Κόσμος

Γιατί ο Βρετανός υπ. Άμυνας συνέκρινε τις δυτικές διπλωματικές προσπάθειες στην Ουκρανία με την περίοδο των Ναζί

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας συνέκρινε τις δυτικές διπλωματικές προσπάθειες για την αποτροπή μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με τον κατευνασμό της ναζιστικής Γερμανίας πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Γουάλας δήλωσε στους Sunday Times ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε να στείλει τα μαζικά του στρατεύματα στην Ουκρανία "ανά πάσα στιγμή" και υπέδειξε ότι μη κατονομαζόμενες δυτικές χώρες δεν είναι αρκετά σκληρές με τη Μόσχα.

"Μπορεί (ο Πούτιν) απλώς να απενεργοποιήσει τα τανκς του και να πάμε όλοι στα σπίτια μας, αλλά υπάρχει μια μυρωδιά Μονάχου στον αέρα από ορισμένους στη Δύση", δήλωσε ο Wallace.

Η Συμφωνία του Μονάχου του 1938 παραχώρησε στη ναζιστική Γερμανία τμήματα της Τσεχοσλοβακίας σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να αποτραπεί μια μεγάλη σύγκρουση στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δυτικοί ηγέτες πηγαινοέρχονται στη Μόσχα με την ελπίδα να πείσουν τον Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματά του.

"Το ανησυχητικό είναι ότι παρά την τεράστια ποσότητα αυξημένης διπλωματίας, αυτή η στρατιωτική ενίσχυση συνεχίστηκε. Δεν έχει σταματήσει, έχει συνεχιστεί", δήλωσε ο Γουάλας.

Ερωτηθείς σχετικά με τη σύγκριση του Μονάχου στην τηλεόραση της Κυριακής το πρωί, ο συνάδελφός του Βρετανός συντηρητικός βουλευτής Μπράντον Λιούις δήλωσε ότι ο συσχετισμός με τους Ναζί "δεν είναι το θέμα".

Ο Γουάλας έκανε "τη σύγκριση μεταξύ των διπλωματικών προσπαθειών που έγιναν πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και των διπλωματικών προσπαθειών που κάνουμε όλοι μας τώρα", δήλωσε ο Λιούις στο Sky News.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ