος – Μαρί Σαντάλ: Στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Αββαείο του Westminster
Το παρών στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν μέλη και της τέως ελληνικής βασιλικής οικογένειας, όπως η Άννα Μαρία, ο Παύλος και η σύζυγός του Μαρί Σαντάλ.
Ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και η σύζυγός του τίμησαν με την παρουσία τους τη βρετανική βασιλική οικογένεια και απέτισαν φόρο τιμής στην Ελισάβετ.
«Την είδα τελευταία φορά με τον πρίγκιπα Φίλιππο, θα θυμάμαι το χαμόγελό της. Από μικρή είχε πει πως ήθελε να αφοσιωθεί στη βασιλεία της, κάτι το οποίο έκανε και σε εμάς -ως κοινούς ανθρώπους, θα το πω έτσι μας έκανε την ίδια αίσθηση- να δουλέψει ο καθένας με τον εαυτό του, να κάνει το καλύτερο που μπορεί να κάνει», είχε δηλώσει ο Παύλος σε συνέντευξή του στον ANT1.
Μπαράκ Ομπάμα: «Θα θυμάμαι την καλοσύνη και την ευαισθησία της»
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θυμήθηκε τις συναντήσεις του με τη βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς σήμερα (19.9.2022) πραγματοποιήθηκε η κηδεία της, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «καλοσύνη και την ευαισθησία» της.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ένας από τους ηγέτες των ΗΠΑ που τη συνάντησαν. Αυτές τις συναντήσεις θυμήθηκε ο ίδιος σήμερα, λέγοντας ότι την πρώτη φορά που τη συνάντησε του θύμισε τη γιαγιά του ενώ ανέφερε ότι ήταν πολύ ευγενική τόσο στον ίδιο όσο και στη σύζυγό του, Μισέλ.
«Με εξέπληξε όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στον τρόπο της… (ήταν) πολύ ευγενική, αλλά και καθόλου επιπόλαιη, (με μια) στυγνή αίσθηση του χιούμορ, είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε βίντεο που ανέβασε στους λογαριασμούς του στα social media.
Ο Μπαράκ Ομπάμα θυμήθηκε και μια άλλη περίσταση, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ προσκάλεσε τον ίδιο, τη Μισέλ Ομπάμα και τις δύο κόρες τους για τσάι στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Τότε, περιηγήθηκαν και στους χώρους μέσα και έξω από τα ανάκτορα με τη χρυσή άμαξα της βασίλισσας.
«[Η στιγμή αυτή] έχει σημαδέψει τις ζωές των δύο κορών μου», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σε μια άλλη περίσταση που περιέγραψε ο κ. Ομπάμα, η σύζυγός του και οι δύο κόρες του προσκλήθηκαν για τσάι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και αργότερα οδήγησαν με τη χρυσή άμαξα της Βασίλισσας γύρω από τους χώρους – μια στιγμή που είπε «άφησε σημάδι στη ζωή των κορών μου που είναι ακόμα εκεί».
Σε μια άλλη συνάντηση, ένα κρατικό δείπνο το 2011 στο Μπάκιγχαμ, ο Ομπάμα είπε ότι η Μισέλ είχε… ανησυχήσει ότι η καρφίτσα που επέλεξε να δώσει στη βασίλισσα Ελισάβετ ως δώρο ήταν πολύ απλή για τη γκαρνταρόμπα της.
Ωστόσο, το επόμενο απόγευμα σε ένα δείπνο στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, η βασίλισσα τη φορούσε, με τον Μπαράκ Ομπάμα να λέει ότι «ήταν ένα παράδειγμα της προσοχής που έδινε στην αλληλεπίδραση μαζί μας αλλά και με όποιον μιλούσε και συναντούσε».
«Ο συνδυασμός της αίσθησης του καθήκοντος και της ξεκάθαρης κατανόησης του ρόλου της ως συμβόλου για το έθνος της και ως φορέα ενός συγκεκριμένου συνόλου αξιών, σε συνδυασμό με μια πολύ ανθρώπινη ποιότητα καλοσύνης και εκτίμησης, νομίζω ότι αυτό την έκανε τόσο αγαπητή όχι μόνο στη Μεγάλη Βρετανία αλλά σε όλο τον κόσμο», κατέληξε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Το εκθαμβωτικό στέμμα πάνω στο φέρετρό της
Το 2018 η βασίλισσα Ελισάβετ είχε αστειευτεί σχετικά με το βάρος του στέμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να κοιτάξει προς τα κάτω και να διαβάσει τον λόγο της, προκειμένου να μην σπάσει τον λαιμό της.
Ένα εντυπωσιακό μωβ στέμμα βρίσκεται πάνω στο φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ.
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά στέμματα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας με ανεκτίμητη αξία, το οποίο κοσμούν 3.000 πολύτιμοι λίθοι, ανάμεσα στους οποίους 2.868 διαμάντια, 273 μαργαριτάρια, 17 ζαφείρια, 11 σμαράγδια και 5 ρουμπίνια.
Ιστορικά, ήδη από τον Μεσαίωνα, τα στέμματα υπήρξαν ένδειξη πλούτου και κύρους.
Το αυτοκρατορικό στέμμα, κατασκευάστηκε το 1937 για τη στέψη του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ και πατέρα της Ελισάβετ και σχεδιάστηκε για να είναι ελαφρύτερο και να εφαρμόζει καλύτερα από το στέμμα που αντικατέστησε – το οποίο χρονολογούνταν πίσω στην εποχή της Βασίλισσας Βικτωρίας.
«Μπορεί να σπάσει ο λαιμός σου από το βάρος»
Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το φορούσε κάθε χρόνο για τα εγκαίνια της Βουλής, καθώς καθόταν σε έναν χρυσό θρόνο και διάβαζε τα βασικά νομοθετικά σχέδια της κυβέρνησης για το επόμενο έτος.
Το 2018 η βασίλισσα Ελισάβετ είχε αστειευτεί σχετικά με το βάρος του στέμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να κοιτάξει προς τα κάτω και να διαβάσει τον λόγο της, αλλά θα πρέπει να σηκώνει τον λόγο, προκειμένου να μην σπάσει τον λαιμό της. Για να καταλήξει: «Υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα στα στέμματα, αλλά κατά τα άλλα είναι αρκετά σημαντικά πράγματα».
Σύμφωνα με το BBC, το 2019, όταν η μονάρχης είχε κλείσει τα 90, χρησιμοποιήθηκε ένα ελαφρύτερο στέμμα και το 2021, την τελευταία φορά που συμμετείχε στην τελετή, δεν φορούσε καθόλου στέμμα.
Ανάμεσα στους πολύτιμους λίθους που το κοσμούν, βρίσκεται και ένα διαμάντι Cullinan II 317 καρατίων, που έχει κοπεί από το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί ποτέ. Αλλά και ο παλαιότερος λίθος που βρίσκεται στη βασιλική συλλογή: ένα ζαφείρι που λέγεται πως έχει κοσμήσει δαχτυλίδι του Βασιλιά Εδουάρδου του Εξομολογητή, πίσω στον 11ο αιώνα. Πρόκειται για το ζαφείρι που τώρα βρίσκεται στο κέντρο του σταυρού του αυτοκρατορικού στέμματος.
Ένας πολύτιμος λίθος του στέμματος, πάντως, που ξεχώριζε η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι ένα μεγάλο κόκκινο ρουμπίνι γνωστό ως Black Prince’s Ruby. Η ιστορία αυτού του ρουμπινιού φτάνει πίσω στο 1415 και τον Βασιλιά Χένρι Ε’ που λέγεται ότι το φόρεσε στη Μάχη του Αζινκούρ, κατά τη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου.
Όσο για την αξία του αυτοκρατορικού στέμματος, είναι σχεδόν αδύνατο να υπολογιστεί με ακρίβεια, αλλά, όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά ο ειδικός στα ζητήματα του παλατιού, Alastair Bruce, «μπορείτε να προσθέσετε τόσα μηδενικά όσοι είναι και οι πολύτιμοι λίθοι πάνω σε αυτό».
Τι συμβολίζει τo σπάσιμο της ράβδου πάνω στο φέρετρο
Πριν από την ολοκλήρωση της τελετής με τον τελευταίο ύμνο, το Αυτοκρατορικό Στέμμα, η βασιλική σφαίρα και το βασιλικό σκήπτρο αφαιρέθηκαν από το φέρετρο και τοποθετήθηκαν στην Αγία Τράπεζα από τον Ηγούμενο του Ουίνδσορ.
Με το τέλος του θρησκευτικού ύμνου ο βασιλιάς Κάρολος εναπόθεσε πάνω στο φέρετρο το λάβαρο του Λόχου της Βασίλισσας, ενώ ο Λόρδος Αρχιθαλαμηπόλος, ο προϊστάμενος του προσωπικού του βασιλικού οίκου, έσπασε τη ράβδο που συμβολίζει το ρόλο του και θα την τοποθετήσει πάνω στο φέρετρο.
Τα δύο αγαπημένα της κόργκι την περίμεναν στο Κάστρο του Γουίνσδορ
Μέχρι και τα κατοικίδια σκυλιά της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Κάστρου του Γουίνσδορ, εκεί όπου οδηγήθηκε η σορός της το απόγευμα της Δευτέρας (19.9.2022) για να πραγματοποιηθεί η δεύτερη και τελευταία κηδεία της.
Τα σκυλιά, Μουίκ και Σάντι, κρατούν δύο φρουροί του Κάστρου του Γουίνσδορ, την ώρα που περιμένουν να φτάσει η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ και να πραγματοποιηθεί η κηδεία της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.
Ο πρίγκιπας Άντριου φαίνεται σε μερικές εικόνες να πηγαίνει και να τα χαϊδεύει ενώ συνομιλεί με τους φρουρούς.
Άλλωστε, τα σκυλιά ήταν μια από τις τρεις μεγάλες αγάπες της βασίλισσας Ελισάβετ και τα κόργκι η αγαπημένη της ράτσα. Μέσα σε 70 χρόνια έχει πάνω από 30 τέτοια σκυλιά στην κατοχή της. Το ακριβές όνομα της ράτσας τους είναι Pelmbroke Welsh Corgi.
Μάλιστα, τα βασιλικά κόργκι έχουν κάνει αρκετές δημόσιες εμφανίσεις και έχουν γίνει αφιερώματα σε αυτά από ΜΜΕ παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως το Vanity Fair που τα φιλοξένησε σε εξώφυλλο το 2016.
Έχουν απεικονιστεί και απαθανατιστεί σε διάφορα έργα τέχνης, όπως αγάλματα, επαγγελματικές φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής. Για παράδειγμα, το νόμισμα κορώνας για το Χρυσό Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ απεικονίζει τη βασίλισσα με ένα κοργκί.
Τα κόργκι είχαν εμφανιστεί και στο περίφημο βίντεο της βασίλισσας Ελισάβετ με τον Τζέιμς Μποντ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.
Τώρα, ο Μουίκ και η Σάντι θα τεθούν υπό τη φροντίδα του πρίγκιπα Άντριου και της πρώην συζύγου του, Σάρα Φέργκιουσον.
Μια αράχνη βρέθηκε πάνω... στο φέρετρο και περπάτησε στο σημείωμα του Καρόλου
Η ύπαρξη της αράχνης έγινε ορατή από τους χρήστες των social media που την είδαν να περπατάει πάνω στο σημείωμα που είχε αφήσει ο βασιλιάς Κάρολος δίπλα από το αυτοκρατορικό στέμμα
Τον γύρο των social media κάνουν φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν μια αράχνη να περπατάει πάνω στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, κατά τη διάρκεια της κηδείας της. Η ύπαρξη της αράχνης έγινε ορατή από τους χρήστες των social media που την είδαν να περπατάει πάνω στο σημείωμα που είχε αφήσει ο βασιλιάς Κάρολος δίπλα από το αυτοκρατορικό στέμμα.
«Η πιο διάσημη αράχνη του κόσμου», ήταν το σχόλιο ενός χρήστη των social media ενώ τα βρετανικά ΜΜΕ δεν μπορούσαν να μην σχολιάσουν το συγκεκριμένο γεγονός. Επωφελείται από καλύτερη τηλεοπτική κάλυψη σε σχέση με άλλων ανθρώπων που βρίσκονται στην κηδεία, γράφει ο «Guardian», δείχνοντας μια φωτογραφία ενός παιδιού, το πρόσωπο του οποίου κρύβεται πίσω από ένα κερί.
Από την πλευρά της η Telegraph αναφέρει ότι η παρουσία της αράχνης αποτελεί μια υπενθύμιση: πάντα μπορούν να υπάρξουν εκπλήξεις, ακόμα και μετά από τόσο προσεκτικό προγραμματισμό.
Ο μικρός από τη χορωδία που έκλεψε καρδιές και συγκλόνισε
Ο μικρός σταρ που απήγγειλε στίχους από την «Αποκάλυψη του Ιωάννη» της Καινής Διαθήκης στο Ουέσμνιστερ Άμπει
Συγκίνηση, κατάνυξη, αποχαιρετισμός, το τρίπτυχο αυτό επικράτησε στο Ουέσμνιστερ Άμπει, στον επιβλητικό χώρο όπου χιλιάδες κόσμου είπε το «ύστατο χαίρε στην Ελισάβετ Β'. Στη διάρκεια της κηδείας δεν ήταν λίγοι εκείνοι, όπως φάνηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ξεχώρισαν ένα καστανόξανθο αγοράκι-μέλος της χορωδίας να απαγγέλλει ύμνους και ψαλμωδίες.
Στίχους από την «Αποκάλυψη του Ιωάννη» της Καινής Διαθήκης έψαλε η χορωδία στο Ουέσμνιστερ Άμπει, στον χώρο, με ιστορία 753 ετών, στο κεντρικό Λονδίνο, όπου μεταφέρθηκε το φέρετρο της Ελισάβετ Β'.
Από τις αρχές του 18ου αιώνα οι κρατικές κηδείες τελούνται σε αυτόν τον χώρο.
Κατά τη διαδικασία της ψαλμωδίας από τη χορωδία, τα κοινωνικά δίκτυα «πλημμύρισαν» με εικόνες ενός μικρού αγοριού μέλους της ομάδας που ξεχώρισε για το ύφος και το συναίσθημα που «έβγαλε» για την Ελισάβετ Β'.
«Ο μικρός με τα κόκκινα μαλλιά από τη χορωδία μού έκλεψε την καρδιά με τη σοβαρότητά του» έγραψε ένας χρήστης των social media.
Άλλοι έκαναν λόγο για έναν «σούπερ-σταρ» ενώ υπήρχαν κι εκείνοι που μίλησαν για μια «θεατρικών διατάσεων ερμηνεία».
Κι άλλη «λιποθυμία»
Μετά τον φρουρό που λιποθύμησε δίπλα στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και τον αστυνομικό που είδαμε νωρίτερα να μεταφέρεται με φορείο, σειρά είχε ένα μέλος της μουσικής μπάντας.
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του reuters, η κοπέλα που είναι μέλος της μπάντας, ξάπλωσε σε φορείο και της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, καθώς ένιωσε μια αδιαθεσία.
Η πίεση να τηρηθούν όλα κατά γράμμα την ώρα της κηδείας της Ελισάβετ, φαίνεται ότι είναι δυσβάσταχτη και κάποιοι «λύγισαν» στη φόρτιση της στιγμής.