Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Γεωπολιτικός άξονας Αθήνας-Ν. Δελχί-ΗΑΕ: Εναέριος ανεφοδιασμός Ινδικών Rafale στην Κρήτη

Επιβεβαιώνεται πλήρως το Πενταπόσταγμα, καθώς πριν μόλις λίγες ημέρες είχαμε αναφέρει τα εξής: ''Στο FIR Αθηνών και πιο συγκεκριμένα νοτίως της Κρήτης, θα πραγματοποιήσουν εναέριο ανεφοδιασμό μαχητικά δύο χωρών που αν μη τι άλλο κατά το πρόσφατο παρελθόν έδειξαν, η μία πως είναι ταγμένη ενάντια στους σχεδιασμούς της Τουρκίας στην περιοχή και η άλλη πως είναι πολέμια του πλέον «καρδιακού» συμμάχου της Άγκυρας, του Πακιστάν. Μαχητικά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ινδίας θα πετάξουν στις 21 Ιουλίου σε ύψος μεταξύ 23.000 και 25.000 ποδών νοτίως της Κρήτης όπου θα πραγματοποιήσουν ανεφοδιασμό.'' 

 

Τι έγινε σήμερα 

 

Τρία ακόμη Rafale έφτασαν πριν λίγο στην Ινδία. Σύμφωνα με την Ινδική Πολεμική Αεροπορία, η Ινδία εκτιμά βαθιά την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τον ανεφοδιασμό κατά την πτήση των μαχητικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμωνα με πληροφορίες του Πενταπόσταγμα, ο ανεφοδιασμός έγινε γύρω στις 13:00 και πιάσαν ''ραντεβού'' κάτω από Κρήτη. Μετά τα Ινδικά Rafale συνόδευσαν το τάνκερ μέχρι την βάση του και μετά συνέχισαν την δική τους πορεία.

Η Γαλλία είναι η μόνη χώρα με τόσο αναπτυγμένη στρατιωτική βιομηχανία, που δεν έχει αμυντικές σχέσεις με το Πακιστάν ή την Κίνα. Το Πακιστάν εξαρτάται πλήρως από την κινεζική στρατιωτική τεχνολογία, η οποία βασίζεται στη ρωσική σχεδίαση.

Mάλιστα πριν λίγους μήνες, η γαλλική πρεσβεία στο Πακιστάν κάλεσε  όλους τους Γάλλους υπηκόους και εταιρείες να εγκαταλείψουν προσωρινά τη χώρα, μετά από βίαιες αντιγαλλικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή σε όλη τη χώρα.   

 

Ελλάδα-Ινδία-ΗΑΕ 

 

Πριν από κάποιες εβδομάδες, περί τις αρχές Νοεμβρίου, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ανέφεραν ότι η Ελλάδα εξετάζει σοβαρά τη συγκρότηση ακόμη ενός τριμερούς σχήματος συνεργασίας, αυτή τη φορά μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και την Ινδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και δεν είχε ακόμη πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άμπου Ντάμπι, στο πλαίσιο της οποίας η Ελλάδα και τα ΗΑΕ υπέγραψαν συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, οι σχετικές διερευνητικές επαφές είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό στο υπουργείο Εξωτερικών. 
 
Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των κρατών αυτών βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο, όπως φανερώνει η προαναφερθείσα αμυντική συμφωνία Αθήνας και Άμπου Ντάμπι. Την ίδια ώρα, οι σχέσεις των ΗΑΕ με την Ινδία έχουν ιδιαίτερη δυναμική, ενώ και η Ελλάδα διατηρεί φιλόδοξες σχέσεις με την τελευταία. 

 Εδώ και μήνες, έχουμε έναν άξονα Γαλλίας-Ινδίας-ΗΑΕ. Αυτός ο άξονας, θα μπορούσε να είναι επωφελής κυρίως για την Ελλάδα.  

Για την συμμαχία Ελλάδας-Ινδίας είχε αναφερθεί σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Πενταπόσταγμα, ο στενός σύμβουλος του Μόντι, Στρατηγός Μπακσί!

Υπενθυμίζεται ότι η Ινδία υπέγραψε διακυβερνητική συμφωνία αξίας 9,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Σεπτέμβριο του 2016 με τη Γαλλία για την απόκτηση 36 μαχητικών αεροσκαφών, ενώ παράλληλα η γαλλική Dassault συμμετέχει στον διαγωνισμό MMRCA 2.0 όπου το Νέο Δελχί επιθυμεί την απόκτηση περίπου 110 μαχητικών αεροσκαφών.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μεταξύ άλλων και:

  • τα πολύ αξιόπιστα Gripen E/F της Σουηδίας
  • τα Eurofighter Typhoon
  • τα ρωσικά MiG-35
  • τα επίσης ρωσικά Su-35
  • τα αμερικανικά F-15EX
  • τα αμερικανικά  F/A-18E / F Super Hornet
  • τα εξίσου αμερικανικά και ειδικά διαμορφωμένα από τη Lockheed Martin F-21
https://twitter.com/airnewsalerts/status/1417878440456327176https://twitter.com/livefist/status/1417847000360316931https://twitter.com/Resonant_News/status/1417851302713851908https://twitter.com/IAF_MCC/status/1417846114296995840

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ