Κόσμος

Τακτική ''τριπλού χτυπήματος'' από τους Ρώσους! Τι είναι και πως την χρησιμοποιούν

Μετά την κατάληψη του Σεβεροντενσκ και του Λισινγκανσκ, η τακτική της Ρωσίας στην Ουκρανία άλλαξε. Τώρα τα χτυπήματα γίνονται όχι μόνο κοντά, αλλά και σε σημαντική απόσταση από την πρώτη γραμμή. 

Μετά από μεγάλες στρατιωτικές επιτυχίες στο Ντονμπάς, ο ρωσικός στρατός συνέχισε να ωθεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στα δυτικά των διοικητικών συνόρων της ΛΔΔ και του ΛΠΡ, καθώς και στη νότια Ουκρανία. Στην Οδησσό, πύραυλοι κρουζ κατέστρεψαν έναν κόμβο εφοδιαστικής όπου αποθηκεύονταν οι αμερικανικοί πύραυλοι Harpoon και ένα σημαντικό μέρος των δυτικών όπλων που μεταφέρθηκαν ως στρατιωτική βοήθεια. Μετά από αυτές τις επιχειρήσεις, ο Αμερικανός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Σκοτ ​​Ρίτερ είπε ότι η Ρωσία «εξασφάλισε ουσιαστικά τη νίκη στο πεδίο της μάχης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

''Η Ρωσία δεν έχει προβλήματα με όπλα οποιασδήποτε εμβέλειας. Μπορεί να χτυπήσει όποιον στόχο κρίνει κατάλληλο. Η απόσταση σε αυτή την περίπτωση δεν έχει σημασία - 100 χιλιόμετρα ή 1000. Αυτό είναι ένα κρίσιμο πλεονέκτημα που ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορέσει να εξουδετερώσει ακόμη και με τη βοήθεια δυτικών όπλων'', δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, Σκοτ Ρίτερ. 

''Την ίδια μέρα, ο ρωσικός στρατός με πύραυλο Κρουζ κατέστρεψε μαχητικά Su-27 και MiG-29 που στάθμευαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Kanatovo στην περιοχή Kirovograd. Αυτό το αντικείμενο βρίσκεται σε σημαντική απόσταση από τη ζώνη μάχης και ήταν εξαιρετικής σημασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για πολλούς λόγους ταυτόχρονα''. 

''Το Κανάτοβο είναι ένα από τα τελευταία σχετικά άθικτα αεροδρόμια, όπου, μετά τις 24 Φεβρουαρίου, μέρος των μαχητικών της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας εκκενώθηκε. Μετά τη μεταφορά ορισμένων μαχητικών, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ξεκίνησαν τις κατασκευές. Προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τον διάδρομο προσγείωσης και τα υπόστεγα αποθήκευσης. Στο μέλλον, το αεροδρόμιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εξόδους, αλλά τώρα ο ουκρανικός στρατός έχασε αυτή την ευκαιρία''.

''Το 2020, σύμφωνα με την αναλυτική πύλη The Military Balance, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία διέθετε 80 μαχητικά Su-27 και MiG-29. Στις 24 Ιουλίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι από την έναρξη του SVO στην Ουκρανία, έχουν καταστραφεί 260 αεροσκάφη διαφόρων τύπων. Το κύριο πλήγμα, σύμφωνα με τον πρώην στρατιωτικό πιλότο Andrey Stupchak, έπεσε στα Su-25 και MiG-29, τα οποία εκτοξεύτηκαν εναντίον των ρωσικών Su-30 και Su-35 «σε άχρηστη κατάσταση»''.

'' Η απομάκρυνση των υπόλοιπων μαχητών μακριά από τις μάχες είναι μια κλήση αφύπνισης. Αυτό σημαίνει ότι οι μηχανές δεν είναι έτοιμες για μάχη. Τα επιθετικά αεροσκάφη Su-25, τα οποία η Ουκρανία χάνει πιο ενεργά από άλλα αεροσκάφη, μπορούν να εκτελέσουν τη λειτουργία της προστασίας του εναέριου χώρου, αλλά αυστηρά σε περιορισμένο βεληνεκές. Ούτε σε ταχύτητα ούτε σε εύρος πτήσης μπορούν να συγκριθούν με άλλα μαχητικά'', δηλώνει ο Αντρέι Στουπτσάκ, πρώην στρατιωτικός πιλότος, έφεδρος ταγματάρχης. 

 

Απώλειες της Ουκρανίας τον Ιούλιο του 2022

 

Σύμφωνα με τους συνομιλητές του Life στη ζώνη NVO, οι απώλειες του ουκρανικού στρατού μέχρι το τέλος Ιουλίου 2022 πλησίαζαν τα χίλια άτομα την ημέρα. Οι μισοί από αυτόν τον αριθμό είναι βαριά τραυματισμένοι στρατιώτες, των οποίων η περαιτέρω συμμετοχή στις εχθροπραξίες τίθεται υπό αμφισβήτηση. Οι βαριές απώλειες, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, οδήγησαν στο γεγονός ότι μόνο το 30% των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη νότια κατεύθυνση είναι εξοπλισμένες όπως απαιτείται. 

Η αδυναμία ενός κανονικού πολέμου ανάγκασε το Κίεβο να διαψεύσει τις δικές του δηλώσεις για «επικείμενη επίθεση». Ο Αλεξέι Αρέστοβιτς, σύμβουλος του Προέδρου της Ουκρανίας, έχει ήδη δηλώσει ότι: ''Η κατάσταση στο νότο εξελίσσεται "όχι με τον καλύτερο τρόπο" για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αναγνωρίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν να στραφούν σε επιθετικές ενέργειες αντί για αμυντικές''. 

 

Οι συνομιλητές του Life στη ζώνη NMD σημειώνουν ότι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για την επιτυχή προέλαση του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία εξακολουθεί να είναι το πυροβολικό. Σύμφωνα με πηγές του Life, ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα πυραυλικά συστήματα Uragan-1M προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που διακρίνει αυτό το όπλο από τα κλασικά συστήματα πυροβολικού είναι η δυνατότητα χρήσης πυραύλων διαφόρων διαμετρημάτων. 

Στην πραγματικότητα, αυτό το όπλο καθιστά δυνατή την αντικατάσταση των επιχειρησιακών-τακτικών συγκροτημάτων Iskander σε ορισμένους τομείς του μετώπου. Οι δορυφορικά καθοδηγούμενοι πύραυλοι καταστρέφουν ιδιαίτερα σημαντικά αντικείμενα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας: αρχηγεία, αποθήκες και σημεία επικοινωνίας και οι πύραυλοι 122 mm καταστρέφουν θέσεις στρατευμάτων. 

Τακτική ''τριπλού χτυπήματος'' 

 

 

Οι συνομιλητές του Life στη ζώνη NVO σημειώνουν ότι ο αιχμάλωτος ουκρανικός στρατός, αποκαλούν την τακτική του ρωσικού στρατού «τριπλό χτύπημα». Αναφέρουν αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές της Ουκρανίας. Πυροβολικό και επιθετικά αεροσκάφη, βομβαρδίζουν τις θέσεις των ΕΔ της Ουκρανίας. 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα του «τριπλού χτυπήματος» είναι ο ηλεκτρονικός πόλεμος. Σύμφωνα με πληροφορίες των αιχμαλώτων στρατιωτών του ουκρανικού στρατού, «πέντε με δέκα λεπτά πριν τον βομβαρδισμό εξαφανίζεται κάθε σύνδεση στην περιοχή». Εξαιτίας αυτού, ούτε αξιωματικοί ούτε ιδιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μπορούν να ζητήσουν ενισχύσεις ή τουλάχιστον να αναφέρουν ότι ο βομβαρδισμός έχει αρχίσει.

Την ίδια στιγμή, οι κρατούμενοι παραπονιούνται ότι η τακτική του ουκρανικού στρατού, που στερείται βαρέων όπλων, επικοινωνιών, τροφίμων και φαρμάκων, θυμίζει όλο και περισσότερο «τουρκικές τηλεοπτικές εκπομπές»: για ένα ρεπορτάζ, «εξοπλισμένοι άνθρωποι από την πρωτεύουσα έρχονται στην μέρη εχθροπραξιών, τραβήξτε μερικές φωτογραφίες και φύγετε πίσω». Σύμφωνα με τους κρατούμενους, η πραγματική κατάσταση των πραγμάτων του ουκρανικού στρατού στη νότια κατεύθυνση είναι τέτοια που «κάθε τρεις μέρες ένα ολόκληρο σύνταγμα παραδίδεται».

https://www.youtube.com/watch?v=074d2vAXaLk

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ