Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ισπανοί και Ιταλοί σώζουν την τουρκική οικονομία-Κι εμείς περιμένουμε η ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα

Μετά από τους Ισπανούς που γράφαμε χθες πως "έβαλαν πλάτη" δια του τραπεζικού τομέα στην παραπαίουσα τουρκική οικονομία , σήμερα ήλθε μεγάλη στήριξη και από τους Ιταλούς. 

Κι εμείς περιμένουμε η ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία... Γελάνε και τα έδρανα... 

Ο διαγωνισμός για την περιοχή φυσικού αερίου Sakarya κατακυρώνεται σε Ιταλούς

Η ιταλική εταιρεία παροχής υπηρεσιών πετρελαιοειδών Saipem έχει αναλάβει την τοποθέτηση υποθαλάσσιου αγωγού που θα μεταφέρει το αέριο από το Πεδίο Αερίου Sakarya στη Μαύρη Θάλασσα στην ξηρά.​​​​

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της εταιρείας, η Saipem υπέγραψε δύο νέα συμβόλαια στο εξωτερικό για 600 εκατομμύρια δολάρια σε δραστηριότητες αποστολής και εγκατάστασης.

Η πρώτη σύμβαση της Chevron Australia καλύπτει το έργο Jansz-lo, ένα κοίτασμα φυσικού αερίου που βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα από τη βορειοδυτική ακτή της Αυστραλίας.

Η δεύτερη σύμβαση καλύπτει την τοποθέτηση υποθαλάσσιου αγωγού στο Πεδί Αερίου Sakarya στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Στο πλαίσιο της σύμβασης, η μεταφορά και εγκατάσταση της γραμμής σε βάθος 2.200 μέτρων θα πραγματοποιηθεί με το πλοίο Castorone της Saipem. Την άνοιξη του 2022 θα ξεκινήσουν οι υπεράκτιες εργασίες για την τοποθέτηση της γραμμής που θα μεταφέρει το αέριο στο πεδίο από κάτω από τη θάλασσα στη στεριά.

Ο Γενικός Διευθυντής της Saipem, Francesco Caio, οι απόψεις του οποίου περιλαμβάνονται στη δήλωση, ανέφερε ότι η υπογραφή των εν λόγω συμβάσεων αποκάλυψε την τεχνογνωσία της εταιρείας στην υποθαλάσσια εγκατάσταση. «Αυτές οι νέες συμβάσεις στον τομέα του φυσικού αερίου, που είναι βασικό στοιχείο της ενέργειας μετάβασης, αποτελούν συγκεκριμένους δείκτες της βελτίωσης της ζήτησης», χρησιμοποίησε τη φράση.

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Fatih Dönmez, δήλωσε ότι το αέριο της Μαύρης Θάλασσας θα εκφορτωθεί σε τρία στάδια και είπε: «Ολοκληρώσαμε το σχεδιασμό των συστημάτων παραγωγής φυσικού αερίου στον βυθό της θάλασσας, που είναι το πρώτο στάδιο. Ξεκινήσαμε τις προετοιμασίες για 10 φρεάτια στο πρώτο στάδιο. Το 2022 θα τοποθετήσουμε 169 χιλιόμετρα σωλήνων στον βυθό της θάλασσας». 

Κι εμείς βαυκαλιζόμαστε για την "φίλη και σύμμαχο χώρα Ιταλία" επαναλαμβάνοντας την συμφωνία για την ΑΟΖ... Τις τρύπες των συμφωνιών για οριοθέτηση της ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, που αφήνουν παράθυρο στην Τουρκία το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ τις ανέλυσε σε προηγούμενο άρθρο. 

Θυμίζουμε και την «πρωτιά» της Ιταλίας σε επενδύσεις στην Τουρκία και έρχεται και δένει το γλυκό...

Τουρκικό δημοσίευμα: «Πανικός στην Ελλάδα από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Τουρκίας στον Εύξεινο Πόντο»

 


 Σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα δημιουργήθηκε …πανικός στην Ελλάδα η ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα…

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην τουρκική εφημερίδα Σταρ [Star Gazete], ο ελληνικός Τύπος χρησιμοποίησε τον τίτλο «Η Τουρκία ετοιμάζεται να εξορύξει φυσικό αέριο σε νέες περιοχές στη γειτονιά μας» και υπογράμμισε ότι το μεγάλο Πεδίο Αερίου ‘Sakarya’ στη Μαύρη Θάλασσα θα αρχίσει να αντλείται το 2024.

Ενώ το κοίτασμα φυσικού αερίου, το οποίο ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2020, σχεδιάζεται να τεθεί σε λειτουργία το 2024, οι προκαταρκτικές έρευνες που έγιναν τόσο στην περιοχή όσο και στη Μαύρη Θάλασσα καταγράφηκαν ως η μεγαλύτερη ανακάλυψη της χρονιάς στις βαθιές θάλασσες και η δεύτερη μεγαλύτερη μεταξύ όλων των ανακαλύψεων αερίου στον κόσμο.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας έχει υπολογίσει ότι το πιθανό οικονομικό μέγεθος της ανακάλυψης είναι πάνω από 80 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ