Στο Μεξικό μπορεί να βρει παντού μια τεράστια ποικιλία από τάκο με ένα σωρό συστατικά, όμως το συγκεκριμένο είναι κάτι άκρως δυσεύρετο και θεωρείται εξαιρετικό όχι μόνο για τη γεύση του, αλλά και για τα συστατικά του.
Το ασυνήθιστο αυτό τάκο αποτελεί γευστική δημιουργία του σεφ Χουάν Λιτσέριο Αλκαλά, εμπνευστή εξαιρετικών πιάτων, και πωλείται σε ένα από πιο πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στο Μεξικό, στο Grand Velas Los Cabos
Μεταξύ των συστατικών του υπάρχει μοσχαρίσιο κρέας Kobe (μια εξαιρετική κοπή από την Ιαπωνία), αστακός, τυρί μπρι μαύρης τρούφας, χαβιάρι Beluga και λευκή τρούφα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα El Universal, αυτός ο συγκεκριμένος συνδυασμός πανάκριβων συστατικών θα μπορούσε να δικαιολογήσει την τιμή αυτού του μοναδικού τάκο.
Όσο για την τορτίγια αυτού του τάκο ετοιμάζεται από ένα μίγμα με καλαμπόκι και χρυσό 24ων καρατίων.
Για να απολαύσει κανείς αυτό το τάκο σε όλο του το γευστικό μεγαλείο, ο δημιουργός του προτείνει να το συνοδεύσει με μια τεκίλα Pasión Azteca Ultra Premium Añejo tequila.
Πρόκειται για μια πρίμιουμ τεκίλα με το μπουκάλι να κοστίζει περίπου 150 χιλ. δολάρια, γιατί μεταξύ άλλων η φιάλη είναι διακοσμημένη με διαμάντια και ντυμένη με πλατίνα και χρυσό.
Με αυτόν τον τρόπο, το πιο ακριβό τάκο στον κόσμο έχει τιμή που φτάνει στα περίπου 25.485 δολάρια (22.500 περίπου).
Για να μπορέσει να το απολαύσει κάποιος, θα πρέπει να διαμένει στο ξενοδοχειακό συγκρότημα και να καταβάλει μια προκαταβολή ύψους 12.500 δολαρίων.