Κόσμος

Ξεσηκωμός των πολιτών του Κασμίρ: Ζήτησαν την βοήθεια του ΟΗΕ για τις πακιστανικές βιαιότητες

Οι εξόριστοι πολίτες του Κασμίρ και ακτιβιστές δικαιωμάτων πραγματοποίησαν διαδήλωση μπροστά από το κτίριο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη για να επισημάνουν τις συστηματικές διακρίσεις του Πακιστάν κατά των πολιτών στην περιοχή που κατέλαβε παράνομα για πάνω από επτά δεκαετίες.

Ζήτησαν άμεση επέμβαση του ΟΗΕ στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Πακιστάν, στις κρατικές ενισχύσεις εξαφανίσεων των εθνοτικών μειονοτήτων και στην απροκάλυπτη κατάχρηση δρακόντεων νόμων εναντίον του δικαστικού σώματος, του κοινωνικού ακτιβισμού και της δημοσιογραφίας για να εξουδετερώσουν τη διαφωνία.
 
Αρκετοί άνθρωποι κρατήθηκαν με κατηγορίες και πολλοί άλλοι καταδικάστηκαν σε φυλακή επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τις εκδοχές του Ισλαμαμπάντ, ανέφεραν οι ακτιβιστές δικαιωμάτων.

Ο Σαρντάρ Σαουκάτ Αλί Κασμίρ, εξόριστος πρόεδρος του Εθνικού Κόμματος του Ενωμένου Κασμίρ (UKPNP) δήλωσε: «Η σημερινή διαδήλωση πραγματοποιήθηκε για να εκφράσει την αλληλεγγύη προς τους ανεξάρτητους δικαστές, τους δικηγόρους και τους δημοσιογράφους που δέχονται συνεχώς επίθεση από το Πακιστάν. Ενώ πολλοί από αυτούς έχουν Αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τους τόπους τους από το ίδρυμα, οι άλλοι ξυλοκοπήθηκαν στα σπίτια τους επειδή υποστήριξαν διαφορετικές απόψεις. "" Μερικοί έχουν ακόμη σκοτωθεί ", πρόσθεσε.

Οι πολιτικοί ακτιβιστές πραγματοποίησαν επίσης διάσκεψη για να συζητήσουν σχετικά με την αύξηση των επιθέσεων εναντίον δικαστών, δικηγόρων και δημοσιογράφων
 
Ο Κασμίρ είπε: "Αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη τον 21ο αιώνα. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν όλα τα δικαιώματα. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τους ηγέτες τους και οι ηγέτες που επιλέγουν θα πρέπει να έχουν αρκετή εξουσία για να εργαστούν για την ειρήνη και την ανάπτυξη τόσο του λαού τους όσο και της περιοχής.''

Παρόλο που, οι διαδοχικοί πρωθυπουργοί του Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένου του Imran Khan, έχουν ισχυριστεί ότι εργάζονται για την ευημερία των Κασμίρ, η πραγματικότητα μιλά για ωμές βιαιοπραγίες που πραγματοποιήθηκαν με ατιμωρησία από το 1947.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι το κράτος προσχώρησε στην Ινδία το 1947 μετά τη διαίρεση της Βρετανικής Ινδίας σε Ινδία και Πακιστάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ